به گزارش هنرآنلاین، سیدعباس صالحی روز چهارشنبه-۳۰ آبان ماه- در آیین رویداد ملی قهرمان، رونمایی از سه کتاب با تقریظ رهبر معظم انقلاب ‌در هفدهمین پاسداشت جهاد و مقاومت که در فرهنگسرای بهمن برگزار شد، اظهارداشت: تقریظ‌نویسی سنت دیرین و کهن است که بزرگان و مشاهیر در کتاب یادداشت‌های کوتاه می‌نوشتند و می‌نویسند، تا کتاب خوانده و بیشتر دیده شود. رهبر معظم انقلاب حدود ۷۰ تقریظ برای ادبیات مقاومت نوشتند، این سِیر بیش از معرفی تاثیر دارد و نباید صرفا این مسیر را در محدوده معرفی اثر خلاصه و محدود کرد.

وی در تحلیل تقریظ‌های رهبر انقلاب بیان کرد: در تحلیل تقریظ‌ها می‌توان متوجه شد که ایشان از نوشتن آن چه اهدافی دارند، ما در ادبیات دفاع و مقاومت بُعدی از سیر و سلوک را می‌بینیم که با مسیرهای سیر و سلوک دیگر متفاوت است.

به گفته صالحی، عرفان ها و معنویت‌های جامعه‌گریز و سیاست‌گریز وجود دارد، در حالی که جریان عرفانی که در دفاع مقدس ظهور پیدا کرد، عرفان و سلوک امام علی و یاران او است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بررسی سه تقریظ نوشته شده بر آثار اظهارداشت: بخشی از توجه رهبر انقلاب به نوشته‌های ارزشمندی که بر آنها تقریظ نوشتند، نشان می‌دهد که ایشان می‌خواهند موتور محرک سیر و سلوکی باشند که محرک جامعه است. تقریظ‌هایی که در سلوک معنوی این سه شهید نوشتند، می‌تواند کاملا معنابخش باشد.

وی با تاکید بر اینکه مهم است بر این کتاب‌ها و آثار چگونه نگاه کرد، افزود: یکی از وجوه که در تقریظ نوشتند و مسیر را ادامه دادند این است که جامعه نیازمند سیر و سلوک است، زیرا توسط این تقریظ‌ها مردم را توسط نوعی خاصی از سیر و سلوک را هدایت می‌کنند.

صالحی بیان کرد: همچنین می‌توان الگوسازی را در تقریظ‌ها دید اینکه چگونه نوجوانان از مثال‌های قرن‌ها قبل، استفاده کنند، ارزشمند است. ایشان در تقریظ‌ها الگوهای عینی را مجسم کردند و این تعبیر را دارند که چهره‌های برجسته الگوی جوانان فردا است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به کتاب مجید بربری گفت: این یکی از کتاب‌ها است که جوانان می‌توانند یاد بگیرند چگونه با استفاده از آن از مشکلات رها شوند و به قله برسند. در راهبرد تقریظ‌نویسی رهبری می‌توان به توجه به ذخیره‌ای انقلاب است، هرچند گاهی ممکن است، فراز و فرودهایی داشته باشد، اما باید دید جوانان در دوره دفاع مقدس چه کردند.

وی با تاکید بر اینکه نسل‌های انقلاب از هم منقطع و گسسته نشده است و می‌توان به همه آن‌ها نگاه کرد، اظهارداشت: اینکه حدود ۷۰ تقریظ نوشته شود صرفا تجلیل از یک اثر نیست، راهبردی برای نشان دادن آینده کشور است تا سرمایه‌های جدید را در کنار سرمایه‌های قدیمی نشان دهد، البته سرمایه‌های معنوی بسیار متکثر هستند و بخشی شهیدان دفاع مقدس هستند. باید به این سرمایه‌های معنوی توجه داشته باشیم و آن را دست کم نگیریم نکته مهمی است که در تقریظ‌ها به آنها اشاره شده است.

صالحی گفت: همچنین در تقریظ‌ها توجهی به زنان و بخش‌های مختلف جامعه و مهاجران و کردها دارند، به شکل کلی در تقریظ‌ها بخش‌های مغفول در توسعه اجتماعی است.

وی با تاکید بر اینکه باید به جزئیات دفاع مقدس توجه شود، افزود: معمولا جریان دفاع مقدس از خیلی دور در نظر گرفته می‌شود اما باید به جزئیات توجه کرد و جریان دفاع مقدس با نگاه به جزئیات کامل شود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: برداشت من این است که رهبر انقلاب اسلامی بعد از مقام رهبری، در ایام رهبری خود دو مسیر را برای امنیت ایران دنبال کردند، مسیر اول امنیت زیرساختی و سخت است که مسیر آن را می‌بینیم، او بیش از امنیت سخت امنیت نرم را در نظر گرفته‌اند. تا اگر کسی طبعی به یک وجب از خاک کشور کرد، طمع او بی‌حاصل بماند.

صالحی سخنان خود را با تفریظ رهبر معظم انقلاب بر کتاب «لشگر خوبان» تمام کرد.

انتهای پیام

source

توسط irmusic4.ir