به گزارش گروه فرهنگ و هنر برنا؛ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی قرارگاه و قلب تپنده دیپلماسی فرهنگی کشور محسوب می‌شود. سازمانی که در دوران تحولی جدید خود به سر می‌برد و طی سال‌های اخیر الگو‌های عملیاتی و مدونی را با هدف “روایتگری از ایران” به منصه ظهور رسانده است. یکی از این موارد پروژه‌ای تحت عنوان “از ایران بگو” است. این پروژه با دعوت از بیش از ۱۷۰ خبرنگار و مستندساز از ۲۸ کشور و روایتگری مستقیم آنان، به ابزاری مؤثر برای بازسازی چهره واقعی ایران در رسانه‌های جهانی تبدیل شده است. نقطه اوج تأثیر این طرح، در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه با رژیم صهیونیستی آشکار شد که خبرنگاران و اینفلوئنسر‌های مهمان ایران، با تولید محتوا و موضع‌گیری آشکار علیه اسرائیل، به حمایت رسانه‌ای از ایران پرداختند. آنها ثابت کردند تجربهٔ عینی سفر به ایران و روایت مستقیم، می‌تواند مهم‌ترین ابزار برای مقابله با تحریف رسانه‌های جریان اصلی باشد.

تجلی یک غرور ملی و تمدن ساز

محصول این فرآیند مستمر و دنباله دار تجلی غرور ملی و تمدن ساز ایرانیان است. روایتی که یک شخصیت خاص (مانند یک هنرمند یا ایفلوئنسر غیرایرانی) از مشاهدات مستقیم و درک خود از واقعیات ایران امروز ارائه می‌دهد. اثر و جلوه‌ای دارد که شاید هزاران روایتگری رسمی و داخلی نتوان آن را مقایسه کرد. در جریان تجاوز مذبوحانه و وقیحانه دشمن صهیونیستی به خاک مقدس و پاک کشورمان مشاهده کردیم که چگونه “علاء الشابی” مجری و هنرمند مشهور تونسی “انسجام ملی ایرانیان” را در برابر دیدگان میلیون‌ها هم وطن خود روایت کرد. سفر هیاتی از مشهورترین مجریان تلویزیونی تونس به ایران، پس از گذشت سه روز از سفر، مواجه با آغاز جنگ رژیم صهیونیستی علیه کشورمان شد، این هیات به مدت سه روز همزمان با جنگ کماکان در ایران حضور داشتند.

پس از اینکه هیات تونسی با پیگیری‌های متعهدانه  سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی طریق زمینی و مرز ترکیه به تونس بازگشتند، یک برنامه پر بیننده تلویزیونی با حضور این هیات و درباره سفر آنها به ایران در شرایط جنگی تهیه شد. حضور این هیات از مجریان تلویزیونی مشهور در ایران همزمان با جنگ، تبدیل به خبر اول رسانه‌های تونس گردید. این برنامه تلویزیونی بیش از پنج میلیون بیننده در تونس با جمعیت دوازده میلیونی داشته است.

مرور بخش‌هایی از این روایتگری توسط علاء الشابی برای هر ایرانی وطن دوستی افتخار آفرین است: وقتی به ایران رسیدیم و جنگ آغاز شد همه چیز کماکان به صورت طبیعی در جریان بود. مردم به فعالیت‌های روزمره خود مشغول بودند. بمباران‌ها ادامه داشت اما مردم ایران شجاعانه و قدرتمندانه مشغول به زندگی خود بودند. آنچه در ایران مشاهده کردم یک جامعه پویا با نسلی نو و پیشرو است. ما با کشوری متمدن با زیرساخت‌های صنعتی نوین مواجه شدیم. با کشوری که در حوزه‌های مختلف از خود رکورد‌های بی نظیر به جاگذاشته است. ما از برج میلاد در تهران بازدید کردیم. برجی که قبل از برج مشهور خلیفه در دبی ساخته شده است. ما بزرگ‌ترین خیابان منطقه را با پوششی از درختان سرسبز در تهران دیدیم:خیابان ولیعصر. بسیاری از مردم (دنیا) این موارد رانمی دانند. ایران یک کشور توسعه یافته و زیباست. 

عظمت ایران هرمخاطبی را جذب می‌کند

هادی آجیلی رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در تونس به نکته اساسی و مهمی در خصوص ارزش و اهمیت سفر هیات تونسی به کشورمان و تقارن این سفر در دوران جنگ اشاره می‌کند: امروز تونسی‌هایی که کم و بیش در معرض پمپاژ اطلاعات نادرست و مغرضانه شبکه رسانه‌ای دشمن در قبال ایران قرار دارند، تصویر گویایی از کشور عزیزمان در ذهن دارند. پخش برنامه پرمخاطب اخیر تلویزیون تونس و بازنشر محتوای آن در کانال‌ها و فضا‌های مجازی در داخل و خارج از این کشور سبب شد تا ایران همان گونه که هست روایت شود:قدرتمند، متمدن و پیشرفته. 

وی در ادامه می‌افزاید: عظمت ایران هر مخاطبی را جذب خود می‌سازد. بخشی از این عظمت معطوف به تمدن و تاریخ و پیشرفت ایران است و بخشی دیگر مربوط به مناسبات اجتماعی و مستمری است که دیگران تا آن را از نزدیک مشاهده نکنند قدرت باور و درک آن را ندارند. 

روایتگری از ایران را پرشتاب و با صلابت ادامه می‌دهیم

مهدی صالحی رئیس اداره همکاری‌های رادیویی، تلویزیونی و مطبوعاتی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ضمن تاکید بر عزم قرارگاه دیپلماسی فرهنگی کشور در روایتگری جامع و فراگیر از ایران می‌گوید: دشمنان شدیدا از مواجهه افکار عمومی دنیا  با “واقعیت ایران”هراسان هستند. زمانی که واقعیت ایران در معرض دید و قضاوت مخاطبان بین المللی قرار می‌گیرد باور‌های القایی و پیش فرض‌های غیرواقعی که بر اثر روایتسازی دیگران بر ذهن آنها نقش بسته به طور طبیعی ابطال می‌شود. امروز تعداد پرشماری از افراد و هنرمندان تاثیرگذاری که در قالب پروژه از ایران بگو به کشورمان سفر کرده‌اند به خود اجازه سکوت در برابر روایتسازی‌های مغرضانه و دروغین از ایران ما را نمی‌دهند. انعکاس این موضوع را در جریان تجاوز ۱۲ روزه دشمن و در شبکه‌های اجتماعی کشور‌های گوناگون دنیا مشاهده کرده‌ایم. هنرمندان پرمخاطب آسیایی، اروپایی و آفریقایی این روز‌ها از مشاهدات خود در کشوری سخن می‌گویند که نماد مدنیت و پیشرفت بوده و در مقابل هجمه‌های دشمنان هرگز سر خم نمی‌کند. 

انتهای پیام/

 

 

source

توسط irmusic4.ir