بهگزارش میراث آریا، حمیده چوبک روز چهارشنبه ۲۷ فروردین ۱۴۰۴ در حاشیه این بازدید با ارائه توضیحاتی در خصوص مراحل مستندنگاری و روند پیشرفت پرونده گفت: برای ثبت جهانی و قرار گرفتن قلعه الموت در فهرست میراث جهانی، علاوه بر هسته اصلی (قلعه الموت واقع در روستای گازرخان)، ۶ قلعه دیگر که با قلعه اصلی مرتبط هستند نیز در نظر گرفته شدهاست.
مدیر پایگاه میراثفرهنگی الموت افزود: این مجموعه شامل قلعههای لمبسر (رازمیان)، نویزرشاه، شمسکلایه، شیرکوه، ایلان و قسطینلار است که پشتیبان قلعه اصلی بودند و راههای ورودی به منطقه الموت را کنترل میکردند، این قلعهها یک نظام دفاعی یکپارچه را تشکیل میدادند و حتی از نظر موقعیت جغرافیایی دید و ارتباط دفاعی متقابل داشتند.
چوبک آغاز تهیه پرونده و مستندنگاری قلعه الموت را از سال ۱۴۰۲ عنوان و اظهار کرد: مرحله اول مستندنگاری (برداشت اولیه) به پایان رسیده و در مرحله دوم باید کاوشهای باستانشناسی انجام شود و بقایای معماری قلعهها برداشت و مرمت شود.
او با ابراز امیدواری از پایان مستندنگاری تا پایان امسال تصریح کرد: فرصت ثبت جهانی هر سال تنها یکبار به ایران اختصاص مییابد و این بار نوبت الموت است، اما این امر نیازمند همکاری تمام مسئولان استان قزوین است تا موانع و کاستیهای موجود برطرف شود.
انتهای پیام/
source