به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و هنر برنا؛ نشست رسانه‌ای سخنگو و دبیر اجرایی خانه سینما به مناسبت پاسداشت روز ملی سینما صبح روز دوشنبه؛ ١٩ شهریور ماه در ساختمان خانه سینما برگزار شد.

در ابتدای این نشست، رسول صدر عاملی؛ سخنگوی خانه سینما گفت: به بهانه پاسداشت فرهنگی روز ملی سینما در خدمتتان هستیم. ما آخرین جشن سینمای ایران را سال ٩٨ برگزار کردیم و بعد از آن به خاطر کرونا و دلایل مختلف نتوانستیم جشنی داشته باشیم. امسال در هیات رییسه صحبت از برگزاری جشن سینمای ایران بود و اینکه فیلم‌ها را داوری کنیم و تندیس تقدیم کنیم، اما بعد به نقطه‌ای رسیدیم که دیدیم این ماراتن عادلانه نیست و بسیاری از همکاران ما به دلایل مسایل مختلف نتوانستند کار کنند و به طور طبیعی این جشن فعلا برگزار نمی‌شود و به جای آن به شکل و شمایل پاسداشت رسیدیم. 

وی ادامه داد: ما مراسمی را در سطح شهر تهران با کمک نهاد‌های مردمی برگزار می‌کنیم و بعد به استان‌ها تعمیم می‌دهیم. فعلا تمرکز ما این است که رابطه‌ای میان سینما و جامعه برقرار شود و یک هفته ادامه پیدا کند و در این یک هفته بحث سینما و بزرگداشت‌ها و یادبود‌ها را داریم. به یاد داریوش مهرجویی، کیومرث پوراحمد و کامپوزیا پرتوی و … کلیپ‌های ساخته شده که طی این یک هفته پخش خواهد شد.

صدرعاملی بیان کرد: همه ٣٢ صنف سینمای ایران در خانه سینما برنامه ریزی‌های خاص خود را دارند و سعی می‌کنند به برگزاری هر چه بیشتر این رابطه سینما و جامعه کمک کنند. روز ملی پژوهش را در دانشگاه‌ها ادامه می‌دهیم و هفته رونمایی از کتاب‌های تخصصی سینما خواهیم داشت. ایونت‌های مرتبط خواهیم داشت. در این روز‌ها نشست‌های تخصصی نمایندگان صنوف را داریم.

بیش از ۳۰۰ پرونده باز در خانه سینما داریم

وی افزود: امیدوارم شرایط ایجاد شود که هیات رییسه بعدی جشن خانه سینما را برگزار کند، اما ما بیش از ٣٠٠ پرونده باز داریم که باید به آن‌ها رسیدگی و بسته شوند.

سخنگوی خانه سینما با اشاره به جشن مهر سینمای ایران توضیح داد: هر سال در شهرستان‌ها مراسم مهر سینمای ایران برگزار می‌شود و این مراسم را با پاسداشت فرهنگی گره می‌زنیم و نمایندگان صنوف ما در همه مراسم شرکت فعال دارند و امیدواریم سینما را به روز‌هایی برگردانیم که فارغ از مسایل که گریبان‌گیرش شده به ادبیات و فرهنگ خودش برگردد.

وی گفت: در مورد زن در سینمای ایران فیلم‌ها و کلیپ‌های آماده می‌شود و مراسم تجلیل از مقام زن از ابتدا تا امروز برگزار خواهد شد.

قول وزیر برای رسیدگی به پرونده‌های باز خانه سینما

رسول صدرعاملی در توضیحاتی تکمیلی در خصوص رقابت غیرعادلانه در جشن خانه سینما عنوان کرد: ما در مورد رقابت صحبت کردیم و گفتیم با غیبت اجتناب‌ناپذیر همکارانمان این رقابت عادلانه نیست. چون خیلی‌ها قرار بود کار کنند که نکردند، اما در همین پاسداشت می‌بینید که این مساله را یادآوری می‌کنیم و در همه مراسم نیت اصلی این است که مشکلات برای شکوفا شدن سینما مطرح شود. مهمترین مساله ما در جلسه با وزیر، پرداختن به پرونده‌های باز بود. ما هشت سوال از کاندیدا‌های ریاست جمهوری داشتیم که آقایان قالیباف و پزشکیان به آن‌ها پاسخ دادند و این هشت سوال پاسخ داده شده یک سند جدی برای ما بود که توقع می‌رود به بار نشسته شود و وزیر قول داده به سرعت به پرونده‌های باز ما رسیدگی شود. 

