مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی لرستان گفت: در دومین روز از حضور ارزیاب یونسکو در خرمآباد و در راستای بررسی پرونده ثبت جهانی این دره تاریخی، از برخی غارهای پیش از تاریخ بازدید شد.
به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی وزارت میراثفرهنگی، عطا حسن پور با اشاره به بازدید ارزیاب یونسکو از غارهای گیلوران، یافته، کنجی و پناهگاه صخرهای گر ارجنه گفت: در این بازدیدهای جداگانه، ارزیاب یونسکو ضمن حضور در محل این غارها، از نزدیک به بررسی آنها پرداخت.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی لرستان افزود: ارزیاب یونسکو در بازدید از غار گیلوران، از محل ترانشه باستان شناسی، تابلوهای راهنما، یافتههای کاوش شده و جدول گاه نگاری این اثر تاریخی بازدید کرد.
او اضافه کرد:همچنین ارزیاب یونسکو از پل شکسته، پلهای مینیاتوری و رودخانه همجوار با این پل تاریخی بازدید کرده که با توجه به نظافت محیطی این اثر تاریخی از عوامل شهرداری خرم آباد و پاکبانان حاضر در این محل تشکر کرد.
حسنپور اضافه کرد: همچنین در دومین روز حضور ارزیاب یونسکو در خرم آباد، مجتمع کشت و صنعت فجر صفا لرستان مورد بازدید قرار گرفت.
اوتصریح کرد: مجتمع کشت و صنعت فجر صفا به عنوان یکی از بزرگترین مجتمعهای گردشگری کشور به دلیل همجواری با غارهای تاریخی یافته و گیلوران از اهمیت بالایی در حوزه گردشگری برخوردار است.
بر پایه این گزارش، ارزیاب یونسکو در نخستین روز حضور خود در دره خرم آباد نیز، از غارهای تاریخی کلدر و قمری بازدید کرده بود. پرونده ثبت جهانی دره خرم آباد، به عنوان تنها پرونده ارسالی کشورمان به یونسکو، طی روزهای اخیر مورد بررسی ارزیاب این سازمان بین المللی فرهنگی قرار می گیرد.
غارهای کلدر، قمری، گیلوران، یافته، کنجی و دو پناهگاه صخره ای گر ارجنه و پاسنگر در دره تاریخی خرم آباد قرار دارند و “قلعه فلک الافلاک” و “دره خرمآباد” به عنوان سهمیه ایران برای ثبت جهانی یونسکو (سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد) انتخاب شدهاند.
انتهای پیام/
source