بهگزارش خبرنگار میراثآریا، مجموعه آثار مهدی فرخی، هنرمند نامآشنای عرصه نگارگری و نقاشی ایرانی با عنوان «انتزاع ایرانی» روز جمعه ۲۸ دیماه در نگارخانه گویا با حضور شمار زیادی از چهرههای برجسته و پیشکسوت هنر ایران افتتاح شد.
این نمایشگاه رهیافتی نوین و خلاقه از پیوند سنت هنری زیباییشناسی ایرانی با بیان و اجرای مدرن و تلفیق رویکرد آبستره و انتزاعی با میراث اصیل و کهن نگارگری است که در قالب «انتزاع ایرانی»، قابلیتها و ظرفیتهای عظیم این سنت را برای خلق و آفرینش مفاهیم، ایدهها و انگارههای جدید و ارائه زندگی و زمانه انسان و جهان امروز، در یک تجربه عملی به نمایش گذاشته و افقی به جهانی شدن این هنر ایرانی، گشوده است.
«انتزاع ایرانی»، که شاید آن را بتوان مهمترین رخداد این روزهای نگارگری و نقاشی ایرانی دانست، شامل ۱۱ اثر در قالب اکرولیک روی بوم در ابعاد مختلف است که بازنمای حالات و روحیات انسانی و تجلی طرب و دلدادگی و تغنی و تغزلهای تجریدی و نقشمایهها و نگارینههای آشنا، در یک ساختار تلفیقی و ابداعی نوآورانه است که «خیال ایرانی» را با خلاقیت هنرمند و جستجوی عرصه های نوین تجربهگرایی او پیوند میدهد.
در گشایش این نمایشگاه که حضور چهرههای صاحب نام و طراز اول هنرهای ایران از موسیقی و هنرهای تجسمی تا رسانه، استادان و پیشکسوتانی چون صدیق تعریف، رسول مرادی، داود حیدری، حسین غلامی، امیر شاهرخ فریوسفی، حسین فرخی نسب، قاسم غلامی و… در آن چشمگیر بود.
فرزاد زادمحسن، نویسنده و منتقد هنری در سخنانی، نمایش این مجموعه را، رونمایی از ظرفیت یک سنت هنری کهن با همه اصالت و پشتوانه خود برای نوآفرینی و ترسیم افقهای نو از خلاقیت و ابداع هنرمندانه خواند و تاکید کرد: ویژگی مهم هنرمند از نخستین مجموعه در شروع کار و اولین سالهای جوانی تا امروز، جستجوگری مدام و کوشش بی وقفه در کشف عرصههای تجربه نشده و آزمودن شیوههای بدیع و منحصر به فرد با بیان شخصی خلاقه و پرهیز از تقلید و تکرار است که ثمره آن را در این انتزاع ایرانی میبینیم.
او خاطرنشان کرد: یکی از اشتباهات رایج در این عرصه، توهم نوآوری در صورت ارائه تصاویری از زندگی معاصر در همان قالب کهن است اما مهدی فرخی با شناخت ماهیت فرم، توفیق یافته تا نوآوری را در فرم بیانی و تکنیک و نحوه ارائه و اجرای خود پیاده کند و از آن طریق به نوآفرینی و بازاندیشی در نگارگری رسیده و در روایتی آبستراکتیو و انتزاعی، موفق شده تا نگارگری و نقاشی ایرانی را محمل طرح و بیان زندگی و زمانه و زیست جهان انسان امروز در همه جهان کند و این تجربه و توفیق بزرگی در این هنر هزار و ۷۰۰ ساله ایرانی است.
زادمحسن رسیدن هنرمند به این نقطه را حاصل همزمانی درک عمیق از سنت و شناخت درست و فراگیر از منطق ابداع و هندسه نوآوری در نگاه و بیان مدرن، عنوان کرد و انتزاع ایرانی را آغازگر رهیافتی به آفاق «جهانی شدن زیبایی شناسی و خیال خلاق ایرانی» شمرد.
مهدی فرخی که دارنده مدرک درجه یک هنری از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است، نزدیک به سه دهه فعالیت حرفهای در عرصه نگارگری دارد و آثاری از او زینت بخش مجموعههایی چون آستان قدس رضوی است.
او اینک هشتمین نمایشگاه انفرادی خود را بمعرض نمایش گذاشته، تاکنون در نمایشگاههای متعددی در داخل و خارج، آثار خود را ارائه کرده است.
فرصت برای بازدید از «انتزاع ایرانی» که دریچهای به آخرین تجربههای نوآوری در نگارگری و نقاشی ایرانی گشوده است، تا ۳ بهمنماه در گالری «خانه فرهنگ و هنر گویا» برای همه علاقهمندان مهیا خواهد بود.
انتهای پیام/
source