بهگزارش خبرنگار میراثآریا، علی دارابی امروز دوشنبه ۲۹ اردیبهشت در همایش ملی میراثفرهنگی و آینده جوامع در حال تغییر که در محل سالن آمفیتئاتر وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی برگزار شد، با بیان این مطلب اظهار کرد: هدف از برگزاری این همایش قدردانی از دستاندرکاران نوروزگاهها است که شایسته است این برنامه را در هفته میراثفرهنگی برگزار کنیم. نوروزگاهها تبدیل به یک ادبیات در کشور شده و معنا و مفهوم آن برای همه امروز روشن است. امسال در ۱۰۰۰ مکان شاهد برگزاری نوروزگاه بودیم این در حالی است جمعیت میلیونی که در ایام نوروز از آثار تاریخی ما بازدید کردند شایسته این هستند در تعداد بیشتری از نوروزگاهها با برنامههای این وزارتخانه و حوزه میراثفرهنگی بیش از پیش آشنا شوند.
قائممقام وزیر و معاون میراثفرهنگی کشور خطاب به فعالان نوروزگاهها افزود: بهعنوان خادم شما از تمام تلاشها و فعالیتهای شما در طول نوروز و ماه مبارک رمضان تشکر و قدردانی میکنم. شما نوروزبانان بینوروز هستید و در ایام نوروز تمام تلاش خود را برای میزبانی شایسته از گردشگران و مسافران نوروزی داشتید که کار ارزشمند و شایسته تقدیر است.
تهیه برنامه ۵ ساله وزارت میراثفرهنگی با برش استانی
او در ادامه به حرکت رو به جلوی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی اشاره کرد و ادامه داد: امروز که در خدمت شما هستیم باید اعلام کنم که برنامه ۵ ساله تمام استانها و نیز شرکتهای تابعه تدوین شده که یک اقدام بسیار ارزشمند است. در برنامه ۵ ساله بر تکالیف مطرح شده در برنامه هفتم توسعه تاکید شده است. این در حالی است که ۴۲۰۰ پست جدید در وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی تصویب و ابلاغ شد که البته بخش زیادی از آنها مربوط به یگان حفاظت میراثفرهنگی، امیناموالها، مرمتگران و … است.
دارابی اضافه کرد: یکی دیگر از اتفاق بسیار خوب که در این وزارتخانه انجام شد، موضوع سازماندهی حقوق و مزایای کارکنان پایگاههای ملی است. خوشبختانه این کار به سرانجام رسیده و در سامانه مخصوصی بارگزاری شده و این قول را میدهم که از دو ماه آینده حقوق کارکنان پایگاهها نیز از محل خزانه و سروقت پرداخت خواهد شد.
قائم مقام وزیر و معاون میراثفرهنگی کشور ادامه داد: اتفاق خوب دیگری که رقم خورد این است که تمام درآمدهای حاصله از محل فروش بلیت اماکن تاریخی و … به وزارتخانه به صورت صد درصدی تخصیص خواهد یافت و با دستور وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی تمام این اعتبارات در محل اماکن تاریخی، موزهها و پایگاهها هزینه خواهد شد که کمک بزرگی به ما خواهد کرد.
او در ادامه صحبتهای خود به پراکندگی آثار تاریخی کشور اشاره کرد و گفت: ایران ماننده یک موزه روباز است و آثار تاریخی فراوانی در سراسر کشور داریم به طور حتم با اعتبارات و امکاناتی که در اختیار داریم رسیدگی به این آثار سخت است از این رو طرح اداره اماکن تاریخی به صورت هیئتامنایی را پیگیری میکنیم و قصد داریم به صورت پایلوت این طرح را اجرا کنیم.
مدیران استانی موضوع انجمن خیران میراثفرهنگی را پیگیری کنند
او در ادامه به پیگیری موضوع مسئولیتهای اجتماعی اشاره کرد و افزود: یکی از موضوعات مهم که مدیران استانی باید دنبال کنند استفاده از مسئولیتهای اجتماعی و نیز استفاده از کمک خیران میراثفرهنگی دراین حوزه است. مدیران کل استانها بهعنوان رئیس انجمن خیران میراثفرهنگی معرفی شدهاند و در این باره باید موضوعات را پیگیری کنند.
این مسئول در ادامه صحبتهای خود با اشاره به اهمیت موزهداری گفت: سند موزهداری در حال تدوین است که یک اقدام بسیار ارزشمند به حساب میآید.
دارابی خاطرنشان کرد: آنچه که مهم است این است که تلاش کنیم سند حکمرانی میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی باید در اسناد بالادستی کشور مصوب شود. این در حالی است که سواد میراثفرهنگی در کشور افزایش یابد و در کنار این دو اقدام مهم، باید همه ما دانش حوزه میراثفرهنگی را فرا بگیریم و در حوزه کار خود مورد عمل قرار دهیم.
او در پایان صحبتهای خود با اشاره به اهمیت حوزه میراثفرهنگی خاطرنشان کرد: میراثفرهنگی نقش مهمی در ایجاد وفاق و همبستگی و انسجام ملی دارد و توجه به حوزه میراثفرهنگی و هویت تاریخی و تولید محتوا در این موضوع میتواند باعث خنثیشدن تبلیغات منفی و پدیده ایرانهراسی شود.
در پایان این همایش از خادمان نوروزی حوزه میراثفرهنگی، فعالان برتر نوروزگاهها و تعدادی از مدیران استانی برتر تجلیل شدند.
همچنین در این همایش مدیران کل میراثفرهنگی استانهای خوزستان، لرستان و اصفهان سخنرانی کردند.
انتهای پیام/
source