به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، کتاب «مسواک میثم» کودکان را بااهمیت مسواک زدن آشنا میسازد و تلاش دارد با مدد از جهانبینی اسلامی، به افزایش انگیزه آنان در انجام این کار خوب بپردازد. هانیه عدالتی، فعال حوزه کتاب، در یادداشتی به معرفی این اثر از حجتالاسلام حیدری ابهری پرداخته است که در ادامه میخوانید:
اگر شما هم مثل بسیاری از والدین، آخر شبها سر مسواک زدن با فرزندتان دچار چالش میشوید؛ پیشنهاد میکنم همراه فرزندتان پای قصه میثم و مسواک خارقالعاده اش بنشینید. میثم هم مثل خیلی از بچهها با مسواک زدن مشکل دارد و میخواهد با بهانهگیری از آن فرار کند؛ ولی برایش یک اتفاق خوب میافتد و مسواک جدیدش با نیروی عجیبی که دارد خودش را باد میکند و هم اندازهی او میشود و مثل یک دوست واقعی و دلسوز از اهمیت و فایدههای دندانها و مسواک زدن برایش میگوید.
مسواک سخنگو اول توجه بچهها را به نعمتِ بزرگِ داشتن دندانهای سالم جلب میکند. مهمترین فایدههای آن، فرستادن غذاهای خرد شده به معده و کمک به هضم بهتر غذاست. فایده دیگر کمک به حرف زدن و زیبایی است. بعد از آن مسواک، از فواید مسواک زدن میگوید که جلوگیری از پوسیدگی دندانها و زیبایی آنها و بوی خوش دهان و … است. در نهایت مادر میثم از ثواب مسواک زدن و ارزش آن و سفارشهای پیامبر(ص) و اهلبیت(ع) نمونههایی میآورد.
دانستن اینکه دین اسلام این همه به بهداشت سفارش کرده است و پیامبر مهربانمان تا چه اندازه به رعایت بهداشت مقید بودهاند، برای فرزندان تصویر زیبایی از اسلام در کودکیشان میسازد. به عنوان نمونه در قسمتی از کتاب، چنین آمده است:
«مادر لبخندی زد و گفت: اگر پیامبر (ص) به مردم میگفت مسواک بزنید، خودش هم عمل میکرد؛ برای همین دندانهای پیامبر مثل برف سفید بودند و مثل تگرگ میدرخشیدند. پیامبر(ص) آنقدر به مسواک زدن علاقه داشت که مسواکش را هر شب بالای سرش میگذاشت و اولین کارش بعد از بیداری، مسواک زدن بود. پیامبر(ص) در سفرها نیز مسواک زدن را ترک نمیکرد.»
مثالهای ملموس و نقاشیهای زیبا و جذابی که در کنار مطالب آموزنده کتاب آمده است؛ باعث میشود کودک آنها را بهتر بپذیرد و در ذهن او ماندگار شود.
کتاب «مسواک میثم» برای تشویق کودک به مسواک زدن با نگاه اسلامی است و توسط انتشارات جمال منتشر شده است. نویسنده کتاب، آقای غلامرضا حیدری ابهری، سالهای زیادی است که در حوزهی ادبیات کودک و نوجوان فعالیت دارند و زبان ارتباط با کودکان را خوب میدانند.
انتهای پیام/
source