به گزارش میراث‌آریا، سیدرضا صالحی‌امیری وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، در نخستین روز سفر رسمی خود به استان گلستان، چهارشنبه ۱۸ تیرماه ۱۴۰۴ با همراهی جمعی از مسئولان ملی و استانی، از محل اجرای طرح تله‌کابین علی‌آبادکتول در منطقه نمونه گردشگری کبودوال بازدید کرد.

این بازدید با حضور علی‌اصغر طهماسبی استاندار گلستان، رحمت‌الله نوروزی نماینده مردم علی‌آبادکتول، عبدالحکیم آق‌آرکاکلی نماینده مردم گنبدکاووس، فریدون فعالی مدیرکل میراث‌فرهنگی استان گلستان و جمعی از مدیران استانی و شهرستانی برگزار شد.

وزیر میراث‌فرهنگی با تأکید بر ظرفیت راهبردی جنگل‌های ثبت جهانی‌شده هیرکانی، گفت: جنگل‌های گلستان، سرمایه‌ای جهانی و متعلق به بشریت‌اند. ثبت جهانی آن‌ها تعهدات بین‌المللی برای ما ایجاد کرده که باید دقیق، علمی و غیرقابل‌مذاکره رعایت شود.

او افزود: در عین حال که دغدغه نمایندگان مجلس، مدیران استان و مردم درباره توسعه گردشگری منطقه را به رسمیت می‌شناسیم، تأکید داریم که هیچ طرح عمرانی در حریم میراث جهانی نباید بدون تطبیق با ملاحظات یونسکو پیش برود.

صالحی‌امیری با تشریح نقش کلیدی وزارت میراث‌فرهنگی در تحقق برنامه‌های اشتغال دولت چهاردهم، اظهار کرد: در سال جاری، ایجاد ۸۰ هزار شغل در حوزه‌های میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی هدف‌گذاری شده که این عدد در برنامه هفتم توسعه به ۱۰۰ هزار شغل افزایش یافته است. همچنین، رقم اولیه منابع اشتغال‌زایی پیش‌بینی‌شده در سطح ملی، ۱۰۰ هزار میلیارد تومان است که وزارتخانه ما به‌عنوان پنجمین دستگاه بهره‌مند از این منابع، با تمرکز بر مشاغل بومی و روستامحور در استان‌هایی همچون گلستان، در توزیع عادلانه این منابع نقش ایفا خواهد کرد.

وزیر میراث‌فرهنگی در ادامه با تأکید بر مدل «توسعه متوازن» بیان کرد: اصل راهبردی ما در وزارتخانه، توازن میان صیانت از میراث‌فرهنگی و بهره‌برداری مسئولانه از ظرفیت‌های گردشگری است. ما هم به حق حاکمیت ملی بر منابع طبیعی و میراثی باور داریم و هم به حق مردم برای بهره‌مندی پایدار از مواهب توسعه.

او تصریح کرد: هیچ تصمیمی نباید از بالا دیکته شود. بنابراین مقرر شد ظرف یک تا دو هفته آینده، جلسه‌ای با محوریت استانداری گلستان، با حضور نمایندگان وزارتخانه، مجلس، مدیران دستگاه‌های اجرایی و نهادهای مسئول برگزار شود و نتیجه این جلسه—در صورت انطباق با ضوابط بین‌المللی—مبنای عمل وزارتخانه خواهد بود.

صالحی‌امیری در پایان با اشاره به اهمیت نگاه علمی، همدلانه و فراجناحی در حل چالش‌های توسعه‌ای گفت: ما توسعه را در تعارض با میراث نمی‌بینیم. هنر مدیریت در این است که توسعه را بر بستر میراث، با مشارکت مردم و با رعایت ضوابط جهانی پیش ببرد. وزارتخانه از هر راه‌حلی که با خرد جمعی، منافع مردم، ملاحظات یونسکو و شأن ایران اسلامی همسو باشد، حمایت قاطع خواهد داشت.

انتهای پیام/

source

توسط irmusic4.ir