به گزارش روابط‌عمومی خانه موسیقی ایران، آئین پایانی نهمین فستیوال رقابتی «پیانو کلارا» عصر روز گذشته ۲۸ دی ماه ساعت ۱۸ باحضور تقی ضرابی، کلارا بوکوچاوا و سودا جعفراوا داوران این فستیوال، قاسم رفعتی، زیداله طلوعی، میلاد کیایی، سیدمحسن خاتمی رئیس فرهنگسرای نیاوران و جمعی از هنرمندان و شرکت‌کنندگان این رویداد در سالن خلیج فارس فرهنگسرای نیاوران برگزار شد.

در ابتدای این مراسم با اجرای زهرا تقی‌ملا، یاد استادان فقید موسیقی زنده‌یادان فریدون شهبازیان موسیقیدان، آهنگساز و رهبر ارکستر و همایون خرم آهنگساز، رهبر ارکستر و نوازنده ویولن گرامی داشته شد.
در ادامه پس از پخش نماهنگی، حمیدرضا نوربخش طی سخنانی گفت: این فستیوال یک اتفاق هنری مهم و بزرگ است و بسیار تشکر می‌کنم از بنیانگذار این رویداد، هنرمند ارجمند و استاد گرامی خانم کلارا‌ بوکوچاوا. من همچنین یادی می‌کنم از سر ارادت از استاد فقید بزرگ موسیقی، فریدون شهبازیان عزیز که متاسفانه چند روز پیش این بزرگ‌مرد را از دست دادیم و باید در فراقش باقی ایام را بگذرانیم. شهبازیان مرد بزرگی بود و آثار پرشمار جاودانی را خلق کرد و از خودش به یادگار گذاشت که در حافظه شنیداری ما تا ابد باقی خواهدماند و یاد و نامش گرامی.

مدیرعامل خانه موسیقی ایران در ادامه یادآور شد: این فستیوال چند سالی است که برگزار می‌شود و سال گذشته ما در خانه موسیقی ایران افتخار داشتیم کنار آن باشیم. این رویداد اتفاق مهم و هنری است چراکه در وانفسای این روزهای موسیقی در جامعه، متاسفانه گوش مردم از موسیقی جدی بسیار فاصله گرفته است. زمانیکه در چنین شرایطی شاهد این شور و نشاط در این فستیوال هستیم و این جوانه‌ها در آن روئیده می‌شود و به قوام می‌رسد، برای همه‌مان امیدبخش است و من باید از شما والدین عزیزی که فرزندان‌ دلبندتان را به چنین هنری تشویق و حمایت می‌کنید برای قدم گذاشتن در این راه پرفراز و نشیب، تشکر کنم و به شما تبریک بگویم.
این هنرمند همچنین افزود: متاسفانه آنچه در جامعه ما بسیار رواج دارد این است که هر روز بر بیلبوردهای شهرمان چهره‌های جدیدی را می‌بینیم که برای من موسیقیدان هم بسیار باعث شگفتی است و متعجب می‌شوم که برخی از این نام‌ها از کجا آمده است و شاهد فروش‌های چند ده هزار نفری و بلیت‌های بالای یک میلیون تومانی آن‌ها هستیم که به نظرم باعث تأسف است. در عین حال چنین اتفاق‌هایی همچون این فستیوال که در آن تفکر و اندیشه وجود دارد و در آن شخصیت ساخته می‌شود، خوشحال‌مان می‌کند که موسیقی زنده است و نوجوان‌ها و جوان‌هایمان با عشق در این مسیر قدم می‌گذارند که با آن راه بسیار متفاوت است.

نوربخش با بیان اینکه استادی چون کلارا بوکوچاوا تنها به هنرجویان‌شان درس موسیقی نمی‌دهند بلکه به آن‌ها درس زندگی، اخلاق و شخصیت می‌دهد، از این رو زمانیکه از فرهنگ سخن می‌گوییم از چنین منشی می‌‌گوییم.

او افزود: ما در خانه موسیقی ایران با افتخار در کنار چنین اتفاق مهم هنری هستیم. این نهاد با افتخار، قریب بر هفده هزار عضو موسیقیدان از گونه‌های مختلف موسیقی در اقصی نقاط کشور دارد. ما دولت نیستیم و بخش خصوصی هستیم و سعی می‌کنیم پوشش صنفی بدهیم و حمایت معنوی کنیم اما متاسفانه ما از نظر مادی، مالی و بودجه دست‌مان خالی است و براین اساس جوایزمان به لحاظ مالی رقم چندانی ندارد، هرچند از نظر من اهمیتی هم ندارد چراکه اتفاقات این‌چنینی برندینگ و نفس‌اش بسیار مهم‌تر از جایزه مادی است.

حمیدرضا نوربخش همچنین اضافه کرد: بسیاری از فستیوال‌ها جایزه مادی ندارند و تنها لوح و تندیسی است  که قدر و اهمیت آن از میلیون‌ها و میلیاردها تومان بیشتر ارزش دارد و موجب افتخار است که فردی بگوید در فلان فستیوال برگزیده شده‌ام. بنابراین اگر جوایز مادی این رویداد زیاد نیست عذر ما را بپذیرید.

