به گزارش میراث آریا، امروز سه شنبه ۱۸ شهریورماه ۱۴۰۴ نشست خبری و مراسم رونمایی از پوستر هجدهمین جشنواره ملی آش ایرانی و نوزدهمین نمایشگاه ملی صنایعدستی که در سالن اجتماعات کارخانه کبریت سابق زنجان با حضور مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان زنجان، شهردار، شورای شهر و اصحاب رسانه برگزار شد.
سید میکائیل موسوی دراین نشست که درمحل کارخانه کبریت زنجان برگزار میشد افزود: همه۳۰ استان کشور درنوزدهمین نمایشگاه صنایع دستی که همزمان با هجدهمین جشنواره ملی آش ایرانی دایر است شرکت میکنند.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان زنجان اضافه کرد: علاوه بر شرکت کنندههای داخلی ۴ کشورعراق، هندوستان، پاکستان و افغانستان هم در این نمایشگاه شرکت خواهند کرد.
او بیان کرد: برای هراستان ۴غرفه برای ارائه صنایع دستی آنها، پیش بینی شده است که صنایع دستی خود را درمعرض دید عموم قرار خواهند داد.
موسوی همچنین با اشاره به اختصاص فضای ویژه به صنعتگران زنجانی گفت: ۵۰ غرفه برای صنعتکاران استان زنجان در این نمایشگاه در نظر گرفته شده است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری وصنایعدستی استان زنجان گفت: وزیر میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری میهمان ویژه این جشنواره خواهد بود و سعی میکنیم از این سفرنهایت استفاده را در جهت گرفتن اعتباربرای توسعه گردشگری استان زنجان استفاده کنیم.
موسوی با بیان اینکه فعالیتهای مربوط به برگزاری پیش رویداد جشنواره آش در تاریخهای ۱۵ و ۱۶ شهریور در محور گردشگری اشراق برگزار شد.
او افزود: جشنواره آش یکی از جشنوارههای پرطرفدار و پرمخاطب است که در آن تعداد زیادی آشپز و متقاضی شرکت میکنند.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان زنجان اضافه کرد: در سال جاری، حدود ۲۰۰ نفر برای شرکت در پیش رویداد ثبتنام کردند اما به دلیل محدودیتهای جشنواره، تنها ۴۰ نفر در بخش اصلی جشنواره آش حضور دارند.
موسوی افزود: از این تعداد، حدود ۱۰ تا ۱۵ نفر برای شرکت در جشنواره انتخاب میشوند.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان زنجان با بیان اینکه اولین جشنواره آش در زنجان در سال ۱۳۸۴ برگزار شده است، اظهار کرد: این جشنواره به عنوان یکی از رویدادهای مهم در حوزه غذاهای محلی و آشپزی در زنجان شناخته میشود.
او گفت: هدف اصلی برگزاری این جشنواره، ترویج فرهنگ و هنرهای محلی، جذب گردشگر و معرفی جاذبههای تاریخی و فرهنگی استان است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان زنجان ادامه داد: علاوه بر بخش نمایشگاهی، برنامههای فرهنگی و آیینی متنوعی نیز در نظر گرفته شده است و شبهای فرهنگی شامل موسیقی محلی و برپایی سیاهچادرهای اقوام مختلف است که در آنها نامهای محلی و آداب فرهنگی استانها به نمایش گذاشته میشود.
او با بیان اینکه استان زنجان در این زمینه فعال بوده و ۲۴ رویداد و جشنواره در تقویم گردشگری خود دارد گفت: این امر زنجان را در رتبه سوم کشور در برگزاری جشنوارهها قرار داده است.
جشنواره ملی آش ایرانی به برند گردشگری شهر تبدیل شده است
منصور سلطان محمدی، ظهر امروز در نشست خبری و مراسم رونمایی از پوستر هجدهمین جشنواره ملی آش ایرانی و نوزدهمین نمایشگاه ملی صنایعدستی که در سالن اجتماعات کارخانه کبریت سابق زنجان برگزار شد، ضمن تبریک ایام و قدردانی از همراهی دستگاههای مختلف، بر لزوم ایجاد نشاط اجتماعی برای شهروندان تأکید کرد.
شهردار زنجان با تقدیر از تلاشهای مدیرکل میراثفرهنگی استان تصریح کرد: برنامهریزی این رویداد از ماهها پیش آغاز شده و خوشبختانه امروز شاهد نتایج آن هستیم. هدف ما این است که شهریورماهی شاد و بانشاط برای شهروندان زنجانی رقم بخورد.
او با اشاره به برگزاری رویدادهای فرهنگی و اجتماعی در ماه جاری گفت: در آغاز شهریور، جشنواره شادواره شهروندی برگزار شد و بلافاصله پس از آن، هجدهمین دوره جشنواره ملی آش ایرانی میزبان شهروندان زنجانی و میهمانان عزیز خواهد بود.
سلطان محمدی ادامه داد: اعتقاد ما بر این است که باید به هر بهانهای، زمینه نشاط و شادابی مردم را فراهم کنیم و در این مسیر از همه ظرفیتهای شهرداری و سایر دستگاهها بهره خواهیم برد.
