نمایشگاه «نشان» با حضور اعضای انجمن صنفی طراحان گرافیک ایران در موزه گرافیک ایران افتتاح شد.
به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی انجمن صنفی طراحان گرافیک ایران، مراسم گشایش نمایشگاه «نشان» در تاریخ پنجشنبه، اول آذرماه، با هدف پژوهش و بررسی تاریخی نشانههای مطبوعاتی دوران قاجار در موزه گرافیک ایران برگزار شد.
با شروع دوران عباس میرزا و در پی تغییر حکومتهای قاجاری، جامعهای از روشنفکران شکل گرفت که با انتشار گزارشها، مقالات و شبنامههای پراکنده، و سپس گاهنامه و روزنامه، فضایی برای بررسی و نقد مسائل اجتماعی، سیاسی و فرهنگی ایجاد کردند و از این طریق آگاهی عمومی را افزایش دادند و زمینهساز جنبشهای اجتماعی و در نهایت نقش کلیدی در شکلگیری انقلاب مشروطه ایفا کردند. مداومت گسترش این نشریات تأثیری عمیق بر توسعهی دموکراسی و درک عمومی از حقوق اجتماعی، هنر و فرهنگ در ایران گذاشت و گرافیک سادهی آنها نیز در شناخته شدن و گسترش دایرهی نفوذشان مؤثر بود.
در این میان، با وجود فراوانی و زیبایی مطبوعات قاجار، بهجز چند خوشنویس مانند میرزا رضا کلهر، میرزا زینالعابدین، ملکالخطاطین و احتمالاً عماد الکتاب و معدودی دیگر، نامی از طراحان این دوره باقی نمانده است. اما نمایش بیش از صد اثر در این نمایشگاه میتواند نمایانگر بخشی از تواناییهای خطوط فارسی و همچنین عملکرد تصاویر و نمادهای ملی و مذهبی در بستر نشانههای مطبوعاتی آن دوران باشد و برای علاقهمندان به گرافیک دیزاین، تایپوگرافی، خط و تاریخ تجسمی ایران جذاب و راهگشا باشد.
این نمایشگاه با بهرهگیری از پژوهشهای گسترده پیرامون «لوگوهای مطبوعات دوره قاجار» که در کتابی به همین نام نوشته محسن احتشامی گردآوری شده، بر آن است تا تلاشهای طراحان گرافیک گمنام این سرزمین در عصر قاجار را به نمایش بگذارد.
گفتنی است که این نمایشگاه تا پایان آذرماه، هر روز (بهجز جمعه و شنبه) از ساعت ۱۰ تا ۱۷ میزبان علاقهمندان خواهد بود. موزه گرافیک ایران در بزرگراه بابایی، خیابان استخر، بلوار استقلال، خیابان شهیدان برادران قزوینی، محوطهی شمالی پارک پلیس واقع شده است.
انتهای پیام/
source