به‌گزارش میراث‌آریا، محمدرضا طالبی با تأکید بر نقش برگزاری جشنواره‌های محلی در تقویت هویت فرهنگی، ترویج هنرهای سنتی و ایجاد بستری برای تبادل فرهنگی بین مناطق مختلف اظهار کرد: جشنواره «قلیف چال» با شماره ۲۸۹۹ در فهرست رویدادهای گردشگری جمهوری اسلامی ایران به ثبت رسیده است.

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی جاجرم افزود: علاقه‌مندان برای ثبت‌نام و شرکت در مسابقه پخت قلیف چال می‌توانند از ۲۱ تا ۲۵ خردادماه با مراجعه به دبیرخانه دائمی جشنواره غذای سنتی قلیف چال در شهرداری جاجرم اقدام کنند.

طالبی در خصوص شیوه طبخ این غذای سنتی نیز توضیح داد: در گذشته گله‌داران بز یا گوسفند را ذبح کرده، گوشت تازه را قطعه‌قطعه می‌کردند و همراه با برنج و نمک درون دیگی می‌ریختند. سپس دیگ در چاله‌ای که به‌عنوان کوره استفاده می‌شد قرار گرفته و با سوخت حیوانی و آتشی ملایم پخته می‌شد تا غذایی اصیل و لذیذ به نام «قلیف چال» آماده شود.

انتهای پیام/

source

توسط irmusic4.ir