به‌گزارش میراث‌آریا، رضا ایاز گفت: نان سنتی قندی (قطاب) از شیرینی‌های سنتی شهرستان ساوه است که برای مناسبت‌های عید و شادی در منازل و برخی قنادی‌های شهرستان پخته می‌شود.

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ساوه افزود: پخت شیرینی سنتی (نان قندی) در ساوه با طعم و عطر دلنشینی که دارد همواره مورد توجه مردم و مسافران این شهر قرار داشته است. این نان در روزگار گذشته با فرارسیدن عید نوروز به عنوان شیرینی برای پذیرایی پخت می‌شد.

او با تاکید بر اینکه هر منطقه با توجه به سبقه تاریخی، فرهنگ و خرده فرهنگ‌ها و روش‌های زندگی که در طول تاریخ داشته است، خصوصیات منحصر و محصولات خاص خود را برای عرضه دارد، ادامه داد: ثبت ملی این شیرینی در فهرست آثار ناملموس ملی با پیشنهاد سازمان فرهنگی و هنری شهرداری ساوه در دستور کار قرار گرفت و هم اکنون این پرونده پس از مستندنگاری کارشناسان میراث‌فرهنگی به صورت رسمی به جریان افتاد.

ایاز خاطرنشان کرد: پیش از این مدارک و پرونده شیرینی سنتی روح افزا نیز برای ثبت در آثار ملی کشور تهیه و ارسال شده است و این شیرینی سنتی به زودی در فهرست آثار ناملموس کشور به ثبت خواهد رسید.

انتهای پیام/

source

توسط irmusic4.ir