مدیرعامل خانه موسیقی ایران از کار شبانه‌روزی برگزارکنندگان و داوران فستیوال رقابتی «پیانو کلارا» تشکر کرد و در پایان سخنانش گفت: فستیوال رقابتی «پیانو کلارا» در حوزه موسیقی کلاسیک برگزار می‌شود و ما وظیفه داریم موسیقی ایرانی را در بخش نوازندگی پیانو موردتوجه قرار دهیم، استادان برجسته‌ای در این حوزه داریم که روان‌شاد مرتضی محجوبی و شاگردان او هستند که این مسیر را ادامه دادند، دغدغه ما این است که به موازات اینکه پیانو در بخش کلاسیک بالنده می‌شود و توسعه‌ پیدا می‌کند در حوزه پیانوی ایرانی هم همین اتفاق بیفتد و شاهد حضور چهره‌های نو و نونهالان در این حوزه باشیم. تلاش می‌کنیم آن کار را هم در قالب این فستیوال برگزار کنیم و امیدواریم سال آینده‌ بتوانیم این فستیوال را یک در میان یا به گونه دیگر برگزار کنیم.
در ادامه کلیپ دیگری پخش و با حضور هنرمندان حاضر و هیأت داوران، اسامی برگزیدگان این فستیوال به شرح زیر اعلام و لوح تقدیر و جوایز نقدی به آن‌ها اهدا شد:
گروه سنی الف (۶ تا ۹ سال)
نفر اول به صورت مشترک (براساس حروف الفبا): نلین ترین‌پیشه، سهراب زنگنه، آدلیا شهرابی‌فراهانی و سیده‌تبسم طباطبایی
نفر دوم به صورت مشترک (براساس حروف الفبا): سلین آقایی‌مقدم، سیدامیرحسین حسینی، پویان رمضانی و هانا هادوی‌راد
نفر سوم به صورت مشترک (براساس حروف الفبا): رامین رسام، باران طاهری و نوژا نیلقاز
گروه سنی ب (۱۰ تا ۱۳ سال)
جایزه هیأت داوران (براساس حروف الفبا): سارا الهامی‌انور و آنیسا یزدانیان
نفر اول به صورت مشترک (براساس حروف الفبا): سروش خلیلی و الناز عباسپور‌کله‌بنی
نفر دوم به صورت مشترک (براساس حروف الفبا): رها بالنده، آندیا پوراحمدی و پارسا صولتی
نفر سوم به صورت مشترک (براساس حروف الفبا): الیار سیف‌نژاداقدم، سهراب صفوی، علی غفاری و هیلدا واسع‌لشکری
تقدیرنامه (براساس حروف الفبا): عرشیا امیری، پروین بهداری، کیان حنیفی، آیسان رستمی، پرنیان مرادیان و ثمین موسوی
گروه سنی ج (۱۴ تا ۱۶ سال)
نفر اول به صورت مشترک (براساس حروف الفبا): معین داورپناه‌مقدم و بهراد مومنی‌طارمسری
نفر دوم به صورت مشترک (براساس حروف الفبا): ارشان روحی‌نجف‌آبادی، ایلمان‌ قربان‌پور و مسیح لطف‌دوست
نفر سوم به صورت مشترک (براساس حروف الفبا): پرهام رمضانی و بابک مکارنسب
تقدیرنامه: اسما رنجبری
گروه سنی د (۱۷ تا ۲۰ سال)
نفر اول: برگزیده‌ای نداشته است.
نفر دوم به صورت مشترک (براساس حروف الفبا): علی رحمت‌پناه، حسان شهبازی و کیانا صادقی
نفر سوم به صورت مشترک (براساس حروف الفبا): کاملیا امامیان، نیکان صدقی و آرتا قربان‌زاده
تقدیرنامه: ریحانه تقی‌پور، سارای تقی‌زاده، ارشیا روزبهی و سانیا طباطبایی
گروه سنی ه (۲۱ تا ۲۴ سال)
نفر اول (براساس حروف الفبا): آرین میرزائیان
نفر دوم (براساس حروف الفبا): آیدا شاهواروقی
نفر سوم به صورت مشترک (براساس حروف الفبا): کیمیا بازمانی، عرفان داورپناه‌مقدم و آرمان طهماسبی‌اوریمی
تقدیرنامه: شهریار مارابی

در این مراسم نفرات اول هر گروه سنی دقایقی را پیانو نواختند.

کلارا بوکوچاوا بنیانگذار و داور فستیوال رقابتی «پیانو کلارا» درباره جایزه ویژه هیأت داوران گفت: این جایزه را دوست داشتم به بهترین‌ها در هر گروه سنی اهدا شود. شرکت‌کنندگانی که برگزیده شدند، آینده موسیقی ایران هستند.

میلاد کیایی آهنگساز و نوازنده پیشکسوت سنتور همچنین اظهار کرد: انسان با دیدن این هنرمندان و استادان‌شان به آینده ایران امیدوار می‌شود. علاوه بر این معتقدم دستی که با ساز و موسیقی آشنا شود، دیگر به سراغ سلاح نمی‌رود.

در پایان نیز کلارا بوکوچاوا و رعنا حیدری که از شاگردان اوست برای حضار پیانونوازی کردند.
عکس یادگاری با شرکت‌کنندگان حسن ختام این اختتامیه بود.

source

توسط irmusic4.ir