به گزارش خبرگزاری میراث آریا طاهرتیلا، مدیرعامل اتحادیه سراسری شرکت تعاونی های مرزنشینان ایران در اولین جلسه مشترک میان نمایندگان اتحادیه تعاونیهای مرزنشین کشور و مریم جلالی، معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، که با استقبال طرفین برگزار شد، زمینههای همکاری مشترک مورد بررسی قرار گرفت.
در این جلسه مریم جلالی پیشنهاد داد که مرز مهران در استان ایلام به عنوان پایلوت همکاریهای مشترک در آستانه ایام پرتردد اربعین حسینی انتخاب شود. این پیشنهاد با استقبال کامل نمایندگان تعاونیهای مرزنشین مواجه شد.
وی با اشاره به افزایش سالانه ۲۵ تا ۳۰ درصدی زائران اربعین که از مرز مهران – به عنوان دروازه اصلی عتبات عالیات – عبور میکنند، این رویداد را بهترین فرصت برای بهرهبرداری فرهنگی، اقتصادی و اعتقادی دانست. هدف اصلی این همکاری، ایجاد بازارچههای صنایع دستی در حاشیه مرز مهران با همکاری وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای و استانداری ایلام اعلام شد. این بازارچهها ضمن ارائه سوغات و صنایع دستی استان و کشور به زائران، به عنوان محلی برای فروش محصولات تعاونیها و ایجاد عایدات برای مرزنشینان عمل خواهند کرد.
تیلا با اشاره به پتانسیل گسترده این بخش، اعلام کرد: ۱۷ استان مرزی کشور میزبان ۵۰۰ تعاونی مرزنشین هستند. این تعاونیها ۱۱ میلیون نفر عضو سهامدار دارند. وی تاکید کرد: هر عایدی، حتی به اندازه هزار تومان، از محل فروش محصولات در مناطق مرزی، به صورت سالانه و متناسب با سهم، بین این ۱۱ میلیون سهامدار تقسیم میشود. این امر نشاندهنده نقش مستقیم فعالیتهای اقتصادی مرزی در معیشت جمعیت قابل توجهی از مرزنشینان است.
وی خاطر نشان کرد: مرزنشینان بهعنوان یک برند رسمی با ۷۰ تا ۸۰ کشور دنیا ارتباط تجاری دارند، خواستار حمایت بیشتر وزارت میراث فرهنگی، خصوصاً در حوزه تبلیغات و معرفی صنایع دستی و ظرفیتهای صادراتی داخل کشور شد. تعاونیهای مرزنشین آمادگی خود را برای صادرات صنایع دستی (با همکاری تولیدکنندگان و وزارت میراث) و واردات کالاهای مورد نیاز با ارز حاصل از صادرات، اعلام کردند.
تیلا تاکید کرد: جنبه معنوی اربعین، حضور در خدمترسانی به زائران اباعبدالله الحسین (ع) را افتخاری بزرگ برای مرزنشینان استانهای مرزی، بهویژه ایلام و شهرستان مهران دانست. وی به مهماننوازی بینظیر مردم این مناطق در ایام اربعین، با اختصاص خانهها، حسینهها و تکیهها به زائران، به عنوان سرمایه ملی و دلیلی برای افتخار اشاره کرد.
ایران دارای ۱۷ استان مرزی است که عبارتند از: ایلام، کرمانشاه، کردستان، آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، گیلان، مازندران، خراسان شمالی، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، هرمزگان، بوشهر، خوزستان و فارس (با یک شهرستان مرزی). تعاونیهای مرزنشین در این استانها، آماده همکاری با میراث فرهنگی برای بهرهبرداری از همه ظرفیتهای مرزی، به ویژه در ایام پرشکوه اربعین هستند.
انتهای پیام/
source