سیدرضا صالحی امیری در بازدید از آکادمی علوم تاجیکستان پیشنهاد کرد پژوهشهایی برای شناسایی و معرفی گویشهای مشترک زبان فارسی بین دو کشور ایران و تاجیکستان انجام شود.
به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی بنیاد سعدی، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و هیأت همراه در جریان سفر به تاجیکستان، از آکادمی علوم این کشور دیدن کردند.
در این مراسم که استادان و شاعران اعزامی از بنیاد سعدی و فرهنگستان زبان و ادب فارسی نیز حضور داشتند، سیدرضا صالحی امیری اظهار کرد: با توجه به ریشههای مشترک بسیاری از واژهها و گویشهای مردم ایران و تاجیکستان، پیشنهاد میشود با پیشبینی پژوهشها و مطالعاتی، گویشهای مشترک زبان فارسی بین دو کشور شناسایی و معرفی شوند.
در این مراسم، حسینعلی رحیمی ـ نماینده بنیاد سعدی و رئیس پژوهشگاه فرهنگ فارسی تاجیکی، که چهارشنبه 26 دیماه پس از یک دوره تعطیلی بلندمدت بازگشایی شد ـ، احسان طوفانینژاد ـ مشاور فناوری بنیاد سعدی ـ، محمود رضایی دشت ارژنی ـ استاد دانشگاه شیراز ـ، مهدی رحیمپور ـ عضو هیأت علمی فرهنگستان زبان و ادب فارسی ـ و مریم حسینی ـ عضو وابسته فرهنگستان زبان و ادب فارسی ـ از هیئت ایرانی سخنرانی کردند.
بنیاد سعدی همچنین گزارش کرد، همزمان با سفر مسعود پزشکیان، رییس جمهور به تاجیکستان و به همت بنیاد سعدی و همکاری سفارت جمهوری اسلامی ایران در این کشور، جمعی از شاعران ایرانی و تاجیک در فضایی صمیمی با یکدیگر دیدار کردند.
در این مراسم که در کتابخانه ملی تاجیکستان برگزار شد، سیدرضا صالحی امیری، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، ستارگان امانزاده، وزیر فرهنگ تاجیکستان، به همراه سفیر ایران و جمعی از مسئولان فرهنگی دو کشور نیز حضور داشتند و بر اشتراکات تاریخی و تمدنی دو ملت و لزوم ارتقاء سطح همکاری طرفین در حوزه فرهنگ و ادبیات تأکید کردند.
همچنین در بخشی از مراسم، شاعران ایرانی و تاجیک به خواندن آثاری از خود پرداختند. درر این مراسم قطعاتی از موسیقی تاجیکستانی نیز اجرا شد.
از شاعران ایرانی حاضر در این مراسم میتوان به شهدخت زارع گلستانی، لیلا مهین حسیننیا، افشین علا، محمود رضا اکرامیفر، سعید بیابانکی و حامد عسگری اشاره کرد.
از شاعران معاصر تاجیکستان نیز گلرخسار صفی آوا و دیگر شاعران تاجیکی به شعرخوانی پرداختند.
انتهای پیام
source