به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، در مراسمی که ویژه بانوان در حرم مطهر حضرت معصومه سلام‌الله‌علیها برگزار شد، موضوع سخنرانی «تربیت حسینی» محوری برای بیان تذکرات تربیتی و راهبردهای اجتماعی حجت الاسلام ماندگاری قرار گرفت.

سخنران جلسه ابتدا با تأکید بر اهمیت عمیق نقش مادران، دختران و بانوان در تربیت نسل آینده، ابعاد تربیت حسینی را تشریح کرد. او یادآور شد تقویت تفکر حسینی در دختران موجب می‌شود آنها پدران را به پشتیبانی از مکتب اباعبدالله وادار کنند و اگر بانوان راه و ادبیات تربیت حسینی را درونی کنند، همسرانشان راه جهاد و مقاومت را در مسیر حق و دفاع از ارزش‌های دینی انتخاب خواهند کرد.

در ادامه جلسه، بر ضرورت «اکتشاف و درمان ویروس‌های رفتاری و ذهنی» در تربیت نسل تاکید شد. ماندگاری سه ویروس یا آسیب جدی را مطرح کرد: ویروس تنبلی و عافیت‌طلبی، ویروس بی‌دینی و بی‌حیایی، و ضعف ظرفیت روحی. مخاطبان هشدار گرفتند که

امام حسین (ع) , محرم 1404 , ماه محرم , سبک زندگی ,

 

در دنیای امروز، خانواده باید با این موانع مقابله کند تا هویت حسینی دوام یابد.

گام نخست مقابله با آسیب‌ها، «مجاهدت و کار جهادی» معرفی شد. تاکید شد که جهاد در خانه از جمله مدیریت هوشمندانه امور، شوهرداری با معرفت حسینی و تربیت صالح فرزند است. همچنین یکی از نمودهای جهاد مادری، فرزندآوری دانسته شد؛ موضوعی که قرآن بر اهمیت و آثار اجتماعی آن تاکید کرده‌اند و امروزه کم بودن نیروی جوان و رزمنده، تهدید جدی فرهنگی، اقتصادی و حتی امنیتی تلقی می‌شود.

این سخنران مذهبی جهاد مردها را نیز معطوف به عرصه‌های کشاورزی، کار صنعتی، پیشرفت علمی و استقلال اقتصادی دانست و تشریح کرد هر میزان که ملت ایران در زمینه‌های تولید و خودکفایی پیشرفت کند، دست نیاز کمتری به بیگانگان دراز می‌کند و قدرت دشمن برای فشار بر کشور کاسته می‌شود. مثال ملموس بحث انرژی هسته‌ای، بار دیگر مسأله بی‌نیازی راهبردی را به مخاطب منتقل نمود.

محور دیگر سخنان به آسیب بی‌دینی و فقدان اخلاق و معنویت در خانواده مربوط شد. راهکار مقابله با این آفت، عادت دادن فرزندان به مشورت و پرسش قبل از عمل دانسته شد. پیشنهاد شد والدین با مراجعه به دفاتر پاسخگویی به مسائل شرعی، پیش از هر تصمیمی، سؤال شرعی را به عادت خانوادگی بدل کنند تا تصمیمات مهم زندگی، اعم از ازدواج، خرید، معاملات یا تفریحات، مبتنی بر آگاهی دینی باشد و از گرفتار آمدن در دام مسائل شبهه‌ناک پیشگیری شود.

در تشریح آسیب سوم، یعنی پایین بودن ظرفیت روحی، تأکید شد که فقدان ظرفیت باعث می‌شود افراد در رفاه مغرور، در فقر مأیوس و در گرفتاری‌ها شکننده شوند. بر اساس آیات قرآنی و روایات اهل‌بیت، یک انسان اهل ظرفیت سه ویژگی اصلی دارد: در دارایی شکرگزار است، در فقر راضی است و در بلا صبر می‌کند. همچنین بیان شد تمامی دارایی‌ها و اعضای بدن، امانت الهی‌اند و همه باید با آنها همانند امانت‌دار مسئول رفتار کنند.

در تأکید بر وظیفه امانت‌داری در برخورد با نعمت‌ها، مثال‌هایی از حقوق اعضای بدن، همچون چشم، زبان و دست و ضرورت استفاده درست در راه خدا و خدمت به خلق، به میان آمد. توضیح داده شد حتی فکر و ذهن انسان نیز امانت است و باید مراقب خوراک فکری و تأثیرات فضای مجازی و قضاوت‌های ناسنجیده باشد تا از آفت سوءظن و تهمت دوری گزیند و ساختار خانواده از گسست روابط، مصون بماند.

در این سخنرانی اشاره شد حتی نیت خیر برای کمک به نیازمند یا یتیم، در نزد خدا ثبت می‌شود و مهم آن است که هر عضو جامعه، نقش معنوی خود را علاوه بر مسئولیت‌های مادی، دنبال کند. جمع‌بندی جلسه بر اهمیت نیت خیر، مجاهدت مستمر و ایمان به ارزش‌ها و ظرفیت‌های انسانی بود که می‌تواند جامعه‌‌ای تربیت‌محور و حسینی را رقم بزند.

انتهای‌پیام/

source

توسط irmusic4.ir