استان‌ها با فعال‌سازی دیپلماسی استانی می‌توانند در توسعه گردشگری و روابط همسایگی نقش‌آفرین باشند

وزیر امور خارجه با تاکید بر اینکه سیاست همسایگی اولویت سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران است، گفت: ظرفیت‌های گسترده‌ای در دیپلماسی استانی وجود دارد و فعال‌سازی این ظرفیت‌ها می‌تواند علاوه بر تقویت تعاملات اقتصادی و فرهنگی، به رونق گردشگری و همکاری‌های منطقه‌ای میان استان‌ها و کشورهای همسایه منجر شود.

به گزارش خبرنگار میراث‌آریا، سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران عصر امروز (چهارشنبه ۳۰ مهرماه ۱۴۰۴) در آیین افتتاحیه دومین اجلاس منطقه‌ای دیپلماسی استانی در مشهد، با اشاره به اهمیت نقش‌آفرینی استان‌ها در تحقق اهداف سیاست خارجی کشور اظهار کرد: ظرفیت‌های گسترده‌ای در حوزه دیپلماسی استانی وجود دارد و اگر استان‌های ما در این عرصه فعال شوند، می‌توانند برای کل کشور برکات و دستاوردهای ارزشمندی به همراه داشته باشند.
 
وی با بیان اینکه سیاست همسایگی، اولویت اصلی در دستگاه دیپلماسی است، تصریح کرد: این سخن را بدون هیچ‌گونه شعارگرایی بیان می‌کنم که استان‌های ما قادرند در مسیر تعامل و همکاری با کشورهای همسایه، نقش‌آفرینی مؤثر و تعیین‌کننده‌ای داشته باشند.
 
وزیر امور خارجه با تاکید بر لزوم نگاه راهبردی به ظرفیت‌های منطقه‌ای افزود: باید بر سرمایه‌گذاری در روابط با کشورهای همسایه تمرکز بیشتری صورت گیرد. وزارت امور خارجه آماده است تا در مسیر توسعه دیپلماسی استانی و تقویت پیوندهای اقتصادی، فرهنگی و سیاسی میان استان‌ها و همتایان منطقه‌ای، همکاری کامل داشته باشد.
 
او در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: در راستای تحقق دیپلماسی استانی، اگر استانداران دارای معاون بین‌الملل باشند، اقدامی مثبت و مؤثر خواهد بود که به ارتقای سطح تعاملات خارجی و جذب فرصت‌های جدید سرمایه‌گذاری و همکاری‌های فرامرزی منجر می‌شود.
 
وزیر امور خارجه در پایان تاکید کرد: وزارت امور خارجه در خدمت استان‌هاست و از هرگونه ابتکار، طرح و برنامه‌ای که بتواند به تقویت پیوندهای منطقه‌ای و تحقق سیاست همسایگی کمک کند، حمایت می‌کند. دیپلماسی استانی می‌تواند بازوی اجرایی مؤثر سیاست خارجی در سطح ملی باشد.

انتهای پیام/

کد خبر 1404073002867

دبیر
مهدی نورعلی

source

توسط irmusic4.ir