به گزارش میراث آریا، بیژن مقدم گفت: ضلع شرقی مجموعه نیاوران که سالهاست متروکه و بلا استفاده و یا دارای کاربریهای متفرقه بوده طی دو سال گذشته بر اساس بررسیها و نیازسنجی در قالب طرحهای جامع مصوب معاونت میراث فرهنگی مورد مطالعه و طراحی قرار گرفتهاند.
مدیر مجموعه فرهنگیتاریخی نیاوران افزود: اهداف این طرح اتصال کالبدی و محتوایی این فضای دو هکتاری به مجموعه نیاوران، رفع کمبودهای محتوایی، رفاهی و فرهنگی، ایجاد طراوت و سرزندگی، فعالیت شبانه، توسعه اقتصاد پایدار گردشگری، ساماندهی کنجهای خلوت و غیر ایمن، حفاظت و نگهداری بناها و ایجاد بستر پژوهشی و مطالعاتی تاریخ معاصر، معرفی فرهنگ غذایی و نوشیدنیهای ایرانی و…. بوده است.
او تصریح کرد: در این طرح کلی، راهاندازی «شربتخانه و دمنوشخانه ایرانی» «موزه عصر نیاوران»، «مرکز تخصصی پهلویشناسی» شامل سینما تک، کتابخانه تخصصی پهلویشناسی، کافه کتاب، اتاق VR، و«نگارکده نیاوران »، «خانه چهرههای ماندگار میراث فرهنگی»، «کافه رستوران و باغچه مینیاتوری ایرانی»، « کافه ورزش»، «حیاط مکث» و ساماندهی و طراحی دیوار عرصه ضلع شرقی در دستور کار قرار گرفت.
مقدم گفت: مطالعات شناخت تاریخی و کالبدی و محتوایی، آسیبشناسی کالبدی، زیر ساختی، منظری و محتوایی، فضاهای طراحی شده در چند ماه گذشته صورت پذیرفت.
مدیر مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران ادامه داد: در حال حاضر طراحی محتوایی و معماری موزه عصر نیاوران، شربتخانه و دمنوشخانه ایرانی و خانه چهرههای ماندگار میراث فرهنگی، حیاط مکث و طراحی دیوار عرصه ضلع شرقی به اتمام رسیده و آماده رونمایی است.
او گفت: اعتبار مربوط به راه اندازی«سالن معرفی» مجموعه نیز که از اقدامات بسیار ضروری است تأمین شده و با شروع به کار مجری طرح کلید خواهد خورد. موزه «عصر نیاوران» یک میان افزای محتوایی در راستای تکمیل محتوا و بیان ناگفتههای سیاسی، فرهنگی و اجتماعی دورهای از تاریخ معاصر مجموعه نیاوران برای مخاطبان و پژوهشگران خواهد. طرح این موزه بدون اتکا به شیء محوری و با بهرهگیری از روشها و تکنولوژیهای بروز و هنر مدرن است که بهنوعی اولین موزه در میراث فرهنگی خواهد بود که ساختار بیان کاملاً متفاوتی با هنر مدرن را ارائه خواهد داد و در نوع خود در کشور بینظیر است.
مقدم تأکید کرد: نیاوران برای دورانی مرکز حکومت سلطنتی و همچنین دفتر محمدرضا پهلوی بوده و بسیاری از فرمانها و تصمیمات در اینجا اتفاق افتاده است و برای تنی چند از پادشاهان پیشین نیز همین کارکرد را داشته است. نظیر صدور «فرمان مشروطیت» در کاخ صاحبقرانیه که در مجموعه نیاوران قرار دارد. این موزه بر آن است تا روایتگر تاریخ از منظر نیاوران باشد در واقع روایت داستانی متفاوت از این مجموعه از باغ تا حفاظت فرهنگی مردمی محله نیاوران در اواخر دهه ۵۰ که چشم انداز میراثی شدن این کاخ را آفرید.
مدیر مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران در پایان ابراز امیدواری کرد: از این طرحها بزودی رونمایی و وارد فاز اجرایی شود.
انتهای پیام/
source