چند دهه پیش، جان ویت نخستین بار در یک مهمانی پس از مراسم اسکار با دونالد ترامپ آشنا شد. این بازیگر برنده جایزه اسکار دقیقاً سال آن دیدار را به خاطر نمیآورد، اما گمان میکند آن دیدار خیلی پس از نمایش فیلم ورزشی کلاسیک «قهرمان» ساخته فرانکو زفیرلی در سال ۱۹۷۹ نبوده است. آن دو نفر بر سر همین فیلم و بازی نمادین ویت در نقش یک بوکسور سابق که برای رستگاری دوباره به رینگ بازمیگردد، ارتباطی دوستانه پیدا کردند.
به گزارش خبرنگار بینالملل گروه فرهنگ و هنر برنا؛ جان ویت درباره ترامپ میگوید: «او عاشق آن فیلم است. فیلم «راکی» را هم خیلی دوست دارد و همیشه با شوخی و رقابت میپرسد که کدام بهتر است.»
ورایتی نوشت، اکنون ویت که از سال ۲۰۱۶ بهشدت از ترامپ حمایت کرده، با رئیسجمهور سابق همکاری میکند تا با طرحی تازه، از فرار تولید جلوگیری کرده و عزت و شغل را به مردم بازگرداند. او میافزاید: «باید کاری انجام شود؛ خیلی دیر شده است.»
در شهری که به اخبار شوکهکننده عادت دارد، پست یکشنبه ترامپ مبنی بر پیشنهاد تعرفه ۱۰۰ درصدی برای همه فیلمهایی که در کشورهای خارجی تولید و وارد کشور میشوند، موجی از واکنشها را در هالیوود و فراتر از آن بهدنبال داشت. با اینکه بسیاری از اهالی صنعت فیلم با این نظر موافقند که باید حمایت فدرال صورت گیرد، اما این پیام مبهم با تردید و تیترهای منفی رسانهها مواجه شد.
جان ویت در گفتگویی که با ورایتی داشت، درباره انگیزهاش از ارائه این طرح رئیسجمهور و علاقه ترامپ به سینما و فرهنگ عامه صحبت کرد. او که از واکنش منفی رسانهها نیز شگفتزده شده است، گفت: «قدری شور و سپاسگزاری نمیشد؟» ویت اصرار دارد که بازتاب رسانهای طرح تعرفه، با آنچه در واقع از سوی گروههای مختلف میشنود، همخوانی ندارد.
وی در این گفتوگو بیان کرده است: «ما بازخوردهای خوبی دریافت کردهایم. آستینها را بالا زدهایم و مشغول کاریم. فکر میکنم طرح خوبی داریم و تازه آغاز راهیم. این تیم کوچک من تلاش زیادی کرده تا راهحلهایی پیدا کند. اعضای اتحادیهها و تهیهکنندگان دانش و تجربهشان را در اختیار گذاشتهاند. همه با هم کار میکنیم و شنونده همه دیدگاهها هستیم.»
این بازیگر ادامه داد: رسیدن صنعت فیلم آمریکا به این نقطه که بهجای تولید داخلی، به کشورهای دیگر مانند کانادا، بریتانیا، مجارستان و استرالیا نقل مکان کرده، امری اجتنابناپذیر بوده است. در این میان، گروههای شغلی پایه مانند چهرهپردازان، طراحان لباس و تصویربرداران بیشترین آسیب را دیدهاند؛ زیرا در بیشتر مواقع، استودیوها در کشورهای دیگر از نیروهای محلی استفاده میکنند.
ویت درباره مشوقهایی که میتواند دهها میلیون دلار از هزینه تولید فیلم را کاهش دهد گفت: «هر استودیو پر از افراد باهوش است که از مشوقها و معافیتهایی که برای جذب تولیدات در جهان ارائه میشود، بهخوبی بهرهبرداری کردهاند. حالا ما میگوییم باید این امکانات را اینجا هم داشته باشیم. باید میدان رقابت برابر باشد. اما در واقع، بیش از آن لازم داریم. باید رقابتپذیر باشیم.»
موضوعی که ممکن است بسیاری را غافلگیر کند، علاقه رئیسجمهور ترامپ به مداخله بهنفع صنعتی است که تقریباً بهطور یکپارچه با او مخالف است. ویت میگوید: «فکر میکنم با او رفتار ناعادلانهای شده؛ با من هم همینطور. اما مهم نیست. چه فرقی دارد؟ اختلافات بوده، اما حالا وقت کنار گذاشتن آنهاست. باید بگویم، در همه نشستهایی که درباره مقابله با فرار تولید داشتهایم، هیچگاه بحث سیاست پیش نیامده است. هرگز.»
جان ویت باور دارد که دموکراتهای هالیوود مایل هستند مسائل سیاسی ناشی از انتخابات ۲۰۲۴ که در آن ترامپ بر کامالا هریس پیروز شد را کنار بگذارند. از نظر او، هالیوود اکنون با جدیترین بحران موجودیتی تاریخ خود روبهرو است.
وی میگوید: «الآن به جایی رسیدهایم که واقعاً به کمک نیاز داریم. خدا را شکر که رئیسجمهور به هالیوود و سینما اهمیت میدهد. او به شیوهای خاص عاشق هالیوود است. باید آستین بالا بزنیم. نباید اجازه دهیم مثل دیترویت نابود شود.»
جان ویت در پایان بیان کرد: «این مساله نباید سیاسی شود. من نمیدانم گرایش سیاسی کسانی که با ما صحبت کردهاند چیست. با افراد زیادی صحبت کردهایم. برای من مهم نیست عضو کدام حزب باشند. اگر بتوانیم طرحی قابل اجرا ارائه دهیم، او (ترامپ) از ما حمایت خواهد کرد. او میخواهد هالیوود مثل گذشته بدرخشد. اگر همه با هم باشیم، آیندهای روشن در انتظار ما است.»
انتهای پیام/
source