به‌ گزارش ایلنا، ابراهیم حیدری در ابتدای این نشست گفت: با توجه به درخواست ناشران و مخاطبان، تلاش می‌کنیم بن حضوری را در نمایشگاه داشته باشیم. تیم فنی ما در حال بررسی و رایزنی با ناشران هستیم و امیدواریم این خبر خوب زودتر عملی شود.  

وی افزود: براساس مأموریت و رویکرد معاونت امور فرهنگی و ترویج کتاب‌خوانی همچنین عدالت در توزیع کتاب، مسابقه جایزه بزرگ «بخوانیم برای ایران» از امروز، یکشنبه (۲۱ اردیبهشت) آغاز می‌شود. کسانی که در نمایشگاه حضور دارند، می‌توانند در این مسابقه شرکت کنند. جایزه این مسابقه ۵۰۰ میلیون تومان برای ۵۰۰ نفر است.

قائم‌مقام سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران درباره آمار فروش گفت: مجموع فروش در دو بخش مجازی و حضوری ۱۷۴ میلیارد تومان است که از این مبلغ، ۸۲ میلیارد تومان مربوط به بخش فیزیکی و حدود ۹۲ میلیارد تومان در بخش مجازی فروش ثبت شده است. مرسولات نمایشگاه کتاب نیز تا دیشب، شنبه (۲۰ اردیبهشت)، به تعداد ۱۳۳هزار و ۸۲۷ مرسوله تحویل شده که بخشی از آن به دست مردم رسیده است.

وی تصریح کرد: تاکنون ۱۵۱ هزار و ۲۸۲ نفر از دانشجویان و طلاب، ۱۶ هزار و ۳۵۲ نفر از هیئت‌علمی و اساتید و ۹ هزار و ۵۷۲ نفر از عموم مردم از یارانه نمایشگاه استفاده کرده‌اند.

حیدری با تاکید بر اینکه شورای رسیدگی به تخلفات پنج جلسه برگزار کرده است، گفت: به این دلیل که آرای صادره هنوز بدوی و ممکن است در مرحله تجدیدنظر تغییر کند، نمی‌توان حکمی را اعلام کرد. در روزهای آینده بعد از نهایی شدن احکام درباره آن‌ها اطلاع‌رسانی می‌کنیم. تا کنون ۱۳ تخلف ثبت و ۱۱ رای برای آن‌ها صادر شده است و بعد از نهایی شدن آرا اعلام می‌شوند. تخلفات مسائلی ماند فروش غیر، اقدامات انضباطی و مسائل مربوط به دستگاه‌های کارتخوان بوده است.

او با اعلام اینکه کلمه معادل نشریار برای فلوشیپ ساخته شده است، ادامه داد: فردا ۱۰ صبح افتتاح نشریار را خواهیم داشت و در این رویداد ۸۰ مهمان خارجی و ۵۰ مهمان داخلی، سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ، محسن جوادی سرپرست معاونت فرهنگی شرکت خواهند داشت. افتتاحیه نشر یار در رواق غربی برگزار خواهدشد.

سخنگوی نمایشگاه ضمن اعلام اینکه مشخص نیست تا این دوره چگونه آمار بازدید از نمایشگاه محاسبه می‌شد، افزود: آمار بازدید در ادوار مختلف مشخص نیست بر اساس چه معیاری بود. برای اینکه با مردم صادق باشیم و از کمّی‌گرایی بیرون بیاییم، باید روشی جدید برای این مساله پیدا کنیم. آمار و ارقام درست مبنای سیاست‌گذاری است، قرار دولت چهاردهم بر اساس صادق بودن است. مظاهر بابایی برای پیدا کردن راه جدید تلاش می‌کند.

مظاهر بابایی، مدیر کارگروه فناوری اطلاعات و اطلاع‌رسانی، در ادامه این نشست گفت: کمیته اطلاع‌رسانی متشکل از دو بخش است: بخش اطلاع‌رسانی، مأموریت راهنمایی و هدایت مخاطبان را بر عهده دارد. اطلاع‌رسانی در دو بخش داخلی نمایشگاه و مرکز تماس اتفاق می‌افتد که مرکز تماس تا دو ماه بعداز نمایشگاه هم خدمات دارد.

وی بیان کرد: اطلاع‌رسانی‌ها از طریق کیوسک، نقشه و خدمات هوشمند به مخاطبان ارائه می‌شود که با هدف ارتقا به آن‌ها نگاه می‌کنیم. بستر اینترتی vaka.ir طراحی شده است که مأموریت اطلاع‌رسانی قبل ‌از شروع نمایشگاه و در زمان نمایشگاه را دارد. همچنین، برنامه‌ها و رویدادهای نمایشگاه را به دوستان اطلاع‌رسانی می کند. به‌دنبال این هستیم که از این رویکرد برای اطلاع‌رسانی استفاده کنیم.

بابایی ادامه داد: یکی از بخش‌هایی که امسال در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی داشتیم، با نگاه معانت فرهنگی با استفاده از این ظرفیت‌ها امسال برای اولین بار بخش فناوری‌های نشر را داریم. این سالن برنامه‌ها و رویدادهای مختلف را دارد که رویکرد اول شناخت و شناسایی شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در حوزه نشر را دنبال می‌کند.

وی بیان کرد: یکی از ظرفیت‌های موردنظر دیگر این سالن، راه‌اندازی سکوی هوش مصنوعی است که به‌صورت پایلوت شروع شده است؛ به این صورت که در این بخش با توجه به سؤالاتی که طراحی شده است، کتاب‌های موردنظر هر فرد به آن معرفی می‌شود. پنل‌های مختلف حوزه فناوری، گفت‌وگوهایی که وجود دارد در این حوزه با نگاه فناوری و نوآوری در حوزه صنعت نشر و کتاب و کتاب‌خوانی برگزار می‌شود.  

بابایی ادامه داد: یکی از رویدادها در این مجموعه با این رویکرد است که برای اولین بار کارنامه نشر را به‌صورت مجازی برگزاری می‌کنیم که آخرین تألیفات کتاب کشور است که هرساله به‌صورت فیزیکی در نمایشگاه نمایش داده می‌شد. به‌دنبال این بودیم که برای نسل جوان هم این مسئله را دنبال کنیم و از این رویکرد استفاده کنیم که برای کتاب‌هایی که تولید می‌شود، چه اتفاقاتی می‌افتد. کارنامه نشر در آدرسی که پیش‌تر اعلام شده بود، قرار گرفته است و تا نمایشگاه بعدی این صفحه فعال است.

وی گفت: رونمایی از پوستر استارتاپ ایده‌های برتر در نمایشگاه کتاب آغاز می‌شود و اختتامیه این رویداد با هدف هوش مصنوعی فناوری در نشر، در هفته کتاب آبان‌ماه برگزار می‌شود. راه‌اندازی پردیس فناوری‌های نشر از دیگر اقداماتی است که در این میان رخ داده است که با همکاری بانک ملی پیش می‌رود.

در ادامه این نشست شهاب دارابیان، مدیر کارگروه روابط‌عمومی سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران هم به ارائه توضیحاتی درباره نصب دیوارنگاره خلیج‌فارس پرداخت و در واکنش به برخی شائبه‌ها درباره تصویر انتخابی از شاهنامه در این دیوارنگاره تأکید کرد: در رابطه با تصویر به‌کاررفته از شاهنامه در این دیوارنگاره ملاک ما و تفسیر ما تفسیر احمد اقتداری است که براساس آن، یک تصویر قرار دادیم. با توجه به اینکه در روزهای برگزاری نمایشگاه بزرگداشت فردوسی را داریم، خواستیم از تصویر فردوسی در این دیوارنگاره استفاده کنیم. این موضوع نقطه اشتراک همه ایرانی‌هاست و در رسانه‌های مختلف پوشش داده شد.



انتهای پیام/

source

توسط irmusic4.ir