شهردار زنجان افزود: شهرداری زنجان در طول ۱۸ سال تجربه برگزاری جشنواره ملی آش ایرانی، توانسته است این رویداد را به یکی از برندهای گردشگری شهر تبدیل کند. امیدواریم با ادامه این مسیر، بتوانیم زنجان را بیشازپیش در سطح ملی معرفی کنیم و همزمان از صنایعدستی و ظرفیتهای بومی استان حمایت کنیم.
او همچنین از همکاریهای مشترک شهرداری و میراثفرهنگی در تقویت رویدادهای فرهنگی سخن گفت و تصریح کرد: تلاش ما این است که رویدادهای متنوع فرهنگی و اجتماعی همچون جشنوارههای حلواپزان و دیگر آیینها بهصورت مستمر و ماهانه در سطح شهر برگزار شود تا الگویی موفق در حوزه نشاط اجتماعی در کشور باشیم.
سلطان محمدی با اشاره به همافزایی سازمانهای مختلف شهرداری ادامه داد: تمام ظرفیتهای سازمانهای شهرداری از جمله سازمان فرهنگی، سازمان سیما و منظر، سازمان آتشنشانی و سازمان حملونقل در خدمت این رویدادها خواهد بود تا بتوانیم با همکاری همه دستگاهها، میزبانی شایستهای برای هموطنان در شهر زنجان داشته باشیم.
او با اشاره به تدابیر اندیشیده شده برای برگزاری جشنواره آش گفت: در حوزه مدیریت ترافیک، هماهنگیهای لازم میان شهرداری و شورای استان انجام شده و جلسهای نیز با راهور خواهیم داشت. تلاش میکنیم از تمامی ظرفیتهای موجود در محورهای منتهی به محل جشنواره استفاده شود تا مسیرها در کوتاهترین زمان ممکن آمادهسازی شوند.
سلطان محمدی اضافه کرد: اقدامات مقدماتی انجام شده و پس از نهاییشدن جلسات، مدیریت ترافیک به اجرا برخواهد آمد. هدف ما این است که شهروندان در زمان برگزاری جشنواره با کمترین مشکل ترافیکی مواجه شوند.
او تأکید کرد: امیدواریم با همراهی و حمایت تمامی نهادها، بتوانیم روزهای شاد و خاطرهانگیزی برای شهروندان زنجانی رقم بزنیم.
زنجان در جمع ۷ استان برتر رشد گردشگری
داوود آبیان، معاون گردشگری میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان زنجان ظهر امروز در نشست خبری و مراسم رونمایی از پوستر هجدهمین جشنواره ملی آش ایرانی و نوزدهمین نمایشگاه ملی صنایعدستی که در سالن اجتماعات کارخانه کبریت سابق زنجان برگزار شد، با اشاره به اهمیت این رویداد اظهار کرد: الگوها و معیارهای استانداردی برای پایش حضور گردشگران وجود دارد. ما در دو سال گذشته تلاش کردهایم حضور گردشگران و آثار اقتصادی آن را بهصورت ملموس نشان دهیم.
معاون گردشگری میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان زنجان گفت: یکی از مهمترین دادههای قابلاستناد در این زمینه، اطلاعات BTS تلفنهای همراه غیربومی است که از طریق وزارت ارتباطات و معاونت گردشگری کشور استخراج و هر سه ماه به استانها ابلاغ میشود.
او افزود: بر همین اساس، استان زنجان سال گذشته جزو هفت استان نخست کشور در رشد گردشگر بوده است. تنها در جشنواره هفدهم، بیش از ۲۵۰ هزار بازدیدکننده داشتیم و در نوروز امسال نیز فروش صنایعدستی استان در حوزه مس به بیش از ۸۰ میلیارد تومان رسید.
آبیان با اشاره بهضرورت ارتقای کیفیت برگزاری جشنواره ادامه داد: مهمترین خروجی این رویدادها برای ما آسیبشناسی است. نقدهای رسانهها و فعالان حوزه گردشگری بسیار ارزشمند است و ما تلاش کردهایم باتوجهبه این نقدها، برنامههای جشنواره را تخصصیتر کنیم.
معاون گردشگری میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان زنجان گفت: امسال علاوه بر رویکرد خوراک و معرفی تنوع غذایی، مباحثی مانند پیشگیری از بیماریها و تغذیه سالم را وارد جشنواره کردهایم. در این راستا همکاری نزدیکی با دانشگاه علوم پزشکی و متخصصان حوزه غذا صورتگرفته است.
او خاطرنشان کرد: یکی از برنامههای ویژه امسال برگزاری گردهمایی تخصصی سرآشپزان کشور و حضور فدراسیون بینالمللی آشپزی است. همچنین هدایت گشتهای گردشگری خوراک و کارگاههای آموزشی تخصصی در دستور کار قرار گرفته است تا جشنواره آش صرفاً یک رویداد نمادین غذایی نباشد، بلکه نقشی علمی، آموزشی و سلامتمحور نیز ایفا کند.
آبیان تأکید کرد: جشنواره آش امروز به بلوغ خود رسیده و به یک برند ملی تبدیل شده است، اما همچنان مسیر توسعه آن با همراهی شهرداری، شورای شهر و رسانهها ادامه دارد. هدف ما این است که این جشنواره علاوه بر جذب گردشگر، به تقویم ثابت گردشگری کشور تبدیل شود و به ارتقای کیفیت زندگی شهروندان و رونق اقتصادی استان کمک کند.
انتهای پیام/
source