به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری و رونمایی از پوستر پنجمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوثر صبح امروز چهارشنبه ۲۷ تیر با حضور فرحروز فاتحی رییس جشنواره، ناصر باکیده دبیر جشنواره و فرهاد قائمیان رییس هیات داوران این رویداد فرهنگی هنری برگزار شد.

فرحروز فاتحی در ابتدای این نشست با تسلیت ایام ماه محرم عنوان کرد: دوران سختی بر انقلاب اسلامی ما گذشته اما دستاوردهای زیادی هم داشته است. فکر می‌کنم یکی از دستاوردهای مهم انقلاب ما همین زنده بودن ایام محرم در کشور است. ما پس از پیروزی انقلاب نقش زنان را به عنوان یک نقش فرهنگی در جامعه بسیار پررنگ می‌بینیم و همین نقش‌ها باعث ماندگاری انقلاب اسلامی شده است. ما تفاوت شرایط تحصیلی، آزادی و حضور زنان در اجتماع را با پیش از انقلاب احساس می‌کنیم. اکنون زنان رشد زیادی در زمینه‌های مختلف فرهنگی و علمی داشته‌اند.

وی ادامه داد: یکی از راه‌هایی که ما را می‌تواند به اهداف‌مان برساند سینما است. متاسفانه بیشتر فیلم‌های دفاع مقدسی ما پیش‌تر به حضور شهدا، خط مقدم جبهه و زنانی می‌پرداخت که همسران و پسران‌شان را راهی جبهه‌ها می‌کردند. چیزی که تاکنون شاهد بوده‌ایم در شان سینمای ما نیست و باید در سینما به نقش زنان در لایه‌های اجتماعی و فرهنگی جامعه بپردازیم. نقش زنان ما در پیروزی انقلاب اسلامی، دوران دفاع مقدس و پاسداری از انقلاب اسلامی بسیار مهم بوده است. رهبر معظم انقلاب نقش زنان را در دفاع مقدس به عنوان الگوی سوم زن تمدن‌ساز معرفی کردند یعنی نباید نگاه منفعل یا سوءاستفاده‌گر نسبت به زنان داشته باشیم. اکنون جهان تشنه چنین الگویی است. ما امروز در حمایت از غزه خانم‌ها را در خیابان‌ها می‌بینیم. این‌ها همان زنانی هستند که از این تفکر الهام گرفته‌اند. درنتیجه ما وظیفه داریم که از این الگو حمایت کنیم.

فرهاد قائمیان در ادامه این نشست خبری تصریح کرد: از اینکه جشنواره فیلم کوثر پس از ۱۵ سال دوباره برگزار می‌شود، بسیار خرسندیم. من از نزدیک شاهد تلاش دوستان بودم که سعی داشتند این جشنواره به بهترین شکل ممکن و در سطح بین‌الملل برگزار شود. در این ایام سعی کردیم با توسل به نام حضرت فاطمه (س) و حضرت زینب (س) این جشنواره را پیش ببریم. تصویر در سینما بزرگترین وسیله برای نشان دادن اهداف این بانوان بزرگوار است. ما در این ایام باید سعی کنیم اهداف نهضت امام حسین (ع) را به شکل وسیع‌تری به نسل جوان ارائه کنیم.

وی درباره فعالیت زمان در سینما بیان کرد: من همیشه گفته ام اینکه در فیلم‌های ما زنان صرفاً در آشپزخانه فعالیت کنند، باید ازبین برود زیرا بانوان پشتوانه جامعه ما هستند. ما باید نقش زنان در دفاع مقدس را بشناسیم و در سینما معرفی کنیم.

در ادامه نشست خبری پنجمین جشنواره فیلم کوثر از پوستر این رویداد رونمایی شد.

پریا امیری طراح این پوستر عنوان کرد: شعار این جشنواره زیست عفیفانه است و پیرو فرمایشات مقام معظم رهبری در رابطه با عفاف و حجاب در طراحی پوستر یک بانوی محجبه‌ای را به تصویر کشیدم. از رنگ بنفش در این پوستر استفاده کردم که نماد نجابت و زنانگی و شور و نشاط است.

