به گزارش میراثآریا، در ادامه سفر سیدرضا صالحیامیری به استان گلستان، بعدازظهر چهارشنبه ۱۸ تیرماه ۱۴۰۴، وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی با همراهی هیأتی عالیرتبه متشکل از مسئولان ملی و استانی، از موزه فرش گنبدکاووس بازدید کرد.
در این بازدید، که با حضور علیاصغر طهماسبی استاندار گلستان، عبدالحکیم آقآرکاکلی نماینده مردم گنبدکاووس در مجلس شورای اسلامی، سلیمان هاشمی معاون استاندار و فرماندار ویژه گنبدکاووس، فریدون فعالی مدیرکل میراثفرهنگی گلستان و جمعی از مدیران، کارشناسان و مسئولان محلی همراه بود، وزیر از بخشهای مختلف موزه دیدن کرد و در جریان ظرفیتها، چالشها و فرصتهای توسعهای آن قرار گرفت.
موزه فرش گنبدکاووس که در مجاورت محوطه ثبت جهانیشده گنبد قابوس قرار دارد، در سال ۱۳۹۳ با هدف صیانت از میراث فرهنگی قوم ترکمن، تقویت هویت ملی و بومی، و توسعه گردشگری فرهنگی منطقه به بهرهبرداری رسید.
این موزه امروز بهعنوان یکی از شاخصترین فضاهای فرهنگی شرق استان گلستان، مجموعهای کمنظیر از فرشهای سنتی ترکمن با بیش از ۵۰۰ نقش متنوع را در خود جای داده است؛ آثاری که تجلی زیباییشناسی، نمادهای آیینی، باورهای تاریخی و خلاقیت نسلی قوم ترکمن هستند.
در میان نقوش برجسته فرشهای بهنمایشدرآمده در موزه، میتوان به طرحهایی چون «ماریگل»، «ساریخگل»، «انسی»، «آیناگول»، «ناقگول» و «قرقتکه» اشاره کرد که هر یک روایتگر حکایتی عمیق از فرهنگ و تاریخ هستند و در نظام نمادشناسی ترکمنها معنا و کارکردی خاص دارند.
افزونبر نمایش فرشهای نفیس، این موزه با نمایش ابزارهای سنتی بافت، رنگدانههای گیاهی و وسایل مرتبط با فرشبافی، زمینه آشنایی مخاطبان با فرآیند تولید این هنر-صنعت دیرپای را نیز فراهم کرده است.
در بخش بیرونی موزه نیز، آلاچیقهای ترکمنی بهعنوان بازنمایی خانههای سنتی قوم ترکمن، برای اجرای زنده مراحل بافت، نمایش فیلمهای مستند مرتبط و برگزاری رویدادهای فرهنگی و صنایعدستی پیشبینی شدهاند.
وزیر میراثفرهنگی در این بازدید، موزه فرش گنبدکاووس را ظرفیتی مهم برای معرفی هنر اصیل ایرانی و هویت منطقهای قوم ترکمن دانست و بر ضرورت تقویت زیرساختهای فرهنگی و گردشگری پیرامون این موزه برای جذب گردشگر داخلی و خارجی تأکید کرد.
انتهای پیام/
source