![](/wp-content/uploads/2024/07/IMG_0010-2-780x470.jpg)
به گزارش خانه موسیقی ایران، نشست تخصصی کارگروه حقوق خانه موسیقی با عنوان بررسی نظام صنفی موسیقی در ساختار حقوقی ایران در محل سالن اجتماعات خانه موسیقی و با حضور جمعی از اعضای هیئت مدیره کانون ها و علاقه مندان به موضوع صنف و مسائل حقوقی برگزار شد.
در این نشست که شنبه گذشته برگزار شد سخنرانان به مباحثه پیرامون موضوعات مختلف «نظام صنفی موسیقی و ارتباط آن با ساختار حقوقی » پرداختند.
حمیدرضا نوربخش مدیرعامل خانه موسیقی ایران توضیحاتی درباره ماهیت خانه موسیقی و چگونگی ظهور و آغاز به فعالیت این خانه و دیگر خانه ها تحت عنوان «موسسات فرهنگی و هنری» به حاضرین در این نشست ارائه داد و به بررسی این سوال پرداخت که خانه موسیقی تا چه میزان می تواند نقش صنفی را به دوش بکشد.
در ادامه کاوه رضوانی راد مشاور حقوقی خانه موسیقی ایران با اشاره به نقش مغفول اصناف هنری به عنوان «نهاد مدنی در گفت و گو با حاکمیت» به موضوعی جدید پرداخت. رضوانی راد با نگاه به پیشینه جهانی صنوف با طرح این سوال : ” که چرا باید کارکرد نهاد صنفی به موضوعات معیشتی تقلیل یابد؟ ” چرایی این مسئله را مورد تحلیل در ساحت حقوق قرار داد.
وحید آگاه مدیر عامل موسسه حقوق و هنر و عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به جایگاه جامعه مدنی در میانه مردم و حاکمیت، به بررسی این مهم پرداخت که جامعه مدنی مبتنی بر چهار ستون “احزاب، رسانه ها، اصناف و سازمان های مردم نهاد” است و با معرفی دو الگو “خویش فرمایی” و “کارگر و کارفرمایی” جایگاه صنف بالاخص در حوزه موسیقی را در حقوق عمومی و موضوعه ایران مورد نقد و بررسی قرار داد.
در پایان حاضرین در این نشست به پرسش و پاسخ با سخنرانان پرداختند.
این جلسه اولین نشست از سلسله نشست های خانه موسیقی با همکاری موسسه حقوق و هنر است که بناست مطابق زمان بندی مشخص به صورت تخصصی بر مبنای بحث و مداقه و ارایه خدمات مشاوره ای در موضوعات جدی حوزه حقوق و موسیقی برگزار گردد تا گره ای از بیشمار گره های اهالی موسیقی گشوده گردد.
از این رو اعضا و اهالی محترم خانه موسیقی می توانند سوالات و موارد حقوقی که با آن دست به گریبان هستند را از طریق سایت و یا واتساپ خانه موسیقی مطرح نمایند تا در نهایت موارد پرتکرار در میان عناوین و موضوعات نشست ها و جلسات بعدی قرار گیرد.
source