به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، نشست خبری اعلام برنامه های سراسر کشور در گرامیداشت چهل و سومین سالروز حماسه آزادسازی خرمشهر، با حضور علیاصغر جعفری، معاون رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس و جانشین رئیس ستاد مرکزی گرامیداشت مناسبتهای ملی دفاع مقدس و مقاومت و جمعی از مسئولین بنیاد حفظ آثار و نشرارزشهای دفاع مقدس و مقاومت برگزار شد.
معاون بنیاد حفظ آثار دفاع مقدس، در این نشست که در محل موزه ملی انقلاب اسلامی برگزار شد، تصریح کرد: موظف هستیم ارزشها و دستاوردهای دفاع مقدس را پاس داشته و آن را به نسلهای بعدی منتقل کنیم.
او با بیان اینکه پاسداشت این ایام یعنی از راههای انتقال فرهنگ ایثار و شهادت است، اظهار داشت: همه اقوام و مذاهب و اقشار در پیروزی دفاع مقدس نقش داشتند و خون پاک شهدا از تمام اقشار خاکهای کشورمان را رنگین کرده است.
جعفری با اشاره به شعار تعیین شده در ایام آزادسازی خرمشهر خاطرنشان کرد: «ما فاتحان قلهایم» به عنوان شعار ایام انتخاب شده است تا نقش تمام مردم در توفیقات جنگ تحمیلی مشخص باشد. درواقع دفاع مقدس متعلق به همه اقوام، اقشار و ادیان ایرانی است و تنها به نیروهای مسلح محدود نمیشود. این مقطع تاریخی، فصل وحدت و وفاق ملی است و باید از آن بیشترین بهرهبرداری فرهنگی، اجتماعی و معرفتی را داشته باشیم.
او از برگزاری برنامههای گسترده در سراسر کشور در روزهای سوم و چهارم خرداد، همزمان با سالروز آزادسازی خرمشهر و روز مقاومت و پایداری دزفول خبر داد و گفت: به مناسبت سوم خرداد در سراسر کشور مراسمهایی پیشبینی شده است و این مراسم در تمام شهرها و روستاهای کشور برگزار خواهد شد.
معاون بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خاطرنشان کرد: فتح خرمشهر قله افتخارات ملی و نماد پیروزی اراده ملت ایران است و دفاع مقدس فصلی بیبدیل در تاریخ معاصر کشور به شمار میرود که همچنان ابعاد جدیدی از آن در حال آشکار شدن است.
او با تأکید بر اینکه بسیاری از توفیقات امروز کشور ریشه در ایستادگی و مقاومت ملت ایران در دوران دفاع مقدس دارد، گفت: در معادلات نظامی، بازپسگیری خرمشهر ممکن نبود و صدام اعلام کرده بود اگر ایرانیان موفق به آزادسازی خرمشهر شوند، کلید بصره را به آنان خواهد داد. دشمن این شهر را به دژی تسخیرناپذیر تبدیل کرده بود، اما به رهبری امام خمینی (ره) و ایثار رزمندگان، این پیروزی بزرگ حاصل شد.
معاون رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس با اشاره به مقاومت تاریخی مردم دزفول زیر بمباران ارتش بعثی، تصریح کرد: ایستادگی مردم این شهر الگویی الهامبخش برای دیگر ملتها، بهویژه مردم مظلوم غزه است.
جعفری گفت: در ساختار کلی ستاد گرامیداشت مناسبتهای ملی، 43 مناسبت دفاع مقدسی پیشبینی شده که سوم خرداد یکی از مهمترین آنهاست. امسال 477 ستاد در سطح کشور امور اجرایی این مناسبتها را راهبری میکنند و در مجموع 88 برنامه اصلی در قالب 1200 فعالیت طراحی شده است.
او از رونمایی 54 عنوان کتاب جدید در روزهای سوم و چهارم خرداد خبر داد و گفت: برگزاری یادواره شهدا، نشستهای تبیینی عملیاتهای دفاع مقدس، اجرای تئاتر و شب شعر، رونمایی از نماهنگهای مرتبط و همچنین همایش روز دزفول، از جمله برنامههای شاخص این ایام هستند.
جعفری همچنین به رونمایی از هشت جلد دایرةالمعارف دفاع مقدس و چند اثر تألیفی جدید از سوی ارتش جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد و از برگزاری جشنواره رسام در استان کرمان به عنوان یکی دیگر از برنامههای شاخص یاد کرد.
او در پایان با اشاره به اهمیت حضور مردمی در این برنامهها گفت: در شرایط حساس کشور و منطقه، حضور باشکوه مردم در این مناسبتها، پیام روشنی برای دشمنان خواهد داشت و نشاندهنده پویایی و وحدت ملی ملت ایران است.
انتهای پیام/
source