اونتالاپ اونالیایف، سفیر جمهوری قزاقستان در ایران، در حاشیه هفدهمین جشنواره بین‌المللی فرهنگ اقوام که در محل نمایشگاه بین‌المللی گرگان برگزار شد، در گفت‌وگو با خبرنگار میراث‌آریا با اشاره به حضور تاریخی جامعه قزاق در استان گلستان اظهار کرد: بیش از یک قرن است که حدود هفت هزار نفر از قزاق‌ها در این استان زندگی می‌کنند و از دولت جمهوری اسلامی ایران، مقامات ارشد کشور و مردم شریف گلستان صمیمانه قدردانی می‌کنم که در تمام این سال‌ها با هم‌وطنان ما همانند شهروندان ایرانی رفتار کرده‌اند.

وی با اشاره به روند رو به گسترش روابط دوجانبه تصریح کرد: نخستین سفر رسمی رئیس‌جمهور ایران به جمهوری قزاقستان، نقطه عطفی در مناسبات دو کشور بود و دستاوردهای پربار و معناداری در حوزه‌های دیپلماسی سیاسی، فرهنگی و همکاری‌های دوجانبه به همراه داشت.

سفیر قزاقستان با بیان خاطرات شخصی خود از استان گلستان افزود: به مدت شش سال به‌عنوان سرکنسول در گرگان زندگی کردم و خاطرات بسیار ارزشمندی از جاذبه‌های طبیعی و گردشگری این استان، از جمله النگدره، روستای زیارت، جهان‌نما و جنگل‌های علی‌آبادکتول دارم؛ تا جایی که خود را یک شهروند گرگانی می‌دانم.

اونالیایف با تاکید بر سرمایه اجتماعی استان گلستان گفت: این استان نمونه‌ای تمام‌عیار از همزیستی مسالمت‌آمیز اقوام و مذاهب گوناگون است و مردم آن با روحیه‌ای خون‌گرم، مهربان و مهمان‌نواز، تصویری درخشان از فرهنگ ایرانی ـ اسلامی ارائه می‌دهند.

وی در ادامه با اشاره به سیاست خارجی کشورش اظهار کرد: قزاقستان کشوری مستقل با سیاست خارجی مستقل است و جمهوری اسلامی ایران را یکی از شرکای مهم خود در حوزه‌های سیاسی و فرهنگی می‌داند. سفر رئیس‌جمهور ایران به قزاقستان نیز نمادی روشن از اراده مشترک دو کشور برای تعمیق روابط سیاسی، اقتصادی و فرهنگی است.

سفیر جمهوری قزاقستان با اشاره به همکاری‌های بین‌المللی افزود: دو کشور دارای پروتکل‌ها و توافق‌نامه‌های مشترک متعددی هستند و روابطی دوستانه و مبتنی بر احترام متقابل دارند. در سازمان یونسکو نیز قزاقستان همواره از جمهوری اسلامی ایران حمایت و پشتیبانی کرده است.

وی با تاکید بر پیوندهای عمیق فرهنگی دو ملت تصریح کرد: حدود چهار درصد از واژگان زبان قزاقی ریشه فارسی دارد که نشان‌دهنده ارتباط تمدنی دیرینه دو کشور است؛ ارتباطی که در بستر جاده تاریخی ابریشم و از طریق تجارت و تبادلات فرهنگی شکل گرفته و امروز نیز باید با نگاه راهبردی تقویت شود.

اونالیایف ادامه داد: مردم قزاقستان از دوران کودکی با اشعار و اندیشه‌های شاعران بزرگی همچون عمر خیام، فردوسی، مولوی، سعدی و حافظ آشنا می‌شوند؛ همان‌گونه که در ایران نیز شخصیت برجسته‌ای چون فارابی به‌خوبی شناخته شده است. این اشتراکات فرهنگی، ریشه‌ای هزارساله دارد و سرمایه‌ای راهبردی برای آینده روابط دو کشور به شمار می‌رود.

سفیر جمهوری قزاقستان در پایان خاطرنشان کرد: در سال آینده، برنامه‌ها و پروژه‌های فرهنگی مشترک و ارزشمند میان ایران و قزاقستان اجرایی خواهد شد که می‌تواند فصل تازه‌ای از همکاری‌های تمدنی و فرهنگی میان دو ملت را رقم بزند.

انتهای پیام/

source

توسط irmusic4.ir