غلامرضا ظریفیان، عضو هیئتعلمی گروه تاریخ دانشگاه تهران و عضو شورای راهبردی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، در گفتوگو با خبرنگار میراثآریا با اشاره به تحولات اخیر و لزوم تقویت مؤلفههای فرهنگی جامعه، تصریح کرد: در کنار قدرت سخت و مادی که ناپایدار و فرساینده است، قدرت نرم و فرهنگی قرار دارد که ریشهدار، پایدار و تمدنساز است. وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی امروز در جایگاه نهادی هویتساز میتواند پرچمدار این قدرت معنوی باشد.
وی با اشاره به شرایط خاص کشور در مواجهه با اقدامات خصمانه رژیم صهیونیستی، افزود: آنچه اکنون بر ما تحمیل میشود، تجلی چهره عریان نظامی است. اما این تهدیدها میتواند به فرصتی فرهنگی بدل شود، فرصتی برای بازتعریف روایت ایرانی از طریق میراث، آیینها و سرمایههای فرهنگی این سرزمین.
ظریفیان تأکید کرد: ما باید از این فرصت برای ارتقای تابآوری اجتماعی بهره ببریم. روایت فرهنگی ایران، روایت خرد، عدالت، صلحطلبی و همزیستی اقوام است. این روایت در تقابل با ساختارهای جعلی و فاقد ریشه تمدنی همچون رژیم صهیونیستی، نمایانگر عمق تاریخی و معنوی ملت ایران است.
او با اشاره به پیشینه تاریخی و تنوع قومی در ایران، یادآور شد: ایران همواره سرزمینی بوده است که در آن اقوام گوناگون با احترام به یکدیگر و با نخی بهنام “ایراندوستی” به هم پیوستهاند. ایران رنگینکمانی از اقوام است و حفظ این همبستگی، رسالت اصلی نهادهای فرهنگی بهویژه وزارت میراثفرهنگی است.
عضو شورای راهبردی این وزارتخانه همچنین بر معرفی مفاخر ملی و مذهبی، شخصیتهای تمدنی و آیینهای کهن بهعنوان ابزارهای تقویت وحدت ملی تأکید کرد و گفت: در چنین شرایطی، معرفی چهرههای برجسته، آواها، موسیقیهای محلی و تاریخ تمدنی مناطق مختلف کشور، از جمله استانهای شمالی که از غنیترین ذخایر فرهنگی برخوردارند، نقشی تعیینکننده در ارتقای حس تعلق، هویت تاریخی و همبستگی ملی دارد.
ظریفیان در پایان خاطرنشان کرد: میراث معنوی، آیینها، سنتها و زبان مشترک فرهنگ، امروز بیش از هر زمان نیازمند بازتعریف و ترویجاند. وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی میتواند پیشقراول این جنبش فرهنگی باشد و با هوشمندی، قدرت نرم ایران را در سطوح داخلی و بینالمللی تقویت کند.
انتهای پیام/
source