خبرگزاری مهر -گروه هنر-عطیه مؤذن؛ «هفت روز سیما» عنوان یک بسته خبری-تحلیلی است که در پایان هر هفته به بازخوانی متن و حاشیه اتفاقات خبری صدا و سیما و شبکه نمایش خانگی میپردازد. همچنین در این بسته، نیمنگاهی هم به شایعات و اخبار غیررسمی داریم و در تلاش هستیم در کوتاهترین زمان ممکن از مهمترین اخبار هفته در تلویزیون و شبکه نمایش خانگی باخبر شوید.
امروز پنجشنبه ۱۲ تیر میتوانید با شماره ۲۰۴ بسته خبری «هفت روز سیما» همراه شوید؛ در روزهایی که تلویزیون هنوز تحت تأثیر حمله رژیم صهیونیستی طی ۱۲ روز با تغییرات آنتن مواجه است، میخواهیم همچون هفته قبل به روزهای پر فراز و نشیب آنتن بپردازیم.
چهره هفته؛ علی لاریجانی
حضور علی لاریجانی و گفتگو با او، الگویی مشخص از گفتگوهایی بود که این روزها در رسانهای مثل صداوسیما یک ضرورت است. گفتگویی که با علی صدرینیا مستندساز و مجری کارشناس برنامههای گفتگومحور تحلیلی انجام شد و جزو معدود مواردی بود که تقریباً اکثریت قریب به اتفاق چهرههای رسانهای و کارشناسان و هم مردم عادی به آن واکنش مثبت نشان دادند.
روزنامه خراسان درباره این گفتگو در یادداشتی نوشت «گفتگوی تفصیلی و تحلیلی او درباره جنگ ۱۲ روزه میان ایران و اسرائیل بود. روایت علی لاریجانی از این جنگ، آرامشی مبتنی بر تحلیل و داده را به فضا بازگرداند. او با نگاهی جامع، از دلایل آغاز درگیری، اهداف استراتژیک رژیم صهیونیستی، نقش ایالات متحده و نیز عملکرد هوشمندانه ایران سخن گفت.
اما نکته مهمتر، زبان و لحن این تحلیل بود، نه آمیخته به شعار، نه مغلوب احساسات. روایتی مستند، منطقی، واقعبینانه و در عین حال قابلفهم برای عموم جامعه. لاریجانی میدانست چه بخشهایی از روایت امنیتی را باید در لفافه بگوید و چه بخشهایی را بیپرده. این گفتگو نهفقط تحلیل یک رخداد که کلاس درسی برای سیاستورزان، تحلیلگران و فعالان رسانهای است.»
روزنامه فرهیختگان نیز با اشاره به اینکه این روزها به روایت دقیق، امید بخش و نزدیک به مرز واقعیت از جنگ ۱۲ روزه احتیاج داریم گفتگوی لاریجانی را مصداق این روایتها دانست و در بخشی از یادداشت خود نوشت «لاریجانی در روایتش تنها یک دوگانه مطرح میکند؛ ایران و دشمن صهیونیستی که البته آمریکا هم حامی جدی آن بوده و است. روایت او تا انتها حول همین دوگانه پیش میرود.»
تکذیب هفته؛ پاورقی و پرداخت به خبرهای فراگیر مجازی
یکی از برنامههای تلویزیونی که این روزها به روایتها، ویدئوها و واکنشهای فضای مجازی میپردازد، «پاورقی» با اجرای محمدرضا شهبازی است. برنامهای که شاید گاهی جلوتر از برنامههای خبری است که مخاطب نیاز دارد صحت و سقم یک روایت را از طریق آنها بسنجد.
این هفته این برنامه به ماجرای حمله رژیم جعلی صهیونی به زندان اوین و روایتی که از چت با پسر رئیس زندان که توسط رسانههای معاند و سمپاشیهایشان فراگیر شده بود، پرداخت. شهبازی که اجرایش در برنامه با کنایه همراه است اینجا هم با تمسخر و کنایه به این ماجرا ورود کرد و مثلاً گفت اسمی که از پسر رئیس زندان در این چت منتشر کردهاند امیر است و هیچ پسوند و پیشوند دیگری ندارد یا به دیگر حواشی این چت پرداخت که هر یک مخدوش بودن این چت را نشان میداد.
برنامه «پاورقی» پیش از این منتقدانی هم داشت که لحن مجری را چندان مناسب نمیدانستند و حالا این ادبیات که تماماً در همان دوگانه ایران- دشمن قرار گرفته در واکنشها جایگاه درستتری پیدا کرده است. شهبازی جزو اولین نفراتی هم بود که در برنامهاش به اسامیای پرداخت که گفته بودند مخالف برخی سیاستها در کشور بودهاند اما در جنگ ۱۲ روزه پشت کشورشان هستند.
اتفاق ویژه؛ توجه تلویزیون به وحدت ملی
نمیشود از وحدت ملی سخن گفت و نمایندگان گروهها، اندیشهها و جریانهای مختلف در تلویزیون حضور نداشته باشند. کاری که معمولاً در انتخابات انجام میشود تا همه جریانهای فکری را پای صندوقهای رأی بیاورد و اگر تلویزیون به جد به این وحدت ملی معتقد است باید فراتر از یک بازه انتخاباتی گروهها و تفکرات مختلف را مشارکت دهد و از آنها نظرخواهی کند. آنچه که در جنگ ۱۲ روزه باعث شد نقشه اصلی صهیونیستها در به آشوب کشیدن کشور برآب شود تنها و تنها همین وحدت ملی بود که همه یک صدا نفرت خود را از تصمیمگیری و تجاوز دیگری به خاک کشور نشان دادند. تلویزیون باید این سرمایه ملی را بیش از اینها ارج نهد. در روزهای گذشته هم اتفاقات خوبی با این رویکرد رخ داد. از گفتگو با لاریجانی که سیاستگذاریهای درستی داشت تا گفتگو با چهرههایی که سالها حرفی از آنها نبوده است و حالا در دفاع از یک امر ملی حرف زدهاند مثل عطاالله مهاجرانی.
طی شبهای گذشته نیز برنامه تلویزیونی «به اضافه یک» که از شبکه سه سیما پخش میشود نمایندگانی از ادیان مختلف چون مسیحیت و زرتشتیان را دعوت کرد تا درباره مضامین و مفاهیم کلان ملی و میهنی و ایران صحبت کنند. اسقف وانیا سرگیز خلیفهگری آشوری کلدانی کاتولیک در این برنامه درباره میهن در سخنانی بیان کرد که «اتحاد مردم ایران زیر یک پرچم پابرجاست و تعلق ملی ایرانیان مثالزدنی است. آموختهایم که ایران فقط محل زندگی نیست و به معنای واقعی کامل کلمه مام میهن است.»
موبد پدرام سروشپور نیز به نمایندگی از انجمن موبدان در این برنامه حضور داشت. نمایندگان ادیان در این برنامه با پوشش رسمی خود ظاهر شدند و سخنانشان قطعاً تأثیر و بازخورد خوبی خواهد داشت.
پیشنهاد تازه؛ مهمانکشی
این روزها در تلویزیون تیزرهای سریال «مهمانکشی» به کارگردانی احمد کاوری پخش میشود. سریالی که از بازیگران آن میتوان به حسام منظور و پژمان بازغی اشاره کرد و بعد از چند سال قرار است شاهد اثر جدیدی با موضوع کربلا باشیم. این سریال به شخصیت مسلم بن عقیل میپردازد و از سال گذشته تولید آن آغاز شده است.
مجموعه نمایشی «مهمانکشی» طبق برنامهریزیها قرار بود، برای پخش در محرم ۱۴۰۴ در ۳۰ قسمت تولید و پخش شود.
محمدمهدی فیاضیکیا نویسندگی این مجموعه نمایشی، احمد کاوری کارگردانی و محمد کامبیز دارابی تهیهکنندگی این کار را برعهده دارند.
حسام منظور، بهراد محمدی، پژمان بازغی، امیررضا دلاوری، لیلا اوتادی و جمعی دیگر از بازیگران تلویزیون، سینما و تئاتر در این مجموعه به ایفای نقش پرداختهاند.
source