نهال قاضی‌خانی فرزند شهید مدافع حرم مهدی قاضی‌خانی در ادامه این نشست خاطره دیدارش با رهبر معظم انقلاب را بیان کرد. همچنین فاطمه قاضی‌خانی همسر مهدی قاضی‌خانی در این نشست گفت: امیدواریم بتوانیم ادامه‌دهنده راه شهدا باشیم. ما در این نوع برنامه‌ها شرکت می‌کنیم تا نشان دهیم راه و یاد شهدا را ادامه می‌دهیم.

سپس ناصر باکیده نیز عنوان کرد: من از دوستان رسانه‌ای خواهش دارم که زبان انعکاس مطالبات ما باشند. من از مدیران و متولیان فرهنگی مطالبه دارم که چرا در این سال‌ها درباره موضوع مهمی مانند زنان غافل بوده‌اند. از اسفند سال گذشته که فراخوان جشنواره منتشر شد تاکنون حدود ۱۲۰۰ فیلم و فیلمنامه برای ما ارسال شد که این نشان از استقبال اهالی سینما دارد. در ابتدا ما تلاش کردیم این جشنواره را احیا کنیم و کار ساده‌ای نبود. طی اعلام فراخوان جشنواره تلاش کردیم بحث الگوی سوم زن تمدن‌ساز را تبیین کنیم و در نشست‌های مختلف سعی کردیم از کارشناسان برای طرح این موضوع کمک بگیریم. در ابتدا با حدود ۷۰ فیلمساز این مساله را مطرح کردیم و بررسی کردیم که آیا احیای چنین جشنواره‌ای اکنون لزومی دارد یا خیر؟

وی افزود: همواره معتقدم که جشنواره یک میدان رقابت همراه با رفاقت است. ما سعی داریم در طول این رویداد آسیب‌های سینما در موضوع زیست عفیفانه را بررسی کنیم. طبیعتاً جشنواره در گامی که سعی داشت خودش را احیا کند، نگاه جدی به حوزه بین‌الملل داشت و ما سینمای جهان به خصوص کشورهای اسلامی را بر اساس موضوع جشنواره رصد کردیم. طبیعتاً جشنواره فیلم کوثر نسبت به ظلم و ستم مردم غزه بی‌تفاوت نبوده و بر این اساس بخش ویژه‌ای را در بخش بین‌الملل و ملی ایجاد کردیم.

باکیده بیان کرد: جشنواره کوثر در دوره قبل فعالیتی در حوزه فیلم‌های ۱۳۵ ثانیه‌ای داشت. در این دوره نیز در سطح ملی در این زمینه فراخوان اعلام شد و ما شاهد فیلمنامه‌های ۱۳۵ ثانیه ای بودیم که ۳۷ اثر در نهایت انتخاب شدند. در بخش ملی ما ۱۲۱ عنوان فیلم ارسال شد که ۲۳ فیلم توسط خانم‌ها تولید شده است که می‌شود ۱۹ درصد. در این راستا این سوال ایجاد می‌شود که چرا دامنه فعالیت بانوان در حوزه سینما آنقدر کم است؟ در بخش فیلمنامه نیز از ۳۷ اثر ۱۷ فیلمنامه متعلق به خانم‌ها است.

ناصر باکیده در پاسخ به پرسش خبرنگاری مبنی بر اکران فیلم‌های حاضر در جشنواره گفت: به دلیل شهادت رئیس جمهور و انتخابات ریاست جمهوری ما زمان اکران فیلم‌ها را از دست دادیم و در این دوره اکران فیلم‌ها انجام نمی‌شود. اختتامیه جشنواره فیلم کوثر ۳۱ تیر ساعت ۱۷ در باغ کتاب برگزار می‌شود.

فاتحی در پایان این مراسم بیان کرد: وقفه ۱۵ ساله جشنواره به این دلیل بود که زمینه برگزاری آن ایجاد نشد. ما کار باکیفیت را به برگزاری رویداد به هر نحوی ترجیح می‌دهیم. اکنون پیش‌بینی شده است که جشنواره به صورت دوسالانه برگزار شود اما در این بین حمایت از برخی فیلم‌ها را در دستور کار داریم.

source

توسط irmusic4.ir