عثمان سالاری، نماینده مردم تربت‌جام، تایباد، صالح‌آباد و باخرز در مجلس شورای اسلامی، در گفت‌وگو با خبرنگار میراث‌آریا با ابراز رضایت از سفر میدانی معاون امور مجلس، حقوقی و استان‌های وزارت میراث‌فرهنگی و هیئت همراه به شرق خراسان گفت: وزارت میراث‌فرهنگی امروز با رویکردی فعال، میدانی و تحول‌گرا وارد میدان عمل شده است. این نگاه عمیق به ظرفیت‌های مناطق مرزی، فرصتی ارزشمند برای احیای میراث تاریخی و ارتقای زیرساخت‌های فرهنگی است.

او افزود: منطقه ما با اقلیم خشک و اقتصاد مبتنی بر کشاورزی سنتی، نیازمند نگاه نو و راهبردی برای گذار به توسعه پایدار است. گردشگری و میراث‌فرهنگی، مهم‌ترین مزیت نسبی ما در این مسیر است.

سالاری با اشاره به ظرفیت‌های منحصربه‌فرد تاریخی و فرهنگی شرق خراسان از جمله مجموعه معماری شیخ احمد جامی، آرامگاه قاسم انوار، آرامگاه مولانا ابوبکر تایبادی، میل کرات، طبیعت ارزنه، موسیقی مقامی و آیین‌های بومی، تصریح کرد: این گنجینه فرهنگی تاکنون کمتر دیده شده بود، اما امروز به همت وزارت میراث‌فرهنگی در سطح ملی دیده شده و در مسیر احیا و توسعه قرار گرفته است.

وی با اشاره به سفر معاون وزیر، مدیرکل ثبت آثار و مدیرکل میراث فرهنگی استان به تربت‌جام، تایباد و صالح‌آباد گفت: این سفر، نقطه عطفی برای منطقه بود. بازدیدهای میدانی، حضور در کارگروه گردشگری، بررسی ظرفیت‌ها و صدور دستورات اجرایی، ثمراتی ملموس به همراه داشت.

او با اشاره به اقدام تحسین‌برانگیز وزارت میراث‌فرهنگی برای سفر مدیران عالی‌رتبه به منطقه، گفت: این سفر نه‌فقط تشریفاتی، بلکه کاملاً کاربردی و اثربخش بود. با صبر و دقت از آثار بازدید شد، در جلسات کارشناسی حضور یافتند و دستورات مؤثری برای حل مشکلات صادر شد. این نگاه تحول‌محور، شایسته قدردانی است.

سالاری با اشاره به تأکید ویژه وزارتخانه بر فعال‌سازی ظرفیت‌های مغفول شرق کشور، گفت: وزارت میراث‌فرهنگی در مسیر نگاه متوازن به تمام مناطق ایران، به‌ویژه مناطق کمتر برخوردار، گام‌های درخوری برداشته است. اکنون فرصتی پدید آمده تا شرق خراسان به جایگاه واقعی خود در جغرافیای فرهنگی ایران برسد.

او با اشاره به شهرستان تازه‌تأسیس صالح‌آباد گفت: با بیش از ۹۰ روستا و آثار ارزشمند باستانی چون قلعه زورآباد، تپه طلایی شورستان و تپه گوش‌لاغر، این منطقه مستحق استقرار سازمان‌های میراثی است. خوشبختانه معاون وزیر قول مساعد برای تأسیس نمایندگی و تخصیص اعتبار لازم دادند.

وی همچنین به موقعیت مرزی منطقه آزاد دوغارون اشاره کرد و گفت: دوغارون می‌تواند به قطب صادرات صنایع‌دستی و گردشگری حلال تبدیل شود. نزدیکی به شهر تاریخی هرات و ظرفیت‌های تجاری و فرهنگی این منطقه، فرصت بزرگی برای تعاملات فرهنگی و اقتصادی با کشورهای همسایه فراهم کرده است.

سالاری در پایان تأکید کرد: میراث‌فرهنگی خراسان‌رضوی و به‌ویژه شرق استان، نیازمند توجه ویژه‌ای بود که امروز با درایت دکتر صالحی‌امیری و معاونان ایشان، این نگاه راهبردی شکل گرفته است. امید داریم در سایه این همراهی مؤثر میان مجلس و وزارتخانه، شرق خراسان به یکی از قطب‌های گردشگری، فرهنگی و تمدنی کشور بدل شود.

انتهای پیام/

source

توسط irmusic4.ir