به گزارش میراث‌آریا، روز پنجشنبه ۱۹ تیرماه ۱۴۰۴، سیدرضا صالحی‌امیری وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در ادامه سفر به استان گلستان، با همراهی جمعی از مسئولان ملی، استانی و محلی، از بنای تاریخی گمرک شهرستان بندرگز بازدید کرد؛ بنایی شاخص از دوران قاجار و پهلوی که در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده و امروز در آستانه تحولی بنیادین برای بازآفرینی کارکردهای فرهنگی و اقتصادی آن قرار دارد.

در این بازدید که با حضور علی‌اصغر طهماسبی استاندار گلستان، عبدالجلال ایری نماینده مردم بندرگز، کردکوی، ترکمن و گمیشان در مجلس شورای اسلامی، سعید هراتی فرماندار بندرگز، فریدون فعالی مدیرکل میراث‌فرهنگی استان و جمعی از مسئولان برگزار شد، ابعاد طرح مرمت و احیای این بنای تاریخی مورد بررسی قرار گرفت.

فریدون فعالی، مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گلستان، با ارائه گزارشی از اقدامات انجام‌شده گفت: در سال ۱۴۰۳، برای مرمت این اثر تاریخی، مجموعاً ۴۰ میلیارد ریال اعتبار جذب شده که ۳۰ میلیارد ریال از منابع استانی و ۱۰ میلیارد ریال از اعتبارات ملی تأمین شده است.

او با تأکید بر نگاه توسعه‌گرا به کاربری‌های آینده این مجموعه، افزود: در طرح احیای پیشنهادی، بخشی از این بنا به خانه خلاق صنایع‌دستی و بازارچه دائمی محصولات هنرهای سنتی شهرستان بندرگز اختصاص خواهد یافت و طبقه فوقانی نیز به موزه مردم‌شناسی با محوریت هویت تاریخی و فرهنگی منطقه تبدیل می‌شود.

فعالی با اشاره به تدوین طرح محتوایی مجموعه، اظهار کرد: تکمیل این پروژه نیازمند تخصیص اعتبارات بیشتر در سطح ملی است و برآورد ما، نیاز به ۱۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای بهره‌برداری کامل تا نیمه نخست سال آینده است.

سعید هراتی، فرماندار بندرگز نیز با حمایت صریح از این طرح، اظهار داشت: فرمانداری بندرگز آمادگی کامل برای همکاری در روند مرمت و بهره‌برداری از این اثر تاریخی را دارد و در سال مالی ۱۴۰۴، مبلغ ۸۰ میلیارد ریال برای توسعه این مجموعه در نظر گرفته شده است.

بنای تاریخی گمرک بندرگز که در زمینی به مساحت تقریبی ۳۵۰۰ مترمربع و زیربنایی در حدود ۴۹۵ مترمربع در دو طبقه ساخته شده، یکی از نمادهای برجای‌مانده از دوران قاجار و پهلوی است و با ظرفیت‌های تاریخی، فرهنگی و معماری خود، می‌تواند به یکی از قطب‌های گردشگری فرهنگی و اقتصاد خلاق در غرب استان گلستان تبدیل شود.

انتهای پیام/

source

توسط irmusic4.ir