به گزارش میراثآریا، در ادامه سلسله اقدامات وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی بهمنظور ارتقای فرهنگ علمی در کشور، رویداد علمی-فرهنگی با محوریت نجوم و رصد آسمان شب، روز جمعه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ در مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران برگزار خواهد شد.
این برنامه، که همراستا با مراکز بینالمللی ترویج نجوم در دنیا است، از علاقهمندان به کشف رموز آسمان شب و دنیای بیپایان فضا میزبانی میکند.
این رویداد از ساعت ۱۴ الی ۲۰ با برنامههای متنوع علمی، آموزشی و رصدی در محیطی علمی و فرهنگی آغاز خواهد شد و ورود پس از ساعت ۱۷ امکان پذیر نخواهد بود.
در نخستین بخش این برنامه، سخنرانیهای علمی از ساعت ۱۴ الی ۱۷ با حضور تعدادی از برترین کارشناسان و محققان حوزه نجوم برگزار میشود.
از جمله مهمترین سخنرانان این برنامه، دکتر آرش دانش، محقق پسا دکترای طرح رصدخانه ملی ایران، است که در خصوص «رصدخانه ملی ایران؛ دریچهای به شناخت آسمانها» به تشریح دستاوردهای این طرح ملی و اهمیت آن در توسعه علمی کشور خواهد پرداخت.
محمد حسین الماسی، کارشناس برجسته نجوم رصدی، در ادامه با موضوع «آسمان شب را چگونه در فصلهای مختلف سال رصد نماییم؟» به تحلیل تغییرات نجومی در فصول مختلف سال و روشهای رصد دقیق آسمان خواهد پرداخت.
دکتر علیرضا وفا، عضو علمی آزمایشگاه تحقیقات فضایی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی، در سخنرانی خود با عنوان «رموز جاودانه ساختن زیباییهای آسمان شب با هر ابزاری»، به راهکارهای نوین در استفاده از ابزارهای رصدی برای مشاهده زیباییهای آسمان شب خواهد پرداخت.
محمد حسین سناییپور، دبیر انجمن علمی نجوم دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی، نیز با سخنرانی خود تحت عنوان «در آسمان ۱۴۰۴ چه خبر است؟» به پیشبینیهای نجومی و رویدادهای مهم سال ۱۴۰۴ خواهد پرداخت. رئوف مصطفیزاده، منجم آماتور و عکاس نجومی، در سخنرانی خود «سفری در کیهان از میان تصاویر منتخب روز ناسا»، به بررسی تصاویر منتخب و شگفتانگیز از آسمان و کهکشانها که توسط ناسا منتشر شدهاند، خواهد پرداخت.
پس از اتمام بخش سخنرانیها، برنامه رصد آسمان شب از ساعت ۱۷ الی ۲۰ برای عموم مردم و با حضور کارشناسان مجرب، با استفاده از تلسکوپهای پیشرفته برگزار میشود.
در این بخش از رویداد، شرکتکنندگان فرصت خواهند داشت تا جلوههای کمنظیر آسمان شب را از نزدیک مشاهده کنند و به تجربهای منحصر به فرد در رصد اجرام آسمانی دست یابند.
انتهای پیام/
source