نشست مردم‌شناسی اقوام ایرانی و ایران فرهنگی برگزار شد

نشست مردم شناسی اقوام ایرانی و ایران فرهنگی امروز در محل  پژوهشگاه برگزار و اعضای گروه اجتماعی پژوهشکده مردم شناسی در آن به معرفی نتایج تحقیقات خود در حوزه‌های مختلف میراث فرهنگی ناملموس و گردشگری پرداختند.

به گزارش میراث آریا «مریم پهلوان شریف» کارشناس پژوهشی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری در این نشست، در ارائه‌ای پژوهشی با محور فرهنگ ناملموس زرتشتیان به بررسی آیین‌های زرتشتیان مانند سفره‌های نذری و سنت‌هایی مانند سفره شاه پریان که علاوه بر قصه، عناصر خوراکی را نیز در برمی‌گیرد، پرداخت.
او همچنین از سفره بی‌بی سه‌شنبه و نقش عناصر پوشش، همراه با مفاهیم پندار نیک، گفتار نیک و کردار نیک به‌عنوان ابزارهای انتقال میراث زرتشتیان به کودکان یاد کرد. پهلوان شریف، اماکن تاریخی و مذهبی را از دیگر عوامل مؤثر در انتقال فرهنگ زرتشتی به نسل‌های آینده دانست.
«منصور مرادی» عضو هیات علمی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری و معاون پژوهشکده مردم شناسی نیز در ادامه، با ارائه پژوهشی از استان گلستان، به تجربه جامعه محلی روستای تنگراه از حضور گردشگران پرداخت.
او تأثیر روند ویلاسازی در این منطقه را بر ساختار اجتماعی و معیشتی و فرهنگی جامعه محلی بررسی کرد و اشاره داشت که گردشگری پایدار در این منطقه در حال تثبیت است.
«معصومه رخشا» کارشناس پژوهشی نیز در سخنرانی خود به موضوع «عطر، تاریخ و فرایند استفاده از آن» با رویکرد مردم‌نگارانه پرداخت و خاستگاه این هنر را منطقه بین‌النهرین معرفی کرد.
او به عناصر خوراکی، گیاهان و میوه‌هایی که در این صنعت از دیرباز نقش داشته‌اند، پرداخت.
همچنین «مریم کیان» عضو هیئت علمی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، مدیر گروه اجتماعی و دبیر این نشست در بخش پایانی، به موضوع گونه شناسی ارسی های کاخ گلستان پرداخت.
این نشست، با تمرکز بر نقش مردم‌نگاری در شناخت و حفظ میراث فرهنگی ناملموس، فرصتی برای تبادل دیدگاه‌ها و یافته‌های میدانی پژوهشگران فراهم آورد.

انتهای پیام/

کد خبر 1404043001492

دبیر
مرضیه امیری

source

توسط irmusic4.ir