به‌گزارش میراث آریا، مریم جلالی، امروز، ۱ آبان ۱۴۰۴ در مسابقه سفره ایرانی در ارومیه ضمن ابلاغ سلام وزیر میراث‌فرهنگی، و تشکر از مجموعه اداره‌کل میراث‌فرهنگی آذربایجان غربی و اتاق بازرگانی ارومیه برای برگزاری جشنواره بین‌المللی غذاهای سنتی و محلی ارومیه اظهار کرد: فرهنگ اصلی‌ترین سرمایه ماست و فرهنگ همان خوردنی‌ها، نوشیدنی‌ها، پوشیدنی‌ها و ‌… است که متصل به ادبیات ایران کهن بوده که توسط مادران ما حفظ شده است.

معاون صنایع‌دستی کشور افزود: مادران ما در کنار پخت غذا به فرهنگ و محیط زیست وفادار بودند درواقع آنها با پخت غذا قصه‌گویی کرده و فرهنگ غنی ایرانی را به نسل جدید منتقل کردند.

او با بیان اینکه ما شعاری با عنوان 《نون و پیاز و ابروی باز》داریم با این مضمون که ما مواد اولیه در دسترس را تبدیل به یک دارو و تبدیل به عنصری برای حفاظت از محیط زیست و سلامت‌محوری می‌کنیم، ادامه داد: ما اهل پختن، دوختن و ساختن هستیم و در حال حاضر که سیاست وزارت میراث‌فرهنگی حرکت به سمت گردشگری مدرن و تجربه‌محور بوده درصدد هستیم تا قصه غذا و سفره ایرانی و گردشگری را به جهانیان معرفی کنیم.

جلالی گفت: ما ایرانیان، مانند گره‌های قالی به هم پیوسته بوده و یک طرح قالی را کنار هم تشکیل داده‌ایم، ما حکمت، فرهنگ، سلامت را ترویج داده و چه بهتر که این فرهنگ با سفره ایرانی به جهانیان معرفی شود، سفره میعادگاه خانواده ایرانی بوده که همبستگی، سلامت، عشق و ثروت در اطراف آن سفره تولید می‌شود.

معاون صنایع‌دستی کشور گفت: طعم فراموش شده ما همان میراث‌فرهنگی و میراث ناملموس غذا است که از مادران و ایران‌بانوها به ما ارث رسیده است و باید آن را ارج نهیم.

انتهای پیام/

source

توسط irmusic4.ir