بهگزارش میراث آریا، سیدمهدی حسینی با اشاره به کاوشهای سنوات گذشته در این منطقه باستانی گفت: فصل اول مطالعات میدانی باستانشناسی در معدن باستانی شاکین در پاییز سال ۱۴۰۰ در دو بخش معدن و بررسی باستانشناختی درههای اطراف آن به وسعت ۱۳۷ کیلومتر مربع آغاز شد.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قزوین افزود: این کاوشها با هدف مستندنگاری و نقشهبرداری از آثار معدنکاری باستان در معدن شاکین، شناسایی و ثبت محوطههای باستانی در محدوده مذکور و بررسی امکان وجود ارتباط احتمالی بین محوطهها و معدن انجام شد.
حسینی اظهار کرد: مرحله دوم این مطالعات با هماهنگی ادارهکل میراثفرهنگی استان قزوین و کسب مجوز از پژوهشکده باستانشناسی از اواخر تیرماه سال ۱۴۰۴ آغاز شده که هدف اصلی آن گمانهزنی بهمنظور نمونهبرداری برای تاریخگذاری بخشهای مختلف معدن و نیز جمعآوری نمونههای معدنی با هدف مطالعات آزمایشگاهی است.
او خاطرنشان کرد: این پروژه توسط گروهی از باستانشناسان ایرانی به سرپرستی ایمان مصطفیپور، عضو هیات علمی گروه باستانشناسی دانشگاه شهید بهشتی درحال انجام است و امید میرود که نتایج آن منجر به روشن شدن بخشی از تاریخ معدنکاری باستان در ایران بهطور عام و در دشت قزوین به طور خاص گردد.
شایان ذکر است: این معدن برای نخستین بار در سال ۱۳۸۲ توسط مومنزاده (باستان زمینشناس) و دکتر اشتولنر، مورد بازدید و مستندنگاری قرار گرفت که در این بررسیها آثاری همچون چکشهای سنگی و تونلهایی از دورههای مختلف پیش از تاریخ تا اسلامی در آن شناسایی شد.
انتهای پیام/
source