به‌گزارش میراث‌آریا، علی دارابی با اعلام این خبر گفت: این نقشه راه با بهره‌گیری از آموزه‌های مدیریت بحران فرهنگی و در چارچوب اسناد بین‌المللی به‌ویژه کنوانسیون ۱۹۵۴ لاهه طراحی شده و تمرکز آن بر صیانت از سرمایه‌های هویتی کشور و بازآفرینی نقش اجتماعی نهادهای حافظ میراث‌فرهنگی است.

او افزود: این طرح در ادامه اقدامات پیش‌دستانه وزارت میراث‌فرهنگی در دوره بحران، در سه مرحله اجرا خواهد شد:

بازگشایی محدود و تخصص‌محور (به‌مدت یک ماه)

در این مرحله، بازدید صرفاً در استان‌های کم‌خطر، با تأیید شورای تأمین استان‌ها و متناسب با ظرفیت و تاب‌آوری اماکن انجام می‌شود.در اولویت بازگشایی، اماکنی هستند که فاقد موزه‌اند و در فضای باز یا محوطه‌های باستان‌شناسی قرار دارند؛ از جمله میدان نقش‌جهان، تاق‌بستان، بیستون، باغ‌های ایرانی، مساجد تاریخی و ارگ بم.

گسترش تدریجی بازگشایی

یک ماه پس از اجرای فاز نخست، سایر موزه‌ها و پایگاه‌ها نیز با رعایت الزامات حفاظتی، به‌تدریج بازگشایی می‌شوند.در این مرحله، اجرای برنامه‌های فرهنگی محدود در فضای باز مجاز خواهد بود و بازگشایی صرفاً در مناطق دارای ثبات امنیتی و با تأیید شورای تأمین استان صورت می‌گیرد.

بازگشایی کامل و بازگشت به الگوی عادی بهره‌برداری

با دریافت گزارش‌های نهایی از نهادهای امنیتی درباره پایداری شرایط، موزه‌ها و پایگاه‌ها به‌طور کامل بازگشایی می‌شوند و خدمات جانبی همچون فروشگاه‌ها، کافه‌موزه‌ها و فعالیت‌های تعاملی از سر گرفته خواهد شد.در پایان این مرحله، گزارش عملکرد ستاد بحران، مستندسازی درس‌آموخته‌ها و بازبینی چک‌لیست‌های حفاظتی در دستور کار قرار می‌گیرد.

دارابی تأکید کرد: بازگشایی تدریجی و ایمن موزه‌ها و پایگاه‌های تاریخی کشور، گامی در جهت بازگشت به وضعیت فرهنگی پایدار و الگویی هوشمندانه برای مدیریت میراث‌فرهنگی در شرایط پرمخاطره و بحرانی است.

انتهای پیام/

source

توسط irmusic4.ir