به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، امروز 22 تیرماه مصادف است با سالروز شهادت غلامرضا صالحی قائممقام فرمانده لشکر 27 محمدرسولالله(ص)، رزمندهای که دستنوشتههایش امروز جزو مهمترین اسناد جنگ بهشمار میرود و به او لقب «ابوذر جنگ» را دادهاند.
از شهید غلامرضا صالحی، 10 جلد دفترچه حاوی یادداشتهای روزانه از وقایع جنگ بهیادگار مانده است، وی که عادت به ثبت وقایع و خاطرات روزانه داشت، در این یادداشتها با نگاه انتقادی حقایق و ناگفتههایی از دوران دفاع مقدس را بیان کرده است.
کتاب «راهِ خون» که توسط انتشارات بعثت منتشر شده است، مجموعهای از این یادداشتهای روزانه شهید غلامرضا صالحی است که طی سالهای 1358 تا 1367، یعنی بیش از هفت سال، بهطور مداوم و بدون وقفه به رشته تحریر درآمده است. این مجموعه که در شرایط سخت جنگی نگاشته شده، گواهی بر همت بلند و پشتکار ستودنی این شهید بزرگوار است.
احمد دهقان نویسنده توانمند ادبیات دفاع مقدس که گردآوری و تحقیق و پژوهش این کتاب را بهعهده داشته است، در این کتاب ابتدا به شرح ماجرای سفر جنجالی محمد منتظری بههمراه 50 نفر از نیروهایش به لیبی پرداخته است. این سفر بهمناسبت سالگرد کودتای معمر قذافی صورت گرفت و شهید صالحی نیز یکی از اعضای این گروه بوده است.
یادداشتهای شهید صالحی که توسط احمد دهقان در بخش نخست این کتاب آورده شده است، تنها روایت دستاول منتشرشده از این سفر 20روزه به لیبی و سایر کشورهای عربی محسوب میشود و اطلاعات ارزشمندی را در خصوص این رویداد تاریخی ارائه میدهد.
اگرچه حجم و شیوه نگارش یادداشتها در طول سالهای مختلف دستخوش تغییراتی بوده است، اما این یادداشتنگاریِ پیوسته تا 20 تیرماه 1367 ادامه یافته است. شهید صالحی تنها دو روز پس از آخرین یادداشت خود، در تاریخ 22 تیر 67 درحالی که همراه با رزمندگان گردان عمار این لشکر برای مقابله با دشمن بعثی به تنگه ابوقریب رفته بود، به شهادت رسید.
ماجرای دفاع گردان عمار یاسر لشکر 27 محمد رسولالله در برابر لشکرکشی رژیم بعث در موقعیت تنگه ابوقریب دهلران و حمله به فکه و شرهانی، در روزهای پایانی جنگ که منجر به شهادت «ابوذر جنگ» شد، در فیلم سینمایی تنگه ابوقریب به نویسندگی و کارگردانی بهرام توکلی روایت شده است، در این ساخته سینمایی به فرماندهی شهید صالحی در این عملیات نیز اشاره شده است.
انتهای پیام/+
source