وی در خصوص اکران فیلم‌های کمدی بیان کرد: اکران شدن فیلم‌های کمدی و فروش آن و ابتذال شمردنشان عادلانه نیست و به نظر من اگر این اتفاق نمی‌افتاد سینمای ما از بین می‌رفت. بخشی از ترفند اکران فیلم‌های کمدی باعث شد سالن دار‌های ما به ثبات اقتصادی برسند و سالن‌های جدید افتتاح شود. اما از طرفی از حضور سینمای اندیشمند دور شدیم که امیدواریم این بخش هم راه بیافتد.

منکر کمک‌های دولتی نیستیم

وی گفت: آرزومندیم تنها نهاد رسمی و عمومی که مردم آن را باور دارند و نام آن خانه سینما است، آرام آرام به استقلال برسد و اعضای خود را به درستی مدیریت کند. من صحبت از وابسته بودن نکردم و در تمام سال گذشته بابت این موضوع که خانه سینما سعی کرده مستقل عمل کند، یک چالش جدی میان خانه سینما و دولت وجود داشته است. اما ما به کمک‌های دولت نیاز داریم و بحث وابستگی با کمک فرق می‌کند. اگر حرفی بوده زده شده و کاری باید انجام می‌شده، انجام شده است. دورانی را داشتیم که گروهی از همین دولتمردان تمام تلاششان را برای تعطیلی خانه سینما کردند، اما منکر کمک‌های دولتی نبوده ایم. در صحبت هایمان با وزیر امیدواریم که این کمک‌ها هم به صفر برسد و در کل مستقل شویم.

خانه نشینی سینمای متفکر موقت است

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود اظهار داشت: اگر فیلم درخوری وجود ندارد به این معنا نیست که ما بلد نیستیم بسازیم فقط شرایط سخت شده بود و قرار است ادامه پیدا کند. بخش سینمای اندیشمند، متفکر، پرسشگر و چالش برانگیز همه در حال کار هستند و باید کارهایشان دیده شود و از بخش‌های غیرقابل قبول ممیزی عبور کند. با وجود بهبود شرایط آثار درخور هم اکران خواهند شد! خانه نشینی سینمای متفکر موقت بوده است و امیدواریم که دوباره به بار بنشیند.

صدرعاملی ادامه داد: بخشی از همکاران ما که می‌توانستند کار کنند به واسطه ذائقه دم دستی مخاطبان توانستند کار کنند و امیدوارم از این به بعد همه سینمای ایران حضور جدی داشته باشند. وقتی سینما می‌تواند مقتدر باشد و به کار خود ادامه دهد که صنوف سر پا باشند و به طور مستقل مسایل و مشکلات خود را پیگیری کنند و راه حل ارایه دهند. مثلاً انجمن بازیگران برای اولین بار آیین مقررات حضور کودکان و نوجوانان در سینما را مدون کرد. طبیعی است که وقتی به اجرا گذاشته شود آسیب‌های آن مطرح و برطرف می‌شود.

این سخنگو در خصوص معیشت در سینما گفت: معیشت در سینمای ایران بسیار جدی است و هنرمندانی که خیلی خوب پول در می‌آورند باید بیشتر شوند و سینما رونق داشته باشد و از حداقل حقوق برخوردار شوند.

حضور اعضای انجمن بازیگران در مراسم پاسداشت

در ادامه این نشست، شادمهر راستین؛ دبیر اجرایی مراسم پاسداشت سینمای ایران نیز توضیح داد: در بین پیشنهاد‌هایی که برای بزرگداشت روز ملی سینما شده بود، این پاسداشت فرهنگی انتخاب شد. از ابتدا که این ایده به ذهن آمد بدون پشتیبانی و نظر و حمایت اهالی رسانه امکان پذیر نبود چراکه تا قبل از این یک ایونت بزرگی به اسم جشن خانه سینما بود که بار خبری داشت. اینکه شما به عنوان اهالی رسانه به این پاسداشت اهمیت دهید دیده می‌شود. 

وی ادامه داد: وقتی که این ایده پاسداشت به ذهن رسید، با تک تک فعالیت‌ها نشست داشتیم که بتوانیم در یک هفته پاسداشت این فعالیت‌ها متمرکز شوند. انتشاراتی مثل چشمه، گیلگمش، ثالث و .. در این یک هفته فعالیت می‌کنند و فیلمنامه‌هایی را برای چاپ آماده می‌کنند. به عنوان مثال اسنادی که از موسیقی فیلم وجود دارد در خانه بتهوون رونمایی می‌شود.

راستین بیان کرد: از بیش از ١٠٠ فیلمی که بازسازی شده سکانس‌های برتری از دهه ۶٠، ۷۰ و ٨٠ آماده شده که در طول این هفته در سینماتک به نمایش درمی آیند تا به سینمای امروز و جوانان برسیم. فیلمخانه محتوای خوبی را از مجموعه آنونس‌های سینمای دهه ۶٠ ایران به ما دادند که تاریخی از جشنواره فجر است که بازنمایی‌های آن به تداوم فرهنگ ایران کمک میکند.

وی اضافه کرد: مجموعه‌ای از فیلم‌های بازسازی شده مستند را داریم که به نمایش در می‌آیند و صحنه‌هایی از مجموعه فیلم‌های داریوش مهرجویی و کیومرث پوراحمد است که در خانه هنرمندان به نمایش در می‌آیند. در ایام برگزاری ایونت‌ها که در سطح مختلف شهر است اهالی سینما، هیات رییسه، انجمن بازیگران و … بازدید دارند و در جلسات حضور دارند و به نوعی مردم را به حضور سینما در مراکز فرهنگی دعوت می‌کنند. در مورد سینمای فرهنگی و سینمای مستقل با حضور اشخاصی، چون کیوان کثیریان نشست برگزار می‌شود. همچنین سینمای مستند دوره‌های تخصصی جدی خواهند داشت. 

راستین با اشاره به جدول زمانبندی برنامه گفت: یک جدول است که در سایت خانه سینما بارگذاری می‌شود و رویداد‌های این یک هفته در آن هست و از روز گذشته آغاز شده و تا ٢۶ شهریور ماه ادامه دارد. در خانه سینما بیست و یکم و بیست دوم نمایش و نشست فیلم در سینما تک را داریم. 

وی خاطرنشان کرد: ماهیت خانه سینما حفظ تعادل جنبه‌های مختلف سینماست و وقتی فیلم‌های کمدی فروش می‌کنند یعنی خانواده‌ها دوست دارند و عملا این پاسداشت فرهنگی در همین دوره شکل می‌گیرد و این تعادل وظیفه ماهیتی خانه سینما است. این حرکت‌ها نشان می‌دهد که خانه سینما این جنبه‌ها را هم می‌بیند. 

راستین درمورد ارتباط میان خانه سینما و دانشگاه‌ها در هفته پاسداشت نیز توضیح داد: میزگرد‌ها و نمایش‌های فیلم با حضور اساتید در دانشگاه‌ها است. کتاب‌های ترجمه و تالیفی رشته‌های تخصصی سینما هم در دانشگاه‌ها معرفی می‌شوند. امیدواریم پایان نامه‌های برتر را بتوانیم اعلام کنیم. سینما تک خانه سینما نیز یک میزگردی در این خصوص دارد. در این یک هفته با همه دانشگاه‌هایی که رشته‌های هنری مرتبط با سینما را دارند همکاری خواهیم داشت.

انتهای پیام/

source

توسط irmusic4.ir