به‌گزارش میراث‌آریا، علی دارابی عصر امروز چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴ در نخستین روز از سفر خود به استان گلستان و در آیین افتتاح موزه عکاس‌خانه گرگان، ضمن تبریک هفته میراث‌فرهنگی، با اشاره به ظرفیت‌های فرهنگی و تاریخی گلستان خاطرنشان کرد: استان گلستان به‌واسطه تنوع اقوام، غنای فرهنگی و سابقه تاریخی کهن، نیازمند تقویت زیرساخت‌های موزه‌ای بیشتری است و وزارت میراث‌فرهنگی با همه توان از ایجاد و توسعه این ظرفیت‌ها در استان حمایت خواهد کرد.

قائم مقام وزیر و معاون میراث‌فرهنگی کشور در بخش دیگری از سخنان خود بابیان اهمیت چندوجهی موزه‌ها بیان کرد: موزه‌ها امروزه نقش مهمی در صلح، گسترش دموکراسی، کاهش خشونت و منازعه، دیپلماسی عمومی، آموزش، تربیت نیروی انسانی، پژوهش و تاب‌آوری اجتماعی دارند. این نهادها فقط گنجینه‌ای برای نگهداری اشیاء نیستند، بلکه تابلوی راهنما و نشانگر تاریخ و هویت گذشته ما به شمار می‌آیند.

او بر اهمیت معرفی این‌گونه مراکز فرهنگی به مردم و مسافران تأکید کرد و گفت: ضروری است که شهروندان و گردشگرانی که به استان گلستان سفر می‌کنند، با این موزه و ظرفیت‌های فرهنگی آن آشنا شوند. موزه عکاس‌خانه باید در فهرست مکان‌های دیدنی هر بازدیدکننده از گرگان قرار بگیرد.

دارابی با ارائه آماری از وضعیت موزه‌ها در کشور خاطرنشان کرد: در حال حاضر در دنیا حدود ۹۱ هزار موزه وجود دارد و در ایران، تنها حدود ۸۰۰ موزه فعال است که از این تعداد کمتر از ۳۰۰ موزه وابسته به وزارت میراث‌فرهنگی هستند و مابقی در اختیار بخش خصوصی‌اند. بر اساس برنامه هفتم توسعه، باید تعداد موزه‌های کشور به هزار موزه برسد.

قائم‌مقام وزیر و معاون میراث‌فرهنگی کشور از طرح‌های در حال پیگیری این وزارتخانه برای تقویت جایگاه موزه‌ها سخن گفت و افزود: ما شعار «هر شهر یک موزه» را مطرح کرده‌ایم و آن را با جدیت دنبال می‌کنیم. باید موزه‌های کشور به پاتوق‌های فرهنگی تبدیل شوند. حضور مستمر، هدفمند و برنامه‌ریزی‌شده دانش‌آموزان، نوجوانان و جوانان در این مکان‌های فاخر، از جمله اهداف مهم ماست.

او همچنین از تعامل با وزارت آموزش‌وپرورش برای آموزش و آشنایی نسل جوان با میراث‌فرهنگی خبر داد و گفت: در گفت‌وگو با وزارت آموزش‌وپرورش، پیشنهاد زنگ میراث‌فرهنگی در مدارس مطرح شده است تا دانش‌آموزان از سنین پایین با موزه‌ها و آثار تاریخی ارتباط برقرار کنند.

دارابی با اشاره به افتتاح موزه عکاس‌خانه گرگان از اقدام ارزشمند انجام‌شده توسط سیدعلی طاهری و خانواده وی در راه‌اندازی این موزه تقدیر کرد.

آیین افتتاح موزه عکاس‌خانه گرگان با حضور علیرضا ایزدی مدیرکل ثبت و حریم آثار و حفظ و احیاء میراث معنوی و طبیعی وزارت میراث‌فرهنگی، فاطمه داوری، سیدمهدی مهیائی معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری گلستان، فریدون فعالی مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گلستان، رسول شکری‌نیا مدیرکل صداوسیمای مرکز گلستان، احمد گلچین مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، سید حسام بنی فاطمه رئیس حوزه هنری استان، علی اکبر بصیرنیا رئیس کمیسیون گردشگری، سرمایه‌گذاری و بافت تاریخی شورای اسلامی شهر گرگان، سرهنگ امید کوهساریان، رئیس اداره نظارت بر اماکن عمومی استان، جمعی دیگر از مسئولان، اصحاب رسانه و مردم فرهنگ دوست در گرگان برگزار شد.

علی دارابی در سفری دوروزه به‌مناسبت هفته میراث‌فرهنگی و حضور در همایش تخصصی ثبت جهانی دیوار بزرگ گرگان به استان گلستان آمده است. از جمله مهم‌ترین برنامه‌های این سفر می‌توان به افتتاح موزه عکاس‌خانه گرگان، بازدید از موزه میراث روستایی گلستان، دیدار با نماینده ولی‌فقیه در استان و بازدید از اثر جهانی گنبد قابوس اشاره کرد.

ضرورت تبدیل موزه‌ها به پاتوق‌های فرهنگی جامعه/ غنای فرهنگی گلستان زیرساخت‌های موزه‌ای بیشتری می‌طلبد

ضرورت تبدیل موزه‌ها به پاتوق‌های فرهنگی جامعه/ غنای فرهنگی گلستان زیرساخت‌های موزه‌ای بیشتری می‌طلبد

انتهای پیام/

source

توسط irmusic4.ir