به گزارش میراث‌آریا، ابوطالب قاسمی، مدیرکل مطالعات، آموزش و برنامه‌ریزی گردشگری در رویداد ژئوتوریسم با محوریت چالش‌های حکمروایی، مدیریت و حفاظت پایدار در ژئوپارک که با همکاری معاونت گردشگری، سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی و موسسه جغرافیا روز گذشته در محل دانشکده جغرافیا دانشگاه تهران که با حضور سخنرانان و اساتید داخلی و بین المللی برگزار شد، گفت: سخنرانان حاضر در این نشست عملی با مطرح کردن موضوعات متنوعی از جمله مدیریت یکپارچه و همکاری‌های سازمان‌ها در حوزه ژئوتوریسم، زیرساخت‌ها و پراکندگی مراکز تصمیم‌گیری، حفاظت و توسعه پایدار ژئوسایت‌ها، بررسی نقش جامعه محلی، روابط بین‌دستگاهی و تعارض منافع و نیز توجه به امر آموزش، به تشریح زوایای مختلف موضوع زمین گردشگری پرداختند.  

همچنین در این نشست تشریح اهداف میز ژئوتوریسم، تاریخچه ژئوسایت‌ها، اهمیت جاذبه‌های زمین شناسی، تفاوت ژئوپارک و میراث جهانی و ذخایر زیست‌کره، شبکه جهانی ژئوپارک‌ها در کنار ده‌ها موضوع تخصصی مرتبط مورد استقبال جامعه علمی و تخصصی این حوزه قرار گرفت. 

او با بیان اینکه این سلسله نشست‌ها در راستای اهداف میز ژئوتوریسم معاونت گردشگری است، یادآور شد: با گرد هم جمع شدن جامعه علمی و دانشگاهی در کنار فعالان و ذینفعان این حوزه بستری مطمئن برای شکوفایی شاخه زمین گردشگری یا ژئوتوریسم شکل می‌گیرد.

به گفته مدیرکل مطالعات، آموزش و برنامه‌ریزی گردشگری به منظور افزایش غنای ابعاد بین‌المللی این نشست تخصصی، امکان فراهم آوردن سخنرانی اساتید و صاحبنظران این حوزه به صورت برخط از کشورهای اندونزی و چین نیز فراهم شد تا با تشریح اقدامات و رویکردهای ژئوسایت‌های مربوطه نگاه جهانی نیز به این رویداد افزوده شود. 

گفتنی است ۲۲۹ ژئوپارک در جهان وجود دارد که متوسط پذیرای ۶۰ میلیون گردشگر هستند. کشور ما نیز با دارا بودن جاذبه‌های بکر و منحصربه فرد زمین‌شناسی می‌تواند با ایجاد بسترسازی علمی نسبت به قرارگیری جاذبه‌های زمین‌شناسی در قالب محصولات قابل بهره‌برداری در حوزه گردشگری با توجه کامل به رویکرد توسعه پایدار مورد بهره‌برداری قرار گیرد.  

همچنین لازم به ذکر است علاوه بر شرکت‌کنندگان حضوری در این رویداد، تعداد قابل توجهی از علاقه‌مندان به موضوعات جذاب زمین گردشگری و ژئوسایت‌ها به صورت آنلاین از این رویداد برخوردار شدند. 

انتهای پیام/

source

توسط irmusic4.ir