جلیل گلشن، چهره ماندگار میراثفرهنگی، در گفتوگو با میراثآریا درباره ثبت جهانی درههای خرمآباد اظهار کرد: دره خرمآباد یکی از مهمترین نقاطی است که آثار بینظیری در دل خود دارد، از قدیمیترین آثاری که در کشور بوده تا جدیدترین آن که فلکالافلاک بوده است.
او ادامه داد: هر کدام از این دورهها نیاز به مطالعه دارد، مطالعاتی درباره انسانهایی که در این دورههای مختلف در ایران و این دره زندگی کرده و تکامل پیدا کردند.
این کارشناس میراثفرهنگی همچنین بیان داشت: ما نیز میتوانیم آثار بینظیری از دورههای مختلف برای گردشگرانی که از کشورهای دیگر به ایران سفر میکنند، آماده کرده و ویژگیهای منطقه را در زمینه حرکت انسان در طول تاریخ برایشان توضیح دهیم.
گلشن همچنین افزود: برای این کار نیاز به پژوهشهای مستمر از دوره پیش از تاریخ تا اسلام داریم تا همه گردشگران بتوانند در کشف آثار مورد تحقیق نظراتی ارائه دهند.
او درباره ارتباط بناهای تاریخی که ثبت جهانی میشوند، با جذب گردشگران خارجی نیز گفت: اگر درباره منطقههای تاریخی که ثبت جهانی میشود، کارهای پژوهشی، مردمشناسی، باستانشناسی و… انجام شود و در معرض دید عموم مردم قرار بگیرد، میتواند کمک بسیاری در جذب گردشگران خارجی به ایران داشته باشد.
انتهای پیام/
source