به‌گزارش میراث‌آریا، سیداحمد برآبادی در جلسه بررسی وضعیت پرونده ثبت جهانی آسبادهای استان که باحضور مسئول پرونده ثبت جهانی آسبادهای ایران، معاون عمرانی استاندار، فرمانداران و شهرداران شهرستان‌های نهبندان و درمیان و مسئولین ثبت جهانی آسبادهای استان، در محل دفتر معاون عمرانی استانداری، ظهر روز پنج‌شنبه ۱۱ اردیبهشت‌ماه برگزار شد، بیان کرد: امسال استان با با دو موضوع مهم ثبت جهانی آسبادها و مساجد تاریخی روبرو است و در این زمینه نیاز به همت جمعی و همدلی دارد.

سرپرست اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان جنوبی افزود: خراسان جنوبی با ۳۸۹ آسباد شناسایی شده و ۱۸۷ آسبادها در دست شناسایی، بیشترین آسبادهای ایران را دارد و باید قدر این فرصت را بدانیم.

او خراسان جنوبی را زادگاه و خاستگاه آسبادهای ایران معرفی کرد و گفت: از مجموع آسبادهای استان بیشترین آسبادها متعلق طبس مسینا است.

برآبادی ضمن بیان اینکه آسبادها هویت ملی ماست و ثبت جهانی آن برکات فراوانی برای استان و کشور خواهد داشت، تاکید کرد: در مرحله اول آزادسازی عرصه و حریم آسبادها مهم‌ترین مسئله موجود است.

سرپرست اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان جنوبی افزود: در مراحل بعد احیا و راه‌اندازی آسبادها، مناسب‌سازی محیط اطراف آسبادها، راه‌اندازی اقامتگاه‌های بوم‌گردی و … باید برنامه‌ریزی و انجام شود.

او گفت: ساخت آسیاب‌های بادی افزون برکارآمد بودن یکی از نشانه‌های هوشمندی نیاکان ما در استفاده مناسب از خشم طبیعت بوده است و جلوه‌ای از ترکیب معماری سنتی با نیازهای زیست‌بوم زندگی و بهره‌گیری مناسب از انرژی‌های پاک به‌شمار می‌آید و ما باید با ثبت جهانی آسبادها، این نبوغ ایرانیان را به جهانیان معرفی کنیم.

انتهای پیام/

source

توسط irmusic4.ir