بهرام سرمست، استاندار آذربایجان شرقی در حاشیه بازدید از نمایشگاه ایران‌اکسپو ۲۰۲۵، در گفت‌وگو با خبرنگار میراث‌آریا، با اشاره به اهمیت سفر اخیر رئیس‌جمهوری به باکو گفت: سفر دکتر پزشکیان به جمهوری آذربایجان صرفاً یک رویداد دیپلماتیک نبود، بلکه مبتنی بر دیپلماسی فرهنگی، پیوندهای تمدنی و تعاملات مردمی بود که از آن یک نقطه عطف راهبردی در روابط دو کشور ساخت.

وی با بیان اینکه اشتراکات عمیق فرهنگی، تاریخی و تمدنی میان ایران و آذربایجان به‌ویژه در استان‌های شمال‌غرب کشور ریشه در تاریخ دارد، افزود: از گیلان تا اردبیل، از تبریز تا ارومیه، پیوندهای خویشاوندی و هویتی با مردم جمهوری آذربایجان وجود دارد که می‌تواند پایه‌گذار روابطی پایدار، مردمی و آینده‌ساز باشد.

سرمست با تأکید بر کاهش سطح روابط دو کشور در سال‌های اخیر، خاطرنشان کرد: علی‌رغم افت تعاملات در برخی حوزه‌ها، پیشینه غنی ارتباطات، به‌ویژه با محوریت تبریز به‌عنوان شهر اولین‌ها، ظرفیت بازسازی و ارتقای این روابط را فراهم کرده است.

وی با اشاره به همراهی یک هیئت اقتصادی قدرتمند از استان‌های مرزی در این سفر، تصریح کرد: این ترکیب هوشمندانه نشان‌دهنده نگاه دولت چهاردهم به توسعه منطقه‌ای و همگرایی مرزی است؛ تیم همراه رئیس‌جمهوری می‌تواند پیشران توسعه اقتصادی، فرهنگی و گردشگری در دو سوی مرز باشد.

سرمست، گردشگری را یکی از مهم‌ترین ظرفیت‌های همکاری دانست و گفت: در مسیر توسعه پایدار، راه‌اندازی پرواز مستقیم تبریز-باکو به‌عنوان یکی از اولویت‌ها در حال پیگیری است که می‌تواند به گسترش گردشگری دوجانبه، تبادل فرهنگی و افزایش تردد مردمی کمک شایانی کند.

وی افزود: در دیدار با شاهین مصطفی‌اف، معاون نخست‌وزیر جمهوری آذربایجان، ضمن تأکید بر عملیاتی‌سازی تفاهمات رؤسای‌جمهوری دو کشور، موضوعاتی همچون توسعه زیرساخت‌های مرزی، راه‌اندازی پایانه آغ‌بند–کلاله، ایجاد بازارچه مرزی و بهره‌برداری از ظرفیت‌های منطقه آزاد ارس و زون خداآفرین مورد بررسی قرار گرفت.

استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به ظرفیت‌های گسترده صادراتی، صنعتی، معدنی و فنی استان، گفت: آذربایجان شرقی آماده صدور خدمات فنی و مهندسی به مناطق آزادشده جمهوری آذربایجان است و شهرک‌های صنعتی تبریز قابلیت میزبانی سرمایه‌گذاران مشترک را دارند.

سرمست همچنین از توافقات اولیه برای تسهیل تردد مرزی شهروندان، تقویت تعاملات دانشگاهی و علمی، تبادل دانشجو، رفع محدودیت‌های آموزشی برای دانشجویان ایرانی و برنامه‌ریزی برای پروژه‌های مشترک فناورانه خبر داد.

وی تأکید کرد: سفر رئیس‌جمهوری به باکو نشان داد که توسعه روابط همسایگی، تنها یک سیاست نیست، بلکه ضرورتی تمدنی، فرهنگی و اقتصادی است. امروز تبریز می‌تواند دوباره به پل ارتباطی تمدن‌ها در اوراسیا تبدیل شود.

انتهای پیام/

source

توسط irmusic4.ir