به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، جایزه ادبی پن آمریکا در سال جاری نیز تحت تاثیر جنایتهای رژیم صهیونیستی و کشتار مردم فلسطین برگزار شد.
سال گذشته به دلیل انصراف جمعی از نویسندگان و نامزدها، این جایزه برگزار نشد. امسال نیز برخی از برگزیدگان با اعلام نام فلسطین، خواستار توقف ماشین کشتار صهیونیستها در غزه شدند. امسال نیز پن اعلام کرد که هفت نفر از 55 فینالیست در 11 دستهبندی مختلف جایزه، از رقابت کنارهگیری کردهاند.
جایزه کتاب ژان استاین، یکی از مهمترین بخشهای جایزه ادبی پن، همانند سال گذشته بیبرنده باقی ماند؛ چرا که برخی از نویسندگان و نامزدهای نهایی این بخش برای حمایت از غزه از جایزه انصراف دادند. با این حال، خانواده ژان استاین اعلام کرد که مبلغ کل جایزه را که حدود 75 هزار دلار است به دو نهاد حامی فلسطینیان اهدا میکند: بنیاد حمایت از کودکان فلسطینی و نهاد حقوقی فلسطین.
در بیانیه خانواده استاین آمده است:
با وجود ناامیدی از اینکه شرایط دوباره موجب میشود این جایزه به نویسندهای نرسد، بهویژه در زمانی که بودجه فدرال هنرها در حال کاهش است، ما حق اعتراض را در همه اشکال غیرخشونتآمیز آن، از جمله این روش، احترام میگذاریم. مادرم، که طرفدار پرشور حقوق فلسطینیان و ناشر نویسندگان و هنرمندان فلسطینی بود، این تصمیم را نیز محترم میشمرد.
از جمله برندگان پن امسال، امی استوبر، نویسنده جوان آمریکایی برای نگارش کتاب “بزرگسالان غمگین” بود. اسنوبرد در سخنانی کوتاه از فرصت اختتامیه استفاده کرد و گفت: “نسلکشی را متوقف و فلسطین را آزاد کنید”.
جهان از سال 2024 و با آغاز حملات وحشیانه اسرائیل به خاک غزه، شاهد همصدایی جمع قابل توجهی از نویسندگان در اعتراض به این اقدامات بود. امضای بیانیه ضد اسرائیلی توسط بیش از هفت هزار نویسنده، تنها بخشی از این فعالیتها بود که بازتاب جهانی داشت. تمامی این نویسندگان که در میان آنها اسامی شناخته شدهای چون هنریک برودر، آلیس واکر، هلن توماس و دیگرا دیده میشود، موسسات فرهنگی اسرائیل و نهادهای حامی آنها را بایکوت کردند.
در این مدت آثار قابل تأملی درباره فلسطین به زبانهای مختلف منتشر شد که گاه با بایکوت جریان صهیونیستی مواجه شد؛ مانند کتاب “از نهر تا بحر”، اثر ناتی نگوبان، نویسنده ساکن آفریقای جنوبی؛ کتابی مصور یا به اصطلاح رنگآمیزی با محوریت تاریخ فلسطین.
فعالیت نویسندگان آمریکایی در حمایت از غزه در حالی ادامه دارد که دونالد ترامپ، رئیس جمهور این کشور، بودجه برخی از دانشگاههای آمریکا مانند هاروارد را به دلیل حمایت از فلسطین کاهش و یا قطع کرده است. همچنین برخی از دانشجویان نیز به دلیل حمایت از فلسطین از دانشگاه اخراج و یا تعلیق شدهاند.
کار برای نویسندگان نیز به این راحتی نیست. موضعگیری آنها در قبال مسئله فلسطین میتواند هزینهبردار باشد؛ چه اینکه برخی از نویسندگان مانند آلیس واکر از بایکوت خود توسط برخی نهادها گفت و برخی دیگر به حمله صهیونیستها به صفحات شخصیشان اشاره کردند.
اخیراً مجله انگلیسی اکونومیست با استناد به گزارشی که طبق تحقیقات مجله لنست (یکی از معتبرترین و مشهورترین هفته نامههای پزشکی)، تهیه شده است، اعلام کرد که آمار واقعی شهدای غزه میتواند به 109 هزار نفر برسد.
انتهای پیام/
source