در گفتگو با صدا و سیما مطرح شد؛

سرپرست گروه موسیقی تعزیه حوزه هنری گفت: تعزیه بدون موسیقی مانند ساختمان بدون معمار است.

موسیقی جذابیت تعزیه را چند برابر می کندبه گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، مجلس تعزیه حوزه هنری با تعزیه شهادت حضرت شاهچراغ (ع) و برادرانش، آغاز شد. این مجلس به مدت ده شب در تماشاخانه مهر حوزه هنری، وقایع مختلف سال ۶۱ هجری قمری را بازگو می‌کند.

ابوالفضل میرزا احمدی سرپرست گروه درباره اجرای تعزیه با موضوع شهادت حضرت شاهچراغ در نخستین شب ماه محرم گفت: معمولا شب اول محرم تعزیه حضرت فاطمه (س) یا تعزیه حضرت شاه چراغ خوانده می‌شود تا مردم باید با جزئیات وقایع کمتر گفته شده، آشنا شوند. 

وی درخصوص برش‌های تاریخی تعزیه حضرت شاهچراغ توضیح داد: چند وقت بعد از اینکه مامون، امام را به پذیرش حکم ولیعهدی خود مجبور کرد، پسران امام موسی کاظم (ع) برای دیدار با امام هشتم شیعیان از مدینه به سمت خراسان حرکت می‌کنند؛ وقتی آنها به شهر شیراز می‌رسند، حاکم این شهر که از شهادت امام خبر داشته، مانع از ادامه حرکت برادران به سوی امام می‌شود و با یک ترفند هر کدام از این سه برادر را به شهادت می‌رساند. 

میرزا احمدی درباره موضوعات دیگر تعزیه‌های این گروه در شب‌های اول ماه محرم بیان کرد: یکی از موضوعات تبدیل حج واجب امام به حج عمره است که کمتر کسی دلیل این تصمیم امام حسین (ع) را شنیده است؛ لذا ما در قالب تعزیه جزئیات این وقایع را تشریح خواهیم کرد. 

سید حسن سید ابراهیمی، سرپرست گروه موسیقی تعزیه حوزه هنری هم تلفیق حرکات نمایشی با موسیقی احساسی و حماسی را از جاذبه‌های تعزیه برای مخاطبان برشمرد و گفت: تعزیه بدون موسیقی مثل ساختمان بدون معمار است. بیشتر تعزیه‌خوان‌های حرفه‌ای، موسیقی را به خوبی می‌شناسند و تعزیه خوان‌های جدید و جوان‌تر هم سعی می‌کنند که دستگاه‌های مختلف موسیقی را یاد بگیرند. 

محمدصالح میرزا احمدی که در تعزیه حضرت شاهچراغ در نقش مامور حکومت مامون عباسی ظاهر شد، درباره حس بازی در نقش منفی در تعزیه گفت: در محفل ذکر امام حسین، فرقی بین اولیاخوانی و یا اشقیاخوانی وجود ندارد. اتفاقا نقش منفی باعث می‌شود که مظلومیت نقش مثبت بیشتر دیده شود.

گفتنی است مجلس تعزیه حوزه هنری هر شب از ساعت ۱۷ الی ۱۹ در تماشاخانه مهر برقرار است.

source

توسط irmusic4.ir