به گزارش میراث آریا، تجاوز رژیم صهیونیستی به ایران و تعطیلی موزه‌ها و اماکن فرهنگی‌تاریخی، بهانه‌ای برای ترجمه کتاب «راهنمای عملی برای اقدامات اضطراری در شرایط بحرانی» فراهم آورد.

این کتاب که به قلم متخصصانی از کمیته بین‌المللی امنیت موزه‌ها (ICMS) و شورای بین‌المللی موزه‌ها (ICOM) است، توسط آتوسا مؤمنی، رئیس مرکز میراث ناملموس تهران به زبان فارسی شده و نسخه PDF آن در دسترس جامعه فرهنگی ایران قرار گرفته است.

علی دارابی، قائم‌مقام وزیر و معاون میراث‌فرهنگی کشور در بخشی از مقدمه این کتاب نوشته است: در شرایطی که حافظه تاریخی بشر در نقاط متعددی از جهان در معرض تهدیدات بی سابقه قرار گرفته، بهره گیری از چنین دستورالعمل‌های فنی و کاربردی می‌تواند به افزایش تاب آوری نهادی، کاهش آسیب‌ها، ارتقای آمادگی اضطراری و تسهیل واکنش‌های مؤثر در بحران‌های موزه ای منجر شود.

ترجمه کتاب «راهنمای عملی برای اقدامات اضطراری در شرایط بحرانی» در ۱۰ سرفصل و ۸۹ صفحه تنظیم شده است.

این کتاب راهنمایی جامع برای حفاظت از میراث فرهنگی در زمان بحران‌ها و شرایط اضطراری است. با توجه به اینکه بحران‌ها معمولاً ناگهانی و غیرقابل پیش‌بینی رخ می‌دهند، کتاب تلاش بر آن دارد تا مدیران و کارمندان موزه‌ها را برای مقابله با تهدیداتی چون جنگ، بلایای طبیعی، خرابکاری و تروریسم آماده کند.

کتاب به موضوعاتی از جمله تحلیل ریسک‌ها، روش‌های پیشگیری، مدیریت وضعیت اضطراری، ارتقا و آمادگی در مواجهه با بلایا پرداخته است. با آموزش و تسهیل پاسخ به بحران‌های پیش آمده، این راهنما امیدار است تا به حفاظت مؤثر از موزه‌ها و آثار فرهنگی کمک نماید.

کتاب بر اهمیت آمادگی مستمر، بازرسی‌های دوره‌ای و به‌روزرسانی برنامه‌های اضطراری تأکید دارد و به موزه‌ها کمک می‌کند تا با ایجاد تعادل بین تدابیر سازمانی و فنی، از آثار فرهنگی در برابر خطرات طبیعی و انسانی محافظت کنند.  

با انتشار این کتاب امید می‌رود که تمامی مدیران، کارشناسان و حافظان میراث فرهنگی در سراسر کشور از آن بهره‌برداری کنند و گامی مؤثر در جهت حفاظت از موزه‌ها و آثار تاریخی ملت ایران بردارند.

دانلود کتاب

انتهای پیام/

source

توسط irmusic4.ir