به گزارش میراث‌آریا، در نشست کمیته مشورتی پژوهشکده باستان‌شناسی که ۲۹ تیرماه ۱۴۰۴، با حضور محمدرحیم صراف، فایق توحیدی، بهمن فیروزمندی، بهروز عمرانی، حمیده چوبک، ناصر نوروز زاده چگینی، ام‌البنین نعمت گرگانی، حسن فاضلی نشلی، معصومه مصلی، محمدحسین عزیزی خرانقی، علیرضا سرداری و محمدرضا مهراندیش، مشاور امورهنری و رسانه ای رئیس پژوهشگاه برگزار شد، برخی از مسائل پیش روی باستان‌شناسی کشور با حضور پیشکسوتان این حوزه مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

محمدابراهیم زارعی رئیس پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری در این نشست با ابراز خرسندی از تشکیل کمیته مشورتی باستان‌شناسی که منجر به بهره‌مندی پژوهشگاه از تجارب پیشگامان و پیشکسوتان باستان‌شناسانی می‌شود، گفت: از ابتدای حضورم در پژوهشگاه در اندیشه تشکیل کمیته‌های مشورتی در تمامی حوزه‌های فعالیت پژوهشگاه در قالب پژوهشکده‌ها و گروه‌های پژوهشی بودم و خوشبختانه امروز این اتفاق افتاده و توانسته‌ایم از توان و حضور ارزشمند شما عزیزان استفاده کنیم.

او با اشاره به اینکه در این جلسات سالها تجربه باستان‌شناسی نهفته است، تصریح‌ کرد: ما در حوزه باستان‌شناسی با توجه به گستردگی محوطه‌های تاریخی و آثار نیازمند بهره‌گیری از تجارب و اندیشه‌های بزرگان این حوزه هستیم.

زارعی خطاب به اعضای کمیته مشورتی باستان‌شناسی اظهار کرد: از شما عزیزان دعوت می‌کنم با حضور در این جلسات که قرار است بصورت ماهانه برگزار شود ما را در پیشبرد اهدافمان که شناسایی، معرفی، پژوهش و حفاظت از میراث‌فرهنگی است یاری کنید.

او هدف از ایجاد این شورا را بهره‌گیری از تجربه فعالان و پیشگامان علوم میراثی عنوان کرد و افزود: معتقدم با مشورت با پیشکسوتان می‌توانیم  امور را بهتر و سریع‌تر پیش ببریم.

رئیس پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری، گفت: با همراهی شما به دنبال راه اندازی و اجرای پروژه‌هایی هستیم که به واسطه آنها بتوانیم نقاط تاریک تاریخ ایران را روشن سازیم و در این راه اگر کمک‌های فکری شما را داشته باشیم می‌توانیم اشتباهاتمان را به حداقل برسانیم.

در ادامه معصومه مصلی رئیس پژوهشکده باستان‌شناسی با قدردانی از حضور پیشکسوتان میراث‌فرهنگی در نشست کمیته مشورتی پژوهشکده باستان‌شناسی با ارزشمند خواندن رهنمودها و تجربیات این عزیزان در پیشبرد اهداف پیش‌روی این مرکز گفت: اندیشه‌ها و تجربیات شما همواره چراغ راه ما در پژوهشکده باستان‌شناسی بوده است.

او تصریح ‌کرد: ما همواره از حضور ارزشمند شما سروران در پژوهشکده استقبال می‌کنیم زیرا که با هدایت شما در ادامه این راه موفق‌تر عمل خواهیم کرد و به این اعتقاد داریم که بهره‌گیری از تجارب اندیشمندان و پیشکسوتان در این حوزه می‌تواند ما را در رسیدن به اهداف پیش‌روی باستان‌شناسی کشور یاری رساند.  

مصلی در ادامه با ارائه گزارشی از فعالیت‌ها و برنامه‌های پژوهشکده باستان‌شناسی، تکمیل نقشه‌باستان‌شناسی کشور، فعالیت در حوزه باستان‌شناسی نظری، انتشارات، گزارش‌های باستان‌شناسی و … را مورد تأکید قرار داد.

در ادامه پیشکسوتان و پیشگامان حوزه باستان‌شناسی بر مواردی همچون تکمیل نقشه باستان‌شناسی، تشکیل کمیته‌های پیش از تاریخ، دوران تاریخی و اسلامی،تقویت نقش کارشناسان باستان‌شناسی، تربیت نیروهای انسانی متخصص، ارتباط با وزارتخانه‌ها، بازبینی در نقش حاکمیتی و شرح وظایف پژوهشکده باستان‌شناسی، رفع نیازهای پژوهشی استانها، ایجاد پایگاه‌های داده‌های باستان‌شناسی، آموزش و ایجاد ارتباط با دانشگاه‌ها، دورسازی فضای امنیتی از باستان‌شناسی، بگارگیری باستان‌شناسان در نهادهای اجرایی، بهره‌گیری از توان رسانه در معرفی میراث‌فرهنگی، بهره مندی از حضور باستان‌شناسان ایرانی، مقابله با مدیریت‌های غیر باستان‌شناسی، عضویت در کمیته باستان‌شناسی ایکوموس جهانی، ایجاد کمیته ثبت حرائم، کاوش در کنار حفاظت، ارتباط موثر با مراکز علمی و دانشگاه ها، تشکیل سپاه میراث‌فرهنگی، تقویت نیروی انسانی، ترسیم آینده باستان‌شناسی ایران، تفهیم میراث‌فرهنگی ناملموس، اعلام اولویت‌های پروژه‌های باستان‌شناسی، برگزاری کنگره با موضوع باستان‌شناسی نظری و … تأکید کردند.

در ادامه نشست، احکام اعضای کمیته مشورتی پژوهشکده باستان‌شناسی اعطا شد.

سخنان اعضای کمیته مشورتی پژوهشکده باستان‌شناسی در این نشست در خبرهای بعدی منتشر خواهد شد.

انتهای پیام/

source

توسط irmusic4.ir