به گزارش میراثآریا، سیدسجادی در آغاز این نشست، با اشاره به روند مطالعات و کاوشهای باستانشناسی در جیرفت و مناطق اطراف آن و آسیبهایی که بر اثر بیتوجهیها و کمبود منابع به این محوطهها وارد شده است، گفت: هفت سال پیش قرار بود من به جیرفت بروم و کارهایی را انجام دهم، اما هنوز این کار به سرانجام نرسیده است. در طی این مدت، تخریبهای زیادی به این منطقه وارد شده است و باید به مرمت و حفاظت از آنها توجه ویژهای داشته باشیم.
او به کشف ۴۸ محوطه باستانی در دشت بردسیر کرمان اشاره کرد و توضیح داد: این محوطهها به دورههای مختلف تعلق دارند و طی سالها تحقیقاتی گسترده در این منطقه انجام دادهاند.
به گفته این باستان شناس، کشف و ترمیم آثار در این مناطق به ویژه با توجه به وضعیت نامطلوب موجود، بسیار ضروری است.
سیدسجادی به مشکلات موجود در رابطه با همکاری با جامعه محلی و عدم حمایتهای کافی از سوی مسئولان اشاره و تاکید کرد: بسیاری از بخشها از جمله تپههای جنوبی و شمالی جیرفت، به دلیل عدم حفاظت، به شدت آسیب دیدهاند.
او با بیان این که ما در ابتدا باید آمادگی ذهنی برای کارهای مرمتی ایجاد کنیم و سپس به ترمیم آثار و حفظ این محوطههای باستانی بپردازیم، گفت: متاسفانه به دلیل کمبود منابع مالی، پروژههای ما با وقفههای زیادی روبرو شده است.
این باستان شناس با اشاره به کشف آثار جدیدی در جیرفت از جمله نقشهای برجسته و مهرهای باستانی، بر اهمیت ادامه تحقیقات و کاوشها تأکید و اظهار کرد: هرچند در حال حاضر مشکلات زیادی داریم، اما پژوهشهای جدید میتواند به روشن شدن تاریخ این منطقه کمک کند.
او همچنین در بخش دیگری از سخنان خود به نقوش آثار مکشوفه در جیرفت اشاره کرد و گفت: شواهد موجود نشان میدهد که این آثار مانند نقوش مار پیتون که منقرض شده، سگ با قلاده که شباهت زیادی به شیر دارد و همچنین نقوش شکل گرفته از درختان نخل بر ظروف نمونههایی از شواهد هستند که نشان میدهد این تمدن یک تمدن با اتصالات مختلف اما جدا با فرهنگ جداگانه است و ارتباطی با تمدن بین النهرین ندارد.
سیدسجادی در پایان نیز خاطرنشان کرد: بخشی از این آثار نیز به صورت مکتوب منتشر شده و آثار جدیدی نیز در دست اقدام است.
انتهای پیام/
source