به گزارش میراثآریا، همایش ملی «زن در تاریخ محلی ایران پهنه شمال» توسط انجمن زنان پژوهشگر تاریخ ایران و انجمن تاریخ ایرانی با مشارکت معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، سازمان اسناد و کتابخانه ملی، استانداری مازندران، پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری، نشر تاریخ ۱۸ و ۱۹ اردیبهشتماه ۱۴۰۴ در مجتمع دانشگاهی پیامبر اعظم (ص)علوم پزشکی ساری برگزار شد.
مژگان اسماعیلی عضو هیئت علمی پژوهشگاه و دبیر علمی این همایش دراینباره گفت: پس از برگزاری پیش همایشهای بینظیری با همین عنوان در استانهای گلستان و گیلان در سال ۱۴۰۳ مقرر شد در اردیبهشت ۱۴۰۴همایش ملی در مازندران برگزار شود.
او تصریحکرد: رئیس این همایش استاد منصوره اتحادیه بودند که پس از برگزاری چندین جلسه با اعضای هیئت علمی همایش، محورهای مرتبط با موضوع زنان در پهنه شمال احصاء و فراخوان اولیه تهیه و اطلاع رسانی شد. در مدت کمتر از شش ماه حدود ۱۳۰چکیده و اصل مقاله به دبیرخانه همایش رسید که پس از بررسی و داوری مقالات ۲۵ مقاله برای سخنرانی و حدود ۷۰مقاله برای چاپ در مجموعه مقالات با اعتبار ISC انتخاب شدند.
اسماعیلی اظهار کرد: مباحث نظری و روش شناسی مرتبط با نسبت تاریخ محلی و تاریخنگاری، زنان و فرهنگ و ادب، زنان و اقتصاد، زنان و کنشگری سیاسی، زیست زنانه، مادرانگی زنان، زنان و نهادهای مدنی، زنان حاملان میراث ناملموس، زنان و خود آگاهی، زنان و جنگ، زنان و پوشش، زنان و معماری و … از جمله محورهای این همایش بود.
عضو هیئت علمی پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری افزود: برگزاری همایشی با محوریت فوق میتواند نقشی محوری در شناخت چالشها، رفع موانع و رشد زنان داشته باشد و به اشتراکگذاری تحقیقات در مورد تاریخ زنان و ارائه یافتههای پژوهش و مسائل معاصر میتواند بینش و نگرشهای ارزشمندی برای شرکت کنندگان فراهم کند. این همایش میتواند به عنوان بستری برای بحث در مورد تغییرات لازم در سیاست و دفاع از حقوق زنان در سطوح محلی و ملی موثر باشد.
دبیر علمی همایش با بیان این که تاریخ محلی اغلب نشان میدهد که چگونه زنان در انتقال سنتها، ارزشها و دانش نقش کلیدی داشتهاند، تاکید کرد: در تاریخ محلی است که اثر گذاری زنان از طریق فعالیت، رهبری ومشارکتهای روزانه برای شکل دادن به فرهنگ و هویت محلی جوامع خود و نسلهای آینده آشکار میشود.
انتهای پیام/
source