به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، «پایش» برنامه اقتصادی شبکه یک سیما، نمونه یک برنامه حرفهای از نوع برنامههای ترکیبی و گفتوگومحور با موضوع اقتصاد است. این برنامه با رویکرد انتقادی و چالشی، به دور از پردهپوشیها و مصلحتسنجیهای معمول به شکلی واقعگرایانه و دقیق مسائل اقتصاد و تولید در کشور را مورد بحث و بررسی قرار میدهد.
فصل جدید این برنامه با اجرای ندا سپانلو، مجری و تهیهکننده با سابقه تلویزیون روی آنتن رفتهاست. او که پیش از این اجرای برنامههایی چون «اقتصاد روز»، «روز از نو»، «تجارت جهانی ایرانیان»، «صبح عالی بهخیر»، «راهبرد اقتصادی»، «جهش» و «اسطرلاب» را برعهده داشته درخصوص حضورش در برنامه «پایش» و بازگشت به اجرا گفت: حدود 9 سال به دلیل مسئولیتم در گروه دانش شبکه چهار، ترجیح دادم انرژیام را به طراحی، تولید و پخش برنامههای علمی اختصاص دهم و جلوی دوربین نباشم. اما از سال 1402 اجرای «پایش» را پذیرفتم و هماکنون حدود یک سال و نیم است که یکشنبه و سهشنبه هر هفته روی آنتن شبکه یک این برنامه را اجرا میکنم.
وی افزود: پایش برنامه اقتصادی پرسابقه و موفق تلویزیون است، به دلیل علاقهام به برنامههای اقتصادی و همچنین اعتبار این برنامه اجرایش را قبول کردم.
این مجری درباره نگاه فصل جدید این برنامه و محورهای آن توضیح داد: اکنون سومین فصل برنامه «پایش» روی آنتن است و حقیقت این است که در این مدت رویکردها و محورهای متنوعی در دستور کار برنامه بوده است.
سپانلو در خصوص وفاداری به ساختار اولیه برنامه که بر محور مطالبات مردم استوار است، عنوان کرد: تا حدود قابل قبولی وفادار ماندهایم. بخشهای زنده و تولیدی پیگیری مطالبات مردم مثل آیتم «پس چی شد» یا هشتگ پایش کن یا ارتباطهای تلفنی کوتاه پیگیری، از بخشهای فصول اخیر برای پیگیری خواستههای مردم بوده است. با این حال وی تفاوتهای این فصل با فصول گذشته را در ریتم گفتوگوها که سریعتر و کوتاهتر شده و ساعت پخش آن دانست که از ساعات پایانی شب به ساعت 20 منتقل شده است.
مجری «پایش» که پیش از این اجرای بسیاری از برنامههای اقتصادی را برعهده داشته، درخصوص جایگاهی که این برنامه برایش دارد، یادآور شد: در برنامههایی که پیش از «پایش» اجرا کردهام، عمدتاً خودم تهیهکننده هم بودهام و بخش قابل ملاحظهای از آنها در شبکه چهار بوده که در آنها مباحث اندیشهای و یا سیاستگذاری وحکمرانی اقتصادی غالب بوده است. برنامههایی یا بخشهایی در برنامههای صبحگاهی شبکه یک و دو هم بوده است که جنبه روزنامهنگارانه و پیگیری اخبار روز اقتصادی داشتهاند. با این حال، «پایش» مشخصا بر هیچکدام از این دو رویکرد تمرکز ندارد و ازاینرو برایم جذابیت و تازگی دارد.
سپانلو در خصوص مسیری که این برنامه طی میکند تا ضمن نگاه مطالبهگری واقعبین هم باشد و بهدور از سیاهنمایی، واقعگرایانه مسائل و مشکلات را بررسی کند، عنوان کرد: در اقتصاد، با تکیه بر آمار و گزارشهای رسمی و شاخصهای کمّی در حوزههای مختلف میتوان تا حد زیادی واقعبین بود. اصولاً زیبایی اقتصاد همین است. حالا بگذریم که گاهی چالش بر سر همان آمار رسمی است. اما در هر صورت تلاش میکنیم بدون تحقیق و بدون مستندات پژوهشی مطلبی را مطرح نکنیم و اگر مسئله یا چالشی را عنوان میکنیم، پشتوانه مطالعاتی داشته باشد.
وی با اشاره به محدودیتهایی که ممکن است در برنامه مطالبهگر اقتصادی با آن روبهرو شود، گفت: محدودیت ما عمدتاً در حضور مسئول پاسخگو در برنامه است. دوستان من گاهی تا ساعاتی پیش از برنامه در حال جایگزین کردن میهمانان برنامه با کسانیکه حضورشان لغو شده، هستند. جدای از این مشکل، در پرداختن به موضوعات اقتصادی باید مراقب ایجاد انتظارات روانی در مخاطب خصوصاً زمانی که در مورد قیمتها صحبت میکنیم، باشیم.
مجری «پایش» درباره همراهی با تهیهکننده برای انتخاب سوژهها و رصد آن در برنامه عنوان کرد: پایش گروه سردبیری متشکل از پژوهشگران کوشایی دارد که با هم مشورت و گفتوگو میکنیم و اگر موضوع یا سوژهای به نظرم برسد، حتماً پیشنهاد میدهم و در عین حال به مصوبات شورای اقتصاد سازمان هم توجه داریم.
این مجری با اشاره به جایگاه این برنامه در کارنامه کاریاش اظهار کرد: «پایش»، بهعنوان برنامهای که در حال حاضر پخش قابل توجهی از زمان و انرژیام را به خودش اختصاص میدهد، برایم برنامه جدیای است. بشخصه، پس از هر برنامه پیامها و بازخوردهای زیادی میگیرم و این موضوع بسیار برایم اهمیت دارد و البته که جای این برنامه در کارنامه کاریام بعدها مشخص خواهد شد.
انتهای پیام/
source