به گزارش گروه فرهنگ و هنر برنا؛ سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در شامگاه پایانی «خیمه هنر» در پهنه رودکی یکشنبه ۱۵ خرداد، با حضور در جمع خبرنگاران گفت: هنر همواره کارکردهای متنوعی داشته اما در مقاطع خاص تاریخی، برخی از این کارکردها برجسته‌تر می‌شوند. از جمله مهم‌ترین آنها، ایجاد آرامش برای فرد و جامعه است. در روزهایی که پشت سر گذاشتیم، فضای معنوی و هنری «خیمه هنر» که با یاد امام حسین (ع) معطر شده بود، بی‌تردید توانسته نقشی آرام‌بخش در سطح اجتماع ایفا کند.

وی ضمن اشاره به اثرگذاری این رویداد بر فضای عمومی تهران افزود: اگرچه فرصت حضور روزانه در این برنامه را نداشتم اما بی‌تردید «خیمه هنر» توانسته در دهه اول محرم، حال‌ و هوایی آکنده از آرامش، معنویت و ارزش‌های عاشورایی را به شهر تزریق کند.

صالحی در ادامه با تأکید بر پیوند عمیق هنر ایرانی-اسلامی با هنر آیینی، تصریح کرد: از دیرباز، هنرهای تجسمی، موسیقی و نمایشی ما در پیوندی ناگسستنی با آیین‌ها و سنت‌های مذهبی شکل گرفته‌اند. در گذشته، ماه‌های محرم و صفر تا حدودی کم‌رنگ در عرصه فعالیت‌های هنری تلقی می‌شدند، در حالی‌که این ایام می‌تواند بستری برای بازخوانی ظرفیت‌های غنی هنر آیینی باشد.

وزیر ارشاد افزود: «خیمه هنر» آغازگر رویکردی نو در این زمینه است. این برنامه می‌تواند به عنوان الگویی فرهنگی، زمینه‌ساز گسترش هنر عاشورایی در تمامی رشته‌های هنری در سراسر کشور شود. امیدوارم در سال‌های آینده با برنامه‌ریزی مناسب، شاهد رشد و بالندگی بیشتر این جریان باشیم.

صالحی در خصوص انتشار آلبوم جدیدی با موضوع «مقتل‌خوانی» گفت: این آلبوم که به مناسبت این رویداد تولید شده، گامی ابتدایی اما مهم است. در آینده می‌توانیم شاهد رونمایی‌های بیشتری در حوزه‌های مختلف از جمله موسیقی، تئاتر و هنرهای تجسمی باشیم که برگرفته از فرهنگ عاشورایی باشند.

وی درباره وضعیت تماشاخانه‌ها پس از تعطیلی ۱۲ روزه نیز گفت: تجربه نشان داده که حتی در شرایط جنگ هم، هنر می‌تواند زنده بماند و مؤثر باشد. یکی از چالش‌هایی که با آن مواجه بودیم این است که در ایام خاص، نقش و کارکرد هنر مغفول می‌ماند. حال آنکه هنر، چه در قالب موسیقی، چه نمایش و چه تجسمی، می‌تواند همواره فعال و حاضر باشد.

صالحی در پایان خاطرنشان کرد: ما کشوری هستیم که در موقعیت‌های گوناگون تاریخی و اجتماعی حرکت می‌کنیم. هنرمندان نمایشی ما نشان دادند که در چنین ایامی، می‌توانند همچنان پویا و خلاق باقی بمانند. اگر برای هر شرایطی آمادگی داشته باشیم، نیازی به تعطیلی سالن‌ها نیست و چه در زمان جنگ و چه در ایام مذهبی، می‌توان آثاری متناسب با فضای آن روزها خلق و عرضه کرد. البته برای این دوره تعطیلی نیز در حال برنامه‌ریزی برای حمایت‌هایی هستیم تا خلأ ایجادشده جبران شود.

انتهای پیام/

source

توسط irmusic4.ir