به گزارش هنرآنلاین، سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، پنجشنبه (۲۴ آبان ۱۴۰۳) و در دومین روز از هفته کتاب به بازدید از کتابفروشی‌های شهرستان اسلامشهر پرداخت و در گفت‌وگو با کتابفروشان دغدغه‌ها و درخواست‌های آنها را شنید. در این بازدید علی رمضانی، مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران و دبیر هفته کتاب سی‌ودوم و نیکنام حسینی‌پور، مشاور وزیر و رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز او را همراهی ‌کردند.

صالحی ابتدا به بازدید از کتابفروشی «کتابانه» رفت. عمده سخن مسئولان این کتابفروشی با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، بهای کتاب بود و علاقه داشتن به گسترش کتابفروشی‌ها و پاتوق‌های کتاب در اسلامشهر. 

مدیر این کتابفروشی در گفت‌وگو با صالحی اشاره کرد: متاسفانه بسیاری از کتاب‌هایی را که در نمایشگاه مجازی کتاب فروختیم، دیگر نمی‌توانیم بخریم. حتی اجاره امسال ما ۳.۵ برابر شده است. ما به گسترش کار کتابفروشی برای مردم منطقه علاقه داریم و به حمایت شما امید داریم.

او در پایان درخواست کرد که همکاری‌های لازم برای اختصاص زمین برای تاسیس یک کافه کتاب برای مردم اسلامشهر انجام شود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز با تقدیر از مدیر این کتابفروشی، برای او آرزوی موفقیت کرد و گفت: بررسی‌های لازم برای راه‌اندازی کافه کتاب برای اهالی اسلامشهر انجام شود.

مقصد بعدی صالحی و گروه همراه «آرادکتاب» بود. یکی از مدیران این کتابفروشی در گفت‌وگو با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از دشواری‌های تأسیس فروشگاه‌های کتاب در شهرهایی چون اسلامشهر که از کمبود کتابفروشی رنج می‌برند، سخن گفت و بر ضرورت ارائه تسهیلات بانکی و تامین هزینه‌های اولیه برای راه‌اندازی پاتوق‌های فرهنگی تاکید کرد. 

مدیر «آراد» از سیدعباس صالحی در زمینه هزینه سنگین تأمین کتاب در کتاب‌فروشی‌ها درخواست کمک کرد و گفت: برای خرید کتاب و تامین هزینه‌های این مکان فرهنگی، حتی خودروی شخصی خودم را فروختم.

سیدعباس صالحی به فرماندار و امام جمعه اسلامشهر که در این دیدار حضور داشتند، پیشنهاد داد به پاتوق‌های فرهنگی مانند این کتابفروشی که با عشق صاحبان آن به فرهنگ و هنر پیش می‌رود، کمک کنند تا همه خانواده‌ها با آنها بیشتر آشنا شوند.

وی افزود: چنین پاتوق‌هایی می‌تواند به حال خوب در بین مردم کمک کند. باید به کمک هم بیاییم تا کار فرهنگی امسال، با سال آینده فرق داشته باشد.

نیکنام حسینی‌پور نیز در این دیدار تاکید کرد که موضوع تسهیلات مورد درخواست کتابفروشی آراد را پیگیری خواهد کرد. علی رمضانی، مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران نیز وضعیت اتصال این کتابفروشی به سامانه بازار کتاب را مورد بررسی قرار داد.

فروشگاه «کتاب‌باز» نیز سومین مقصد کتابگردی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و گروه همراه بود. این کتابفروشی توسط دو برادر مدیریت می‌شود. مدیر این کتابفروشی در این دیدار از حاشیه سود کمتر برای کسب رضایت مردم و تشویق آنها به خرید کتاب گفت.

وی خطاب به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: کتابفروشی سختی‌های فراوانی دارد، اما با سختی‌های آن ساخته‌ایم و کم هم نمی‌آوریم. اما دریافت تسهیلات و مسائل مالیاتی جزو دغدغه‌های ماست که از شما درخواست کمک داریم.

فرماندار اسلامشهر نیز که در این کتابفروشی حضور پیدا کرد، با تشکر از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برای سفر به این شهرستان گفت: فعالان فرهنگی در این شهر با عشق و علاقه کار خود را انجام می‌دهند و سفر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان یکی از اعضای هیات دولت و بازدید از کتابفروشی‌ها، جنبه‌ای ملی دادن به کار ارزشمند این جوان‌هاست.

وی از تصویر ارایه شده از این شهر در آثار نمایشی انتقاد کرد و گفت: مردم این شهر، گله دارند که چرا در فیلم و سریال‌ها و بیشتر در نمایش خانگی، هر خلافی به اسلامشهر نسبت داده می‌شود. در حالیکه عشق و علاقه بچه‌های این شهر به فرهنگ را می‌بینید که چطور کتابفروشی‌هایی را مدیریت می‌کنند که حتی بعضی از آن‌ها از کتاب‌فروشی‌های مراکز گرانقیمت تهران نیز بهتر هستند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز تاکید کرد که کتاب‌فروشی‌هایی که امروز  در اسلامشهر دیده، از بهترین کتابفروشی‌ها بوده‌اند.

در بخشی از سفر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به اسلامشهر در قالب کتاب‌گردی، وی از کتابخانه شهید مصطفی خمینی بازدید کرد. در این بازدید، مدیر بخش روشندلان این کتابخانه درباره بخشی از خدمات این مجموعه گفت: ۱۷ هزار عنوان کتاب صوتی و ۷۵۰ جلد کتاب و ۳۵ هزار کتاب الکترونیک را در محل ۱۰۰ متری گردآوردی کرده‌ایم و علاوه بر کار کتابخانه‌ای، آموزش را هم برای نابینایان اسلامشهر، رباط کریم و بهاران مدنظر قرار داده‌ایم.

مدیر بخش روشندلان این کتابخانه که هر روز از تهران به اسلامشهر می‌آید تا به روشندلان خدمت ارائه کند، مورد تقدیر وزیر فرهنگ قرار گرفت.

در ادامه این بازدید اهالی فرهنگ و هنر شهرستان اسلامشهر درباره مشکلات، چالش‌ها و دغدغه‌های خود با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی سخن گفتند.

سیدعباس صالحی نیز خطاب به آنان گفت: یکی از روزهای هفته کتاب، به دیدار مسئولان حوزه فرهنگ با کتابفروشان به عنوان رابط ناشران و مؤلفان با علاقه‌مندان حوزه کتاب اختصاص دارد. بر اساس همین سنت، برنامه‌ای تنظیم کرده بودند تا به کتاب‌فروشی‌های راسته کریمخان و انقلاب سر بزنیم، اما به ذهنم رسید تغییری در این برنامه ایجاد کنیم و برای کتاب‌گردی در اسلامشهر  باشیم.

او با تأکید بر اینکه هدف از این دیدار بازدید از کتاب‌فروشی‌ها بود، ادامه داد: به کسانی که در فضای فرهنگی و هنری شهرستان اسلامشهر فعالیت می‌کنند، خدا قوت می‌گویم. در دولت یازدهم و دوازدهم شعاری داشتیم «ایران فقط تهران نیست» و حالا باید بگوییم «تهران فقط شهر تهران نیست». به دلیل وسعت تهران تصویری که از شهرستان‌ها داریم تصویری ناقص است درحالی که ظرفیت‌ها و استعدادهای فراتری در شهرستان‌ها وجود دارد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اضافه کرد: تصویری که از شهرستان اسلامشهر وجود دارد، محرومیت است و این تصویر بر همه مسائل واقعی این شهر سایه انداخته است و در بازدید متوجه ظرفیت قابل توجهی که در شهرستان‌های اطراف تهران وجود دارد، شدم و حتما باید توجه بیشتری به این استعدادها شود. استعداد، انگیزه، علاقه، سرمایه‌گذاری و ریسک‌پذیری در دیدار با همین چند کتابفروشی و کتابخانه اسلامشهر مشهود بود. یکی از مسائلی که در این شهرستان وجود دارد، بحث هویت محلی و منطقه‌ای است، موضوعی مهم که در تهران تا حدودی از دست رفته است. این هویت را در این بازدید دیدم.

وی ادامه داد: اگر شهرها و کشور بخواهند رشد و پیشرفت کنند به این تعصب و هویت منطقی و محلی نیاز دارند.  این تعصب در شهرهای بزرگ کاهش یافته است، اما در شهرستان‌هایی مانند اسلامشهر هنوز وجود دارد که بسیار ارزشمند است. در این دیدار عزیزانی را دیدیم که سرمایه‌شان را به دلیل همین تعصب در شهرستان گذاشته‌اند و ما باید خادم تعصب‌ها  باشیم. این دیدار شروع آشنایی ماست و حتما باید رابطه توسعه پیدا کند و در خدمت فعالان فرهنگ و هنر خواهیم بود.

در پایان این آیین از فعالان فرهنگ و هنر شهرستان‌ اسلامشهر تقدیر  شد. علی رمضانی نیز خبر داد که در آینده‌ای نزدیک به هرکدام از کتابخانه‌های شهرستان اسلامشهر از طرف خانه کتاب و ادبیات ایران ۵۰۰ جلد کتاب اهدا می‌شود. 

سی‌ودومین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران با «شعار خواندن برای همدلی» از ۲۳ تا ۳۰ آبان (۱۴۰۳) برگزار می‌شود.

انتهای پیام 

source

توسط irmusic